Yoga για παιδιά: Τα οφέλη και εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για πριν τον ύπνο

Η yoga έχει αξιοσημείωτα οφέλη για την σωματική, εγκεφαλική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Yoga για παιδιά: Τα οφέλη και εύκολες ασκήσεις με ζωάκια για πριν τον ύπνο

Η γιόγκα είναι να μάθεις πώς να αναπνέεις, να εστιάζεσαι και να στέκεσαι ή να κάθεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έχει πολλά καλά πράγματα που μπορεί να κάνει για εσάς, όπως να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος, να κάνετε το σώμα σας να στέκεται πιο όρθιο, να κάνει το σώμα σας πιο ευέλικτο και να σας βοηθά να σκέφτεστε πιο καθαρά. Και τα παιδιά μπορούν επίσης να το κάνουν, ξεκινώντας από μικρά, και θα είναι καλό για αυτά.

Οι ειδικοί λένε ότι η γιόγκα βοηθά τα παιδιά να προετοιμαστούν για τα δύσκολα πράγματα στη ζωή και να μάθουν πώς να είναι καλά στο να ακολουθούν κανόνες. Η γιόγκα κάνει επίσης τα παιδιά να συμπεριφέρονται καλύτερα με τους άλλους, να τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο και να μαθαίνουν νέα πράγματα για τον κόσμο και τον εαυτό τους.

Advertisment

Η γιόγκα είναι μια διασκεδαστική άσκηση που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με πολλούς τρόπους. Μπορεί να κάνει το σώμα τους δυνατό και ευέλικτο, ακριβώς όπως ένας υπερήρωας. Η γιόγκα βοηθά επίσης τα παιδιά να αισθάνονται ήρεμα και γαλήνια, σαν να παίρνουν μια βαθιά αναπνοή. Μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την εστίασή τους και να τους βοηθήσει να πάνε καλύτερα στο σχολείο. Έτσι, όπως τα παιχνίδια ή τα αθλήματα, η γιόγκα μπορεί να κάνει τα παιδιά χαρούμενα και υγιή!

Υπάρχουν ειδικά μέρη όπου τα παιδιά μπορούν να πάνε για να κάνουν γιόγκα. Αυτά τα μέρη έχουν τμήματα για παιδιά όλων των ηλικιών. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να εγγράψετε το παιδί σας για γιόγκα μετά το σχολείο.

Να νιώθεις πολύ καλά με τον εαυτό σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμα περισσότερο.

Advertisment

Η γιόγκα βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και τα διδάσκει να πιστεύουν στον εαυτό τους. Τους δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν και να είναι υπομονετικοί για να πετύχουν τους στόχους τους.

Περισσότερη δύναμη και ευελιξία σημαίνει να έχεις περισσότερη δύναμη και να μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους.

Στη γιόγκα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κινούν τα χέρια, τα πόδια και το σώμα τους μαζί. Γίνονται επίσης πιο δυνατοί και μπορούν να ισορροπήσουν καλύτερα. Η γιόγκα τους βοηθά να κατανοήσουν και να ελέγξουν το σώμα τους.

Βελτιωμένη συγκέντρωση σημαίνει να μπορείς να εστιάζεις και να δίνεις προσοχή σε κάτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να αποσπάται εύκολα η προσοχή. Είναι σαν να μπορείς να ακούς και να καταλαβαίνεις τι λέει κάποιος χωρίς να σκέφτεσαι άλλα πράγματα ή να παίζεις με παιχνίδια.

Η γιόγκα είναι σαν άσκηση για τον εγκέφαλό σας. Σε βοηθά να θυμάσαι τα πράγματα καλύτερα και να δίνεις περισσότερη προσοχή. Όταν κάνετε γιόγκα, πρέπει να εστιάσετε στην αναπνοή σας και να κινήσετε το σώμα σας με συγκεκριμένους τρόπους. Αυτό βοηθά τον εγκέφαλό σας να παραμείνει ήρεμος, συγκεντρωμένος και να έχει τον έλεγχο.

Σας βοηθά να αισθάνεστε λιγότερο ανήσυχοι ή αναστατωμένοι

Οι ασκήσεις γιόγκα είναι σαν ειδικές κινήσεις που βοηθούν το σώμα μας να χαλαρώσει και να νιώθει ηρεμία. Μας διδάσκουν πώς να παίρνουμε βαθιές αναπνοές και να ελέγχουμε το άγχος μας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι έκαναν γιόγκα για 10 εβδομάδες, το σώμα τους είχε λιγότερη ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία συνδέεται με το αίσθημα άγχους.

Γίνομαι καλύτερος και δυνατότερος από κάθε άποψη

Η γιόγκα είναι ένα είδος άσκησης που βοηθά ολόκληρο το σώμα μας. Έχει πολλά καλά αποτελέσματα στο σώμα μας, όπως μας κάνει πιο δυνατούς και πιο ευέλικτους, μας βοηθά να νιώθουμε ήρεμοι και χαλαροί και βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό μας.

  • διεγείρουν το πεπτικό σύστημα
  • ρυθμίζουν την παραγωγή ορμονών
  • μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου
  • ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
  • εύκολες ασκήσεις γιόγκα για παιδιά πριν τον ύπνο

Το να κάνετε ασκήσεις γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μερικές ασκήσεις με πόζες ζώων πριν πάτε για ύπνο. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε μερικές εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε πριν κοιμηθείτε.

Με πληροφορίες από www.mothersblog.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

IFS: Ανακαλύπτοντας τον δρόμο προς την ανεξάντλητη πηγή της αγάπης μέσα μας - τον αληθινό μας Εαυτό.
Η Θεωρία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων (IFS) και ο Εσωτερικός Κριτής: Κατανοήστε και Συμφιλιωθείτε με τον Εσωτερικό Σας Κριτή
Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Τα Σύνδρομα των Πόλεων: Ψυχολογικές καταστάσεις που παίρνουν το όνομά τους από διάσημες πόλεις και τι σημαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση