Το (πιο όμορφο) τραγούδι της Γης

Γράφει η Έλενα Ταγκαλάκη Η Γη μας φαίνεται πως είναι ο καλύτερος συνθέτης μουσικής στο ηλιακό μας σύστημα. Ακούστε το τραγούδι της όπως το

Γράφει η Έλενα Ταγκαλάκη

Η Γη μας φαίνεται πως είναι ο καλύτερος συνθέτης μουσικής στο ηλιακό μας σύστημα. Ακούστε το τραγούδι της όπως το κατέγραψαν ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία της NASA.

Advertisment

Το ήξερες ότι οι πλανήτες και τα άστρα παράγουν στην πραγματικότητα μουσική; Μπορεί το διάστημα να φαντάζει στα μάτια μας αχανές κενό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ήχοι. Οι ήχοι υπάρχουν σε μορφή ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων και μπορούν να εντοπιστούν από τα εργαλεία που ανέπτυξε η NASA.

Οι καταπληκτικοί αυτοί ambient ήχοι προέρχονται από τις ηλεκτρονικές δονήσεις που παράγουν οι πλανήτες, τα φεγγάρια και οι δακτύλιοι, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πλανητών και φεγγαριών (δορυφόρων), τις πλανητικές μαγνητόσφαιρες, τα παγιδευμένα ανάμεσα στους πλανήτες και την εσωτερική επιφάνεια της ατμόσφαιρας ραδιοκύματα, τις αλληλεπιδράσεις φορτισμένων σωματιδίων του πλανήτη, του φεγγαριού και του ηλιακού ανέμου και από τις εκπομπές φορτισμένων σωματιδίων των δακτυλίων κάποιων πλανητών.

Παρακολουθώντας το εξώτερο διάστημα, συχνά υποθέτουμε ότι εκεί έξω επικρατεί… απόλυτη σιωπή. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα σύμπαντα είναι γεμάτα με πλανητική μουσική. Οι ήχοι που παράγουν οι πλανήτες πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Advertisment

Απολαύστε!!!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση