Η “Γυναίκα από την Εύβοια” μεγάλη νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας στη Σιένα

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, άπειρα συναισθήματα!

Η "Γυναίκα από την Εύβοια" μεγάλη νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας στη Σιένα

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, άπειρα συναισθήματα! Οι φωτογραφίες είναι αποσπάσματα από την ζωή που άλλες φορές θέλουμε να θυμόμαστε, άλλες φορές προσπαθούμε να ξεχάσουμε γιατί καθρεφτίζουν χωρίς φτιασίδια την κατάσταση της στιγμής! Οι φωτογραφίες είναι συναισθήματα. Κάθε λογής συναισθήματα.

Γεμάτη συναισθήματα ήταν και η φωτογραφία που απαθανάτισε ο Έλληνας φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με τίτλο «Γυναίκα από την Εύβοια» στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που μαύρισαν την Ελλάδα και τις ψυχές μας.

Advertisment

Η φωτογραφία αυτή, εκτός από το γεγονός ότι μας συγκλόνισε, είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού των Διεθνών Βραβείων Φωτογραφίας της Σιένα  ο οποίος περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τον τελευταίο χρόνο.

H φωτογραφία της χρονιάς προέρχεται από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και  αποτυπώνει την απόγνωση της κυρίας Παναγιώτας, μιας 81χρονης γυναίκας από τις Γούβες, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021.

Η εικόνα επιλέχθηκε από δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες που στάλθηκαν από 140 χώρες και θα εκτεθεί στη Σιένα της Ιταλίας μέχρι 20 Νοεμβρίου μαζί με τις νικήτριες φωτογραφίες των 12 κατηγοριών του SIPA 2022.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση