,

Ασκήσεις για θεραπεία και βελτίωση της όρασης

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τη σελίδα healthyandnatural.life το οποίο δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα μέθοδο βελτίωσης της όρασης. Εάν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε για θεραπευτικούς λόγους,

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τη σελίδα healthyandnatural.life το οποίο δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα μέθοδο βελτίωσης της όρασης. Εάν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε για θεραπευτικούς λόγους, μην ξεχάσετε να κάνετε μια εξέταση ματιών, να ζητήσετε τη γνώμη του οφθαλμιάτρου σας και έπειτα να δείτε τα αποτελέσματα. Ακολουθεί  το άρθρο:

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δεν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες ομάδες μυών για πάρα πολύ καιρό, γίνονται πιο αδύναμες. Για παράδειγμα, αν κάποιος τραυματίσει το πόδι του και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον καιρό το πόδι του θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μυϊκή μάζα που περιβάλλει τους φακούς των ματιών. Σε περίπτωση που φοράτε γυαλιά και δεν κάνετε ασκήσεις για τα μάτια σας, η όρασή σας σταδιακά θα αποδυναμωθεί. Οι μυς των ματιών απαιτούν εξάσκηση όπως κάθε άλλος μυς στο σώμα σας.

Advertisment

Κατά τη διαδικασία αποκατάστασης της όρασής σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε διάφορους κανόνες:

1. Πρέπει να αποφεύγετε την έντονη πίεση στα μάτια σας και συνιστάται να τα κλείνετε για μερικά λεπτά κάθε 2-3 ώρες.

2. Είναι χρήσιμο να κάνετε γυμναστική στα μάτια σας, η οποία περιέχει 16 ασκήσεις (ακολουθήστε με τα μάτια σας τις γραμμές που φαίνονται στα παρακάτω σχέδια).

Advertisment

gimanstika za oci

3. Βγάλτε τα γυαλιά σας.

4. Εφαρμόστε καθημερινά μασάζ στα παρακάτω συγκεκριμένα σημεία:

Ασκήστε ελαφριά πίεση στον βολβό του ματιού σας με τις άκρες του δείκτη και του μεσαίου δαχτύλου σας. Πιέστε τον βολβό ελαφρά για να μην αισθανθείτε πόνο. Στη συνέχεια, πιέστε με τον δείκτη σας 2 φορές τα σημεία που φαίνονται στο παρακάτω σχέδιο.

rsz_ocila

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση