Φρανκφούρτη: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην 73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Ανάμεσά τους μερικές από τις πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές μορφές της Ελλάδας.

Φρανκφούρτη: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην 73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Η Ελλάδα, μαζί με πλήθος εκθετών και εκδοτών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, συμμετέχει στην 73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της Messe Frankfurt, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022, με τιμώμενη χώρα την Ισπανία και ειδικό αφιέρωμα με τίτλο Translate. Transfer. Transform

Η Ελλάδα παρουσιάζει τη βιβλιοπαραγωγή της σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές βιβλίου του κόσμου με δυνατές φωνές και με γλωσσική /πολιτισμική πολυμορφία και ταξιδεύει στην Φρανκφούρτη με μια δυναμική αντιπροσωπία.

Advertisment

Ανάμεσά τους μερικές από τις πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές μορφές της Ελλάδας και ορισμένοι από τους καλύτερους πρεσβευτές και υποστηρικτές της ελληνικής γραφής στον διεθνή χώρο.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, την ελληνική αποστολή οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Enterprise Greece και του Ελληνικού Προξενείου στη Φρανκφούρτη. 217τμ το ελληνικό περίπτερο στην Φρανκφούρτη Η ελληνική βιβλιοπαραγωγή παρουσιάζεται στο επίπεδο 4.1, στο περίπτερο Κ25, που εκτείνεται σε 217τμ με νέα εικαστική και επικοινωνιακή μορφή.

Το εθνικό περίπτερο υποδέχεται  Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ενώ φιλοξενεί συνδέσμους και συλλόγους εκδοτών, όπως  το PEN Greece (επίσημο παράρτημα του PEN International στην Ελλάδα), την Εταιρεία Συγγραφέων, το Βραβείο Young Book Designers’ Award, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μετάφρασης (EUPL), το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Advertisment

Φιλοξενούνται, επίσης, εκδόσεις ελληνικών Μουσείων, Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και φορέων, μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων ξένων εκδοτικών οίκων, καθώς και μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία που εκδόθηκαν με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ είτε στο πλαίσιο διακρατικών προγραμμάτων είτε μέσω του προγράμματος υποστήριξης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής στο εξωτερικό

Η ελληνική συμμετοχή δίνει έμφαση στη μετάφραση και την προώθηση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Όλοι οι προσκεκλημένοι συγγραφείς και μεταφραστές έχουν βραβευτεί με Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια, και έργα τους έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση