Δημιουργικότητα

Είσαι δημιουγικός; Ποιά έννοια έχει η δημιουργικότητα για σένα; Πολλοί άνθρωποι τρέχουν πάνω κάτω όλη μέρα χωρίς να νιώθουν δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα γι αυτούς

Είσαι δημιουγικός; Ποιά έννοια έχει η δημιουργικότητα για σένα; Πολλοί άνθρωποι τρέχουν πάνω κάτω όλη μέρα χωρίς να νιώθουν δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα γι αυτούς είναι ένα άπιαστο όνειρο ένας μύθος. Ολοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να είναι δημιουργικοί χωρίς καμμιά εξαίρεση. Το σημαντικό είναι ο καθένας να αντλεί από τις δικές του πηγές και να εκφράζει τις δημιουργικές του ικανότητες, όποιες κι αν είναι αυτές. Οταν η ζωή μας έχει ποικιλία και ερεθίσματα είμαστε χαρούμενοι, χωρίς ερεθίσματα και φαντασία κινούμαστε στην απάθεια.

Η δημιουργικότητα μας όπως δείχνουν οι έρευνες έχει καταπιεστεί από τα 7 μας χρόνια και ένα παιδί στα 21 του έχει περάσει τα 5 χρόνια της ζωής του μπροστά στην τηλεόραση, με απότέλεσμα να μην έχει αφήσει χώρο και χρόνο για ενδοσκόπηση και για εσωτερικό ξεκαθάρισμα. Τρείς είναι οι βασικοί παράγοντες

Advertisment

που συμβάλουν στο μαρασμό της δημιουργικότητας. Η ανικανότητα σκέψης, η απουσία πραγματικών πληροφοριών και η έλλειψη φαντασίας. Αν θέλεις να απολλαγείς απά τα εμπόδια που σου στερούν τη δημιουργική σου έκφραση, χρειάζεται να δώσεις νέα κατεύθυνση στη σκέψη σου. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν γίνει επομένως δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν κάτι. Δημιουργικότητα σημαίνει καινοτομία. Μπορούμε να ερευνήσουμε να αναζητήσουμε και να διακινδυνεύσουμε να δούμε τα πράγματα με νέους τρόπους και ρισκάρουμε να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει.

Δημιουργικότητα σημαίνει να είσαι διαφορετικός. Η ομοιομορφία είναι χρήσιμη στην περίπτωση προϊόντων μαζικής παραγωγής αλλά όχι στην ατομική δημιουργικότητα. Το να είσαι δημιουγικός σημαίνει να βγεις από το κοπάδι και να σκέφτεσαι ανεξάρτητα και να μοιράζεσαι τα χαρίσματα σου. Δημιουργικότητα σημαίνει να ακολουθείς τη περιέργεια σου μέχρι το τέλος. Μπορεί να πεις αυτή την ιδέα την έχω από το 2000. Και τι έγινε μετά; Ιδεές χωρίς δράση είναι σαν το αλεύρι που δεν γίνεται ψωμί. Αν έχεις μια ιδέα μπες στη δράση για να την υλοποίηση της και να θυμάσαι οτι τα μικρά βήματα μπορούν να δημιουργήσουν κορυφαία αποτελέσματα.

myorama.wordpress.com

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση