Πρωινό γεύμα: Να τρώει κανείς ή να μην τρώει;

Εάν είστε ο τύπος του ανθρώπου θέλει να καταναλώνει πρωινό, τότε κάντε το. Εάν όχι, τότε παραλείψτε το!

Ποιο θεωρείται το χειρότερο πρωινό;

Το πρωινό γεύμα έχει χαρακτηριστεί ως “το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας”, αλλά πρόσφατες μελέτες και διατροφικές τάσεις έχουν αμφισβητήσει αυτή την ιδέα.

Η παραδοσιακή άποψη υποστηρίζει ότι το πρωινό είναι σημαντικό για να δώσει ενέργεια στον οργανισμό μετά από μια νύχτα νηστείας. Θεωρείται ότι βοηθά στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, της μνήμης και ακόμη και στην απώλεια βάρους, καθώς μπορεί να προλάβει τις υπερβολικές λιγούρες και το υπερβολικό φαγητό αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Advertisment

Διαβάστε παλαιότερο άρθρο: To πλούσιο πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συνδέεται με την απώλεια βάρους

Η Σύγχρονη Έρευνα

Ωστόσο, η σύγχρονη έρευνα δεν υποστηρίζει απόλυτα αυτή την άποψη. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι το παράλειψη του πρωινού δεν έχει αρνητικές επιδράσεις στον μεταβολισμό ή την απώλεια βάρους. Μάλιστα, η πρακτική της διαλείπουσας νηστείας, η οποία συχνά περιλαμβάνει την παράλειψη του πρωινού, έχει γίνει δημοφιλής και έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε: Έρευνα: Η διαλειμματική νηστεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Advertisment

Διαλειμματική νηστεία: 6 αποτελεσματικές μέθοδοι για απώλεια βάρους και βελτίωση της υγείας


Το κλειδί φαίνεται να είναι η προσαρμογή των διατροφικών συνηθειών στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις. Για κάποιους, ένα θρεπτικό πρωινό μπορεί να είναι ουσιώδες για μια παραγωγική ημέρα. Για άλλους, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Είναι σημαντικό να ακούσει κανείς το σώμα του και να προσαρμόσει τη διατροφή του ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του. Με λίγα λόγια, η επιστήμη μας λέει να ακούσουμε το σώμα μας. Εάν είστε ο τύπος του ανθρώπου θέλει να καταναλώνει πρωινό, τότε κάντε το. Εάν όχι, τότε παραλείψτε το χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Comfort food: Γιατί τρώμε ανθυγιεινά όταν είμαστε θλιμμένοι
11 λόγοι για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ψυχαναγκαστική υπερφαγία
Πρωτεΐνη: Οι 9 καλύτερες και χειρότερες πηγές
Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση