Τα μυστικά της Λεβάντας

Όπως κάθε βότανο, η Λεβάντα βρίθει από χαρίσματα. Μερικά τα έχουμε ανακαλύψει και τα απολαμβάνουμε ενώ άλλα μας ευεργετούν δίχως να το γνωρίζουμε. Παραθέτουμε

Τα μυστικά της Λεβάντας

Όπως κάθε βότανο, η Λεβάντα βρίθει από χαρίσματα. Μερικά τα έχουμε ανακαλύψει και τα απολαμβάνουμε ενώ άλλα μας ευεργετούν δίχως να το γνωρίζουμε. Παραθέτουμε παρακάτω μερικά γνωστά και άγνωστα χαρίσματα του πανέμορφου αυτού θάμνου ο οποίος φύεται άγριος και ήμερος σε όλες τις γωνιές της Μεσογείου αλλά και σε μερικές μεριές της Ασίας.

Τα μυστικά της Λεβάντας

1. Χαλαρώστε με άρωμα από Λεβάντα

Ίσως η πιο διάσημη χρήση της Λεβάντας είναι εκείνη η οποία προτρέπει στο άρωμά της. Το οποίο άρωμά της έχει κάτι από παραμύθια της Άνοιξης και από βράδια στην εξοχή. Κλείστε μια χούφτα από ανθάκια Λεβάντας σ’ ένα πάνινο σακούλι και βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι σας. Η μυρωδιά του, άλλοτε αισθητή και άλλοτε όχι, θα βοηθήσει το νου σας να ηρεμήσει και να καθαρίσει.

Advertisment

2. Τσάι από Λεβάντα

Το τσάι της εκτός από υπέροχο άρωμα και γεύση έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Εκτός απ’ αυτό, είναι μια πολύτιμη πηγή ασβεστίου. Προτιμήστε το το βράδυ πριν τον ύπνο και κοιμηθείτε ήρεμα, δίνοντας την ευκαιρία στο σώμα σας ν’ απορροφήσει το ασβέστιο.

3. Γλάστρα με Λεβάντα

Θα ευχαριστηθείτε το μπαλκόνι σας καθώς η Λεβάντα είναι ένα φυτό που… της αρέσει η συντροφιά σας! Καθώς είναι μεγαλωμένη σε άγρια εδάφη, δε σας χρειάζεται για να την περιποιήστε -δύσκολα χαλάει μια λεβάντα- αλλά έτσι, για παρέα! Είναι το κατεξοχήν φυτό της βεγγέρας με το άρωμα της να φτιάχνει ατμόσφαιρα, και τα μοβ άνθη της με το ασημένιο της σώμα να δημιουργούν μια αίσθηση φεγγαράδας. Οι συζητήσεις γύρω της κυλούν και ψυχαγωγούν.

4. Μπάνιο με Λεβάντα

Είστε από τους τυχερούς που έχετε ακόμα μπανιέρα; Και ηλιακό θερμοσίφωνα; Γεμίστε τη δίχως δεύτερη σκέψη! Ρίξτε μέσα δυο τρεις χούφτες Λεβάντας, άλατα  (μη τσιγκουνεύεστε) και βυθιστείτε. Είναι ώρα να νιώσετε βασιλιάδες / βασίλισσες.

Advertisment

5. Απελευθέρωση από ηλεκτρομαγνητικό νέφος και τα νεύρα στο γραφείο

Η Λεβάντα σε πολλές περιπτώσεις ευδοκιμεί μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο. Με μία ντελικάτη γλαστρούλα Λεβάντας πάνω στο γραφείο σας, γλιτώνετε από το ηλεκτρομαγνητικό νέφος, παίρνετε συχνά πυκνά εισπνοές γεμάτες άρωμα και… ηρεμούν όλοι!

Διαβάστε: Λεβάντα η αρωματική: Ιδιότητες, φροντίδα, καλλιέργεια

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση