Τα βαρέα μέταλλα βρήκαν τον δάσκαλό τους

Τα βαρέα μέταλλα κληρονομούνται από την μαμά μας, όταν μας έχει μέσα της, και στην διάρκεια της ζωής μας συνεχίζουμε να απορροφούμε, μόλυβδο, υδράργυρο

Τα βαρέα μέταλλα κληρονομούνται από την μαμά μας, όταν μας έχει μέσα της, και στην διάρκεια της ζωής μας συνεχίζουμε να απορροφούμε, μόλυβδο, υδράργυρο και άλλα, που βρίσκονται στα φυτοφάρμακα, στα ζιζανιοκτόνα, στα σφραγίσματα στα δόντια μας.

Όπως και σε κάποια εμβόλια με αλουμίνιο η/ και υδράργυρο, και στο καυσαέριο, δημιουργώντας έτσι μέσα στο σώμα μας έναν ατελείωτο νοσηρό κύκλο, αφού τα βαρέα μέταλλα, σε γενικές γραμμές δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ, κ.λπ.

Advertisment

Κάποιες τροφές, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι (βιολογικά πάντα) και κάποια ψάρια του βυθού (όχι σαρκοβόρα), βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, γιατί αυτά, έλκονται από το θείο που περιέχουν.

Ταυτόχρονα, αποφεύγουμε τα όξινα φρούτα και λαχανικά όπως η τομάτα, το ακτινίδιο.
Η παρουσία των βαρέων μετάλλων στον οργανισμό χαλάει το ενζυματικό σύστημα και μεταμορφώνει λίπη σε πολυακόρεστα.

Καλό είναι λοιπόν , καθημερινά να καταναλώνουμε έλαιο evening primrose (ηράνθεμο, νυχτολούλουδο), πασατέμπο, φουντούκια και λιναρόσπορο για αναπλήρωση.
Το αυγό, είναι μια έξοχη λύση, αν είναι ωμό και βιολογικό. Τα μη βιολογικά αυγά είναι πραγματική χημική χωματερή της κότας, η οποία καθαρίζει με αυτόν τον τρόπο τον οργανισμό της από τις τροφές που τρώει.

Advertisment

Το αυγό περιέχει συστατικά που καταστρέφονται με την θερμότητα και ο κρόκος περιέχει πρωτεΐνες ενωμένες με θείο, οι οποίες με την βράση, μεταμορφώνονται σε χοληστερόλη.

H ιστορία λέει, ότι η χλωρέλα (και πιο συγκεκριμένα οι ιδιότητες της), ανακαλύφθηκαν τυχαία, όταν κάποιοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό το φύκι, ήταν η κύρια αιτία της καλής υγείας των γιαπωνέζων, στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Η αλήθεια είναι ότι η Χλωρέλα είναι ένας πραγματικός μαγνήτης των βαρέων μετάλλων και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο παρασκευής της.

Ο ‘Οττο Warburg, κάτοχος του Νόμπελ το 1919, ανακάλυψε τις ιδιότητες της μέσα από τις έρευνες του στην χλωροφύλλη και την φωτοσύνθεση.

• Βοηθάει στις συσπάσεις του εντέρου, αναδομεί την κυτταρική δομή του, ξαναφτιάχνει την χλωρίδα, και απορροφά τα δηλητήρια. Όσοι ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι το έντερο να είναι καθαρό (εκεί χωνεύονται πλέον όλες οι τροφές μας -αφού δεν μασάμε- εκτός από τις πρωτεΐνες, και από κει θεωρητικά φεύγουν όλες οι βλαβερές τοξίνες του σώματος. Ένα βρώμικο έντερο, επιτρέπει στο αίμα να επιστρέψει στα κύτταρα με βλαβερές ουσίες.)

• Βοηθάει τον εγκέφαλο, το συκώτι γιατί η ποσότητα της σε χλωροφύλλη οξυγονώνει τον οργανισμό και τον αναζωογονεί. Με την διεγερτική δράση της στα ερυθρά αιμοσφαίρια, βοηθάει στην αναιμία.

• Αποτοξινώνει τον οργανισμό από αλκοόλ, τοξίνες και κυρίως, από τα βαρέα μέταλλα, γι’ αυτό και οι συνθήκες παραγωγής της πρέπει να είναι άψογες.

• Ηρεμεί, βοηθάει στην ανάπτυξη, διεγείρει τον μεταβολισμό, και την παραγωγή ενζύμων.

Όλα σχεδόν τα ψάρια σήμερα έχουν μεθυλιωμένο υδράργυρο. Συνίσταται να βάζετε στο τέλος της βράσης τους (για να μείνουν οι πρωτεΐνες άθικτες), δυο κουταλάκια, χλωρέλα σε σκόνη.

Η σύνθεση της χλωρέλα είναι 50% πρωτεΐνες. Έχει ίνες, βιταμίνες και Β12 που συνήθως βρίσκουμε μόνο στο κρέας, άλατα, και κυρίως, χλωροφύλλη. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά υπερδοσολογία, αν και έχουν αναφερθεί στην ακαταλληλότητα της σε περίπτωσης χαμηλού ph (-όξινου -) Η κλορέλα εντείνει το φαινόμενο με αποτέλεσμα να υποστούμε απασβέστωση και άλλη απώλεια βασικών αλάτων από τον οργανισμό).

Έτσι προτιμάται ένα μείγμα χλωρέλας και σπιρουλίνα, η οποία φέρνει μια πιο ισορροπημένη λύση, (εκτός αν έχουμε τον χρόνο, και το μέσο να κάνουμε ένα ειδικό τεστ- mineralogramme-του οργανισμού, το οποίο θα καθορίσει τι ακριβώς χρειαζόμαστε.)
Η σπιρουλίνα, έχει λιγότερη χλωροφύλλη, όμως η σύνθεση της είναι ανώτερη σε ιχνοστοιχεία, και άλατα. Αποτοξινώνει και βοηθάει και αυτή στην αποβολή των βαρέων μετάλλων.
Η κλορέλα με σπιρουλίνα υπάρχει σε μαγαζιά βιολογικών προϊόντων όπως κα σε φαρμακεία, και η δοσολογία της αρχίζει αργά, λίγες ταμπλέτες την πρώτη μέρα, (4-5) τις οποίες αυξάνουμε καθημερινά έως ότου να καταναλώνουμε 13-16 την ημέρα και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσανεξία με το φαγητό (πχ με γαλακτοκομικά προϊόντα), συνιστάται να χορηγούνται οι ταμπλέτες, μακριά από την ώρα του φαγητού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, συνιστάται μισή ώρα πριν.
Η κούρα κρατάει γύρω στους 4 μήνες, και η συνιστώμενη δόση είναι-σε γενικές γραμμές, 3 με 5 γραμμάρια την ημέρα, (10 με 15 δισκία των 30mg).
Δεν έχει ιδιαίτερη μυρωδιά ή γεύση και μπορείτε να βρείτε και μακαρόνια με σπιρουλίνα για συμπλήρωμα.

Η σπιρουλίνα και η χλωρέλα είναι:

Ικανές να τετραπλασιαστούν σε 24 ώρες.
Ικανές να διατηρήσουν την ανθρώπινη ζωή από μόνες τους επ’ αόριστο, θεωρούνται μια από τις πιο φυσικές πλήρες τροφές.
Τετραπλασιάζουν την ανάπτυξη της χλωρίδας του σώματος.
Αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και την ανάπτυξη των παιδιών.

Πηγές:
Chlorella, the emerald food. Dhyana Bewicke
https://couleurs-de-la-vie.blog4ever.com/blog/lirarticle-69322-295683.html
https://www.biochlorella.com/french/colonf.html
https://www.crottaz.ch/amalgames/dl/ML_Posologie.pdf
https://www.crottaz.ch/amalgames/dl/ML_Posologie.pdf
https://sandyallred.net/_wsn/page2.html
Το άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα, συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας.

Το Άγριο Σκόρδο είναι αποτελεσματικό για τον καθαρισμό του αίματος, του στομάχου και των εντέρων. Απαλλάσσει τον οργανισμό από τα επίμονα κατάλοιπα του μεταβολισμού, καταστρέφει και απομακρύνει τις δηλητηριώδεις ουσίες, ιδιαίτερα από τον νευρικό ιστό, χρήσιμη ιδιότητα για αυτοάνοσες παθήσεις.

Ο Κολίανδρος είναι γενικά επωφελής για το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται θεραπευτικά ως βότανο που βοηθά και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα. Έχει την ικανότητα να περνά τον αιματο-εγκεφαλιδικό φραγμό και να καθαρίζει τους ιστούς από τοξίνες, φαρμακευτικές ουσίες, χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα
Προβιοτικά: 13 top τροφές για καλύτερη υγεία του εντέρου
ΕΦΕΤ: Τρεις κανόνες για να απολαύσουμε με ασφάλεια το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση