Συμβουλές για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας

Η κακή κυκλοφορία συνήθως σχετίζεται με οίδημα ή πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά αν κάθεστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χωρίς άσκηση,

Η κακή κυκλοφορία συνήθως σχετίζεται με οίδημα ή πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά αν κάθεστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χωρίς άσκηση, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα αυτά, οι πιθανότητες είναι η κυκλοφορία σας να μην είναι η καλύτερη.

Άλλα συμπτώματα της κακής κυκλοφορίας αποτελούν τα κρύα χέρια και πόδια, η κόπωση, οι κιρσοί και η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση). Ομοίως, εάν έχετε αθηροσκλήρωση, διαβήτη, ή υψηλή χοληστερόλη, το σώμα σας χρειάζεται να εργαστεί σκληρότερα για να πάρει το αίμα που κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας.

Advertisment

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και προσθήκες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κυκλοφορία σας. Εδώ είναι επτά από αυτές.

1. Κουνήσου

Η καθιστική ζωή είναι ο καλύτερος φίλος της κακής κυκλοφορίας, και η κίνηση ο χειρότερος εχθρός του. Ιδανικά, να ενσωματώσετε περίπου 30-40 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας σας, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εντάξετε την κίνηση στην καθημερινότητά σας.

Advertisment

Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, και να επιλέξετε την θέση στάθμευσης που είναι πιο μακριά. Το μεσημέρι, επιλέξτε κάπου μια κοντινή απόσταση με τα πόδια, και να προσπαθήσετε να σηκώνεστε για μια γρήγορη βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον μία φορά ανά ώρα.

2. Τεντώνετε

Το Stretching μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος σε διαφορετικούς μυς και μέρη του σώματος, γι ‘αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσει την κυκλοφορία σας όλη την ημέρα. Προσπαθήστε να το κάνετε μια συνήθεια το πρωί, ή να κάνετε σύντομα διαλείμματα για τέντωμα όλη την ημέρα ώστε να βοηθήσετε το αίμα σας να ρέει.

3. Χαλαρώστε

Το στρες και το άγχος συμβάλλουν στην κακή κυκλοφορία με πολλούς τρόπους. Επηρεάζουν τον τρόπο που αναπνέουμε, συχνά είτε προκαλώντας σας να κρατάτε την αναπνοή σας ή να αναπνέετε πολύ γρήγορα και ρηχά. Και τα δύο επηρεάζουν το πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας.

Η απότομη αύξηση της αδρεναλίνης που έρχεται με το στρες, το άγχος, ή το θυμό, προκαλεί επίσης το αίμα να πηγαίνει βιαστικά προς τους μυς, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προσωρινά κακή κυκλοφορία του αίματος και σε άλλα μέρη του σώματος. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να προκαλέσει ένταση και κόμβους μέσα και γύρω από ορισμένους μύες με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να κόψει την κυκλοφορία στις περιοχές αυτές.

Έτσι, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία σας, θα πρέπει να χαλαρώσετε. Ελέγξτε το άγχος σας, φροντίζοντας να κοιμάστε αρκετά και να αρχίσετε να ενσωματώνετε στις συνήθειες σας πρακτικές όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, βαθιά αναπνοή, και ένα πιο τακτικό μασάζ στην καθημερινή ζωή σας!

4. σταμάτα το κάπνισμα

Το κάπνισμα, τελικά καταστρέφει την ικανότητα του σώματος να κυκλοφορεί το αίμα περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα. Αν εξακολουθείτε να καπνίζετε, ειδικά αν αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα της κακής κυκλοφορίας, ήρθε η ώρα να σταματήσετε το κάπνισμα!

5. παραμένετε ενυδατωμένοι

Το να κρατάτε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο είναι σημαντικό για την υγεία σας γενικά, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας. Το πλάσμα, που αποτελεί περισσότερο από το μισό του συνολικού όγκου του αίματος, είναι περίπου 93 τοις εκατό νερό. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το αίμα γίνεται πιο πυκνό και πιο χοντρό, καθιστώντας το πιο δύσκολο να κυκλοφορήσει.

Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ελάχιστη κατανάλωση, και περιορίζοντας την καφεΐνη και το αλκοόλ. Εάν έχετε έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, προσθέστε άλλο ένα ποτήρι νερό στην καθημερινή κατανάλωσή σας.

6. Ενσωμάτωση περισσότερων τροφίμων που προάγουν την κυκλοφορία, στη διατροφή σας

Ορισμένες τροφές, μπαχαρικά και βότανα, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην κυκλοφορία. Αυτά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ, τη κουρκούμη, τα λιπαρά ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τροφές πλούσιες σε ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, σκούρα σοκολάτα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια, και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, όπως το καρπούζι και γκρέιπφρουτ.

7. Βάλτε τα πόδια επάνω στον τοίχο σας

Αυτή η τεχνική γιόγκα, που ονομάζεται Viparita Karani στα Σανσκριτικά, είναι απαλή, χαλαρωτική, και πραγματικά βοηθά να αυξηθεί η κυκλοφορία. Για να το κάνετε αυτό:

· Καθίστε στο πάτωμα, τα γόνατα λυγισμένα, με τον έναν ώμο και το ισχίο αγγίζοντας τον τοίχο (το σώμα σας να είναι στο πλάι).

· Το κάτω μέρος της πλάτης σας στο πάτωμα, με τα πόδια σας ακόμα λυγισμένα, κρατώντας το σώμα σας κοντά στον τοίχο.

· Χρησιμοποιήστε τους πήχεις και τους αγκώνες σας για να σας βοηθήσει να ταλαντευτείτε και να φέρετε τα πόδια σας επάνω στον τοίχο, έτσι ώστε τα πόδια σας να ακουμπάνε στον τοίχο και να βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών με τον κορμό σας.

· Κλείστε τα μάτια σας, αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας, και χαλαρώστε, καθώς η βαρύτητα βοηθά να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σας.

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας και στο κάτω μέρος της πλάτης. Κάντε αυτή τη στάση για 5-10 λεπτά κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, καθώς είναι επίσης βοηθητική για την εξισορρόπηση των ορμονών και την υποβοήθηση του ύπνου.

Η κυκλοφορία του αίματος, όπως και τόσες άλλες πτυχές της υγείας μας, μπορεί να βελτιωθεί πολύ απλά κάνοντας κάποιες προσαρμογές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας. Καλή τύχη!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;
Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση