Φλεβική ανεπάρκεια

Η φλεβική ανεπάρκεια, ή αλλιώς Κιρσοί αντιμετωπίζονται με φλεβοτονικά με λήψη βιοφλαβονοειδών – βιοφλαβονόλες με τη λήψη εκχυλισμάτων από Gotu Kola –του πεύκου Lantis

Η φλεβική ανεπάρκεια, ή αλλιώς Κιρσοί αντιμετωπίζονται με φλεβοτονικά με λήψη βιοφλαβονοειδών – βιοφλαβονόλες με τη λήψη εκχυλισμάτων από Gotu Kola –του πεύκου

Lantis του Pinus Maritima τους σπόρους σταφυλιού αλλά και από φυσικές πηγές είναι πλούσιες σε βιοφλαβονοειδή όπως σταφύλια, φράουλες βατόμουρα…. με εντριβές από αμυγδαλέλαιο, βαλσαμέλαιο κλπ θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις την πάθηση και να την καθυστερήσεις .

Advertisment

Exω κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε προηγούμενο άρθρο για την “κόκκινη άμπελο” τις Ρεσβερατρόλες και τις πολυφαινόλες αλλά και για το αντιοξειδωτικό εκχύλισμα προανθοκυανιδίνης (P.C.O.) από σπόρους σταφυλιού (G.S.P.E.) και ιδιαίτερα από σπόρους του φυτού VITIS VINIFERA το οποίο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες .
Η προανθοκυανιδίνη ουσιαστικά είναι ένα σύμπλεγμα βιοφλαβονοειδών γνωστό ως ολιγομερή προκυανοδολικά (P.C.O.).
Ο Μηχανισμός δράσης των O.P.C. (ολιγομερή προκυανιδολικά) σε αγγειακό επίπεδο προλαμβάνει την υποβάθμιση της ελαστίνης, ένα μέρος της ελαστάσης, δηλαδή του ενζύμου που ενεργοποιείται από τις φλεγμονές που εμφανίζονται με την χρόνια φλεβική ανεπάρκειακαι εκτός αυτού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν βλάβη στα τοιχώματα των αγγείων.

Όλα αυτά βεβαίως, εάν η κατάσταση δεν προχωρήσει πολύ. Σ εαυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνει χειρουργική επέμβση.

Al Zaro

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά
Έρευνα: Από μητέρα σε παιδί το Αλτσχάιμερ; Ο ρόλος της κληρονομικότητας για την εμφάνιση της νόσου
Τραυλισμός: Καινοτόμος έρευνα του εγκεφάλου ανοίγει το δρόμο σε νέες θεραπείες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση