,

Γαρύφαλο, το διεγερτικό και αντισηπτικό

Θεραπευτικές ιδιότητες του γαρίφαλου: αντινευρικός, αναλγητικό, ισχυρό αντισηπτικό, επουλωτικό, στομαχικό, άφυσο, αφροδισιακό, διεγερτικό, παρασιτοκτόνο. Ενδείξεις: πονόδοντος, πρόληψη λοιμωδών νόσων, σωματική και διανοητική εξασθένηση (τόνωση

Θεραπευτικές ιδιότητες του γαρίφαλου:

αντινευρικός, αναλγητικό, ισχυρό αντισηπτικό, επουλωτικό, στομαχικό, άφυσο, αφροδισιακό, διεγερτικό, παρασιτοκτόνο. Ενδείξεις: πονόδοντος, πρόληψη λοιμωδών νόσων, σωματική και διανοητική εξασθένηση (τόνωση μνήμης), δυσπεψία, γαστρικές ζυμώσεις, τυμπανισμός, ανικανότητα, μολυσμένες πληγές, έλκη
Θεραπευτικές χρήσεις

Το γαρύφαλλο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείρει τις στομαχικές

Advertisment

λειτουργίες και καθαρίζει από βακτήρια το στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά τα έντερα, τα πνευμόνια και τους βρόγχους. Σε περίπτωση πονόδοντου ενδείκνυται το μάσημά του.

Αφέψημα: 1 κουταλάκι του τσαγιού γαρύφαλλα σε 2 κούπες νερό. Πάρε 3 φορές τη μέρα 1/8 της κούπας.

Το γαρίφαλο και το γαριφαλέλαιο έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τα κοψίματα Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

Advertisment

Το γαριφαλέλαιο σταματάει τον πονόδοντο, τον πόνο από τσιμπήματα εντόμων και τον εμετό και αναστέλλει τη ναυτία. Το γαρίφαλο είναι χωνευτικό, αφροδισιακό, ανθελμινθικό, σπασμολυτικό, αντικαρκινικό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση