,

Αξιαγάπητη γαϊδουρίτσα «σκάει» πλατύ χαμόγελο όταν εθελοντές τη σώζουν από πλημμύρα!

Σεπτέμβρης πια και ο Τυφώνας Harvey ευτυχώς έχει μειωθεί σε ισχύ και βρίσκεται στο 4 της κλίμακας των τυφώνων. Κι όμως τα καιρικά φαινόμενα

Αξιαγάπητη γαϊδουρίτσα «σκάει» πλατύ χαμόγελο όταν εθελοντές την έσωσαν από πλημμύρα!

Σεπτέμβρης πια και ο Τυφώνας Harvey ευτυχώς έχει μειωθεί σε ισχύ και βρίσκεται στο 4 της κλίμακας των τυφώνων. Κι όμως τα καιρικά φαινόμενα παραμένουν ακραία κι επικύνδινα δυσκολεύοντας για πολύ ακόμα τους κατοίκους του Τέξας και της Λουϊζιάνα. Οι ζωές ανθρώπων και ζώων παραμένουν ακόμα υπό το έλεος του καιρού και της πλημμύρας.

Ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι καθώς έχουν διαφύγει οι ίδιοι τον κίνδυνο, κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν όσους ακόμα κινδυνεύουν.

Advertisment

Μια παρόμοια κατάσταση με αυτήν που ζουν τώρα στο Τέξας είχαν ζήσει και οι Ιρλανδοί το 2015 όταν μετά από ασταμάτητες, πολυήμερες βροχοπτώσεις άνθρωποι και ζώα προσπαθούσαν να σωθούν από τη συνεχώς αυξανόμενη στάθμη του νερού.

Ο ιδιοκτήτης μιας μικρής γαϊδουρίτσας στο Κίλοργκριν, ο οποίος την έβλεπε να έχει παραμείνει αβοήθητη μέσα στο νερό και δεν μπορούσε να πάει να τη σώσει, έστειλε μήνυμα στη DODO για τη διάσωσή της, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε μία εθελοντική ομάδα διάσωσης ζώων που βρισκόταν στην περιοχή, την Ireland’s Animal Heaven Animal Rescue (AHAR). Το μήνυμα έλεγε: «Επείγον! Σας παρακαλώ βοηθήστε με! Το γαϊδουράκι μου έχει απομονωθεί σε νερά που βαθαίνουν από την πλημμύρα στο Κίλοργκριν! Χρειάζομαι μία βάρκα και ανθρώπους για βοήθεια!»

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/gaidouritsa-skaei-xamogelo-ethelontes-esosan-plimmira/

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/gaidouritsa-skaei-xamogelo-ethelontes-esosan-plimmira/

Μέσω του Facebook όλα έγιναν γρήγορα. Ο Μάικ Φλέμινγκ που ζούσε στο ίδιο χωριό, έβαλε τη βάρκα του ενώ στο σημείο διάσωσης βρήκε κι άλλους εθελοντές που είχαν πάει να σώσουν τη μικρή. Κατάφεραν να της περάσουν ένα σκοινί στο λαιμό της και ένα σωσίβιο και να την τραβήξουν σιγά σιγά προς τη στεριά.

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/gaidouritsa-skaei-xamogelo-ethelontes-esosan-plimmira/

Όταν η μικρή γαϊδουρίτσα κατάλαβε πως ήταν πια απόλυτα ασφαλής, ένα τεράστιο χαμόγελο γέμισε στο πρόσωπό της κάνοντας όλους τους εθελοντές να ξεσπάσουν σε γέλια και δάκρυα χαράς! Την πήγαν σ’ ένα καταφύγιο ζώων για λίγες μέρες μέχρι τα νερά να υποχωρήσουν και να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της. Σε αντίθεση με τη φήμη που επικρατεί για τα πεισματάρικα γαϊδουράκια, εκείνη ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμη και εξειρετικά ευγενική!

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/gaidouritsa-skaei-xamogelo-ethelontes-esosan-plimmira/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση