Το σημείο feng fu: Τι συμβαίνει αν βάλετε ένα παγάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας

«Η τελευταία διάσκεψη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΗΠΑ) συμπέρανε ότι ο βελονισμός αναδύεται ως μια αποτελεσματική θεραπεία για μια μεγάλη γκάμα παθήσεων, (προσθέτοντας) ότι

Το σημείο feng fu: Τι συμβαίνει αν βάλετε ένα παγάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας

«Η τελευταία διάσκεψη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΗΠΑ) συμπέρανε ότι ο βελονισμός αναδύεται ως μια αποτελεσματική θεραπεία για μια μεγάλη γκάμα παθήσεων, (προσθέτοντας) ότι ο βελονισμός μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικός ως μια βοηθητική θεραπεία ή αποδεκτή εναλλακτική για παθήσεις, όπως ο πονοκέφαλος, το άσθμα, η οστεοαρθρίτιδα, η επικονδυλίτιδα, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, ο μυοπεριτονιακός πόνος, η οσφυαλγία και οι κράμπες περιόδου» – Πανεπιστήμιο της Μινεσότα

Η πρακτική για την οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο περιλαμβάνει τις αρχές του Κινέζικου βελονισμού. Όπως και η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, έτσι και αυτή η θεραπεία αναζωογονεί όλο το σώμα και βοηθά στην επιστροφή του στη φυσική κατάσταση. Εδώ πρόκειται να συζητήσουμε για το σημείο Feng Fu που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού μας. Και θα περιγράψουμε την πρακτική του πάγου.

Advertisment

Τα βασικά οφέλη του πάγου στο σημείο Feng fu:

1. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Σύμφωνα με τα Κινέζικα ιατρικά κείμενα, το σημείο Feng Fu βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Αν υποφέρετε από απλές διαταραχές του, όπως αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε και να μείνετε κοιμισμένοι, αξίζει έστω να προσπαθήσετε αυτή τη μέθοδο.

2. Μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Οι βελονιστές εδώ και πολλά χρόνια ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια εσωτερική σύνδεση ανάμεσα στη βάση του κρανίου και σε πολλά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Τέτοιες συνδέσεις περιλαμβάνουν το κοιλιακό άλγος, τις φλεγμονές και τις κράμπες. Έτσι, είτε μέσω βελονισμού ή με ένα παγάκι στο σημείο Feng Fu, πολλά άτομα έχουν αναφέρει ανακούφιση από τα παραπάνω συμπτώματα.

3. Διευκολύνει την πέψη

Εκτός από την ανακούφιση του κοιλιακού άλγους, της κράμπας και της φλεγμονής, αυτή η πρακτική επίσης μειώνει το φούσκωμα, τα αέρια και την δυσπεψία. Το αποτέλεσμα είναι μια ηπιότερη, ομαλή διαδικασία πέψης και η άμβλυνση των στομαχικών ενοχλήσεων.

Advertisment

4. Μειώνει τον πονοκέφαλο

Αν μπορούσατε να έχετε ένα σχεδιάγραμμα των συνδέσεων του βελονισμού, θα μπορούσατε να δείτε καθαρά τη σύνδεση του σημείου Feng Fu με το υπόλοιπο κρανίο. Η τοποθέτηση πάγου σε αυτό το σημείο θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με τον πονοκέφαλο.

5. Μειώνει την αίσθηση κόπωσης και στρες

Τα αρχαία Κινέζικα ιατρικά κείμενα βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα που ανακάλυψαν και επέκτειναν την γνώση πάνω στη σύνδεση νου/ σώματος. Από τότε, ιδρύματα υψηλού κύρους (όπως το Harvard), ινστιτούτα υγείας (όπως το NIH) και η πλειονότητα των σύγχρονων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας έχουν αποδεχτεί ξεκάθαρα αυτή την εκπληκτική σύνδεση.

Τούτου λεχθέντος, οι βελονιστές συχνά εφαρμόζουν πίεση στο σημείο Feng Fu του λαιμού για να ανακουφίσουν από σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων του στρες και της κόπωσης. Προς το παρόν, περισσότερες έρευνες βρίσκονται εν εξελίξει για τη μελέτη των πιθανών επιδράσεων του βελονισμού στο άγχος, στην κατάθλιψη και σε άλλα ήπια ψυχικά ζητήματα. Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι αισιόδοξα και πολλά υποσχόμενα.

Παρακάτω σας δίνουμε και κάποια άλλα συμπτώματα/παθήσεις που η πρακτική αυτή μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά:

– μείωση των συμπτωμάτων και των επεισοδίων άσθματος

– μείωση του αρθριτικού πόνου

– άμβλυνση των συμπτωμάτων του κρυώματος

– βελτίωση της θυρεοειδικής υγείας

Η πρακτική

Πρώτα, εντοπίστε το σημείο Feng Fu:

1. Ξαπλώστε ή γείρετε το κεφάλι σας μπροστά. Χρησιμοποιήστε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο του κυρίαρχου χεριού σας και εντοπίστε τη βάση του κρανίου σας.

2. Κινήστε τα δάχτυλά σας, μέχρι να νιώσετε το σημείο όπου ο λαιμός σας συναντιέται με το κρανίο σας. Αυτό το σημείο είναι σαν μια εσοχή- και βρίσκεται στο κεντρικό σημείο του λαιμού και στη βάση του κρανίου.

Ύστερα, τοποθετήστε πάγο:

1. Με το παγάκι στο χέρι, ξαπλώστε ίσια μπρούμυτα. Σιγουρευτείτε ότι νιώθετε άνετα και χαλαρά.

2. Τοποθετήστε ένα παγάκι κατευθείαν στο σημείο Feng Fu.

3. Κρυώστε αυτή την περιοχή για 15 λεπτά το πολύ.

Προσοχή: Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή υποφέρετε από οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού σας πριν δοκιμάσετε την παραπάνω πρακτική

[toggle title="Πηγές"]

HTTP://WWW.SUN-GAZING.COM/WOMAN-PLACES-ICE-CUBE-SPOT-NECK-MONTH-NO-IDEA/

HTTPS://WWW.PAINSCIENCE.COM/ARTICLES/ICE-HEAT-CONFUSION.PHP

HTTPS://WWW.SCIENTIFICAMERICAN.COM/ARTICLE/5-SCIENTISTS-WEIGH-IN-ON-ACUPUNCTURE/

HTTPS://WWW.TAKINGCHARGE.CSH.UMN.EDU/EXPLORE-HEALING-PRACTICES/TRADITIONAL-CHINESE-MEDICINE/-TCM-EVIDENCE-BASED-AND-SAFE

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση