,

Ακμή ενηλίκων: Οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στην εμφάνισή της και ο «κανόνας» για να την καταπολεμήσετε

Μπορεί να έχει συνδέσει το όνομά της με τα νεανικά χρόνια, όμως η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που δεν αφορά μόνο τους εφήβους.

Ακμή ενηλίκων: Οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στην εμφάνισή της και ο «κανόνας» για να την καταπολεμήσετε

Μπορεί να έχει συνδέσει το όνομά της με τα νεανικά χρόνια, όμως η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που δεν αφορά μόνο τους εφήβους. Εμφανίζεται όλο και πιο συχνά καθυστερημένα κυρίως στις γυναίκες, όπου δεν επηρεάζει μόνο την υγεία και την ποιότητα του δέρματος, αλλά και την ποιότητα ζωής τους

Μαύρα και λευκά στίγματα και σπυράκια χρειάζονται χρόνο για να φύγουν από το πρόσωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν. Η ακμή πολλές φορές επανέρχεται με εξάρσεις οι οποίες συνδέονται με διάφορους παράγοντες.

Advertisment

Η διατροφή αποτελεί έναν από αυτούς τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη βελτίωση ή την επιδείνωση της ακμής. Έτσι αποφεύγοντας κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες και ακολουθώντας υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με νερό μπορούμε να βοηθήσουμε και το δέρμα μας να καταπολεμήσει την αντιαισθητική ακμή.

Γλυκά και υδατάνθρακες

Η πρώτη ομάδα τροφών που πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα με ακμή είναι τα γλυκά και υδατάνθρακες. Δηλαδή σοκολάτες, μπισκότα, πατατάκια, το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τροφές που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης η οποία με τη σειρά ευνοεί την αυξημένη λιπαρότητα που φράζει τους πόρους.

Σε ότι αφορά στη σοκολάτα, παρά το γεγονός ότι έχει ενοχοποιηθεί για έξαρση ακμής, οι ειδικοί καταλήγουν ότι εκείνη που φταίει είναι η ζάχαρη που περιέχει και όχι το κακάο.

Advertisment

Όχι σε λιπαρά και junk food

Πίτσες, burger, τηγανητές πατάτες και κάθε τροφή με λιπαρά –ειδικά το junk food- μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Προτιμήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και μην αμελείτε τον καθαρισμό του προσώπου σας.

Τα «ύποπτα» γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά και ιδιαίτερα το γάλα αποτελούν μια κατηγορία τροφών που φαίνεται ότι πυροδοτούν κρίσεις ακμής, Καλό είναι να τα περιορίζετε σε περιόδους έντονης ακμής.

Κανόνας τα φρούτα και τα λαχανικά

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα μέσα σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό, Ένας ακόμη πολύτιμος σύμμαχος είναι το νερό που βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας..

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό
«Period Poverty»: Δωρεάν προϊόντα για την έμμηνο ρύση στα ελληνικά σχολεία
Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έκανε χρήση υπηρεσιών υγείας, το 2023, λόγω του κόστους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση