Σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγετε το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό. Όχι πάντα όμως. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν να μην το πίνετε.

Και ποιος δεν γνωρίζει ότι το πράσινο τσάι είναι ένα εκπληκτικό αφέψημα που κάνει συνολικά καλό στην υγεία μας, καθώς είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ενώ μας προστατεύει και από πολλές ασθένειες, ακόμη και από ορισμένες μορφές καρκίνου. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πράσινο τσάι δεν είναι πανάκεια, αφού ορισμένες κατηγορίες ατόμων και υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα πρέπει να αποφεύγεται. Δείτε αναλυτικά:

Εάν πάσχετε από συγκεκριμένα αυτοάνοσα νοσήματα

Advertisment

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αλλεργίες ψωρίαση, δερματικά προβλήματα ή πάσχετε από νόσους όπως ηπατίτιδα Β ή C ή ακόμη και σε περίοδο που υποφέρετε από κάποια αναπνευστική λοίμωξη, τότε καλό θα είναι να αποφύγετε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Σε έναν υγιή οργανισμό, το πράσινο τσάι αποδεδειγμένα ενισχύει το ανοσοποιητικό, ωστόσο στις παραπάνω περιπτώσεις η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα.

Εάν είστε χορτοφάγος

Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι οι τανίνες που περιέχει το πράσινο τσάι, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής που το περιέχουν, είναι δυνατό να εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές πηγές. Ωστόσο, οι τανίνες δεν επηρεάζουν την απορρόφηση του σιδήρου από το κρέας, τα πουλερικά και άλλες ζωικές πηγές.

Advertisment

Αν ακολουθείτε αυστηρά χορτοφαγική διατροφή καλό είναι, λοιπόν, να περιορίζετε την κατανάλωσή του, καθώς θα σας επηρεάσει περισσότερο.

Ποια ποσότητα θεωρείται ασφαλής;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι τέσσερα φλιτζάνια φυσικό πράσινο τσάι τη μέρα θεωρούνται απόλυτα ασφαλή για όλους, έχοντας βέβαια υπόψη σας τις παραπάνω επισημάνσεις.

www.onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Comfort food: Γιατί τρώμε ανθυγιεινά όταν είμαστε θλιμμένοι
11 λόγοι για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ψυχαναγκαστική υπερφαγία
Πρωτεΐνη: Οι 9 καλύτερες και χειρότερες πηγές
Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση