,

Πως να υπερβείτε τις αστρολογικές επιρροές (Paramahansa Yogananda)

Η αστρολογία είναι ένα αντικείμενο με πολύ βάθος, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι την θεωρούν σαν έναν δεισιδαιμονικό οδηγό προς την υλική πρόοδο. Αν χρησιμοποιείτε

Η αστρολογία είναι ένα αντικείμενο με πολύ βάθος, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι την θεωρούν σαν έναν δεισιδαιμονικό οδηγό προς την υλική πρόοδο. Αν χρησιμοποιείτε την αστρολογία μόνο σαν οδηγό στα υλικά θέματα που σας απασχολούν, θα είσαστε άδικοι απέναντί της. Η αστρολογία είναι αχανής, τόσο σε μαθηματικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο και κατανοείται μόνο από ανθρώπους με βαθιά αντίληψη. Στα αρχαία χρόνια, η αστρολογία ήταν κυρίως ένας οδηγός για πνευματική εξέλιξη. Το να χρησιμοποιεί κάποιος την αστρολογία σε υλικά θέματα θεωρούνταν κατώτερη εφαρμογή μιας θεϊκής επιστήμης.

Η αστρολογία είναι η μελέτη των αντιδράσεων των ανθρώπων στα πλανητικά ερεθίσματα. Όλα τα κομμάτια της δημιουργίας είναι αλληλένδετα και ανταλλάσσουν επιρροές. Άσχετα σε ποιο περιβάλλον ζείτε, οι ακτίνες της Γης και του Σύμπαντος ασκούν επιρροή πάνω σας. Η αστρολογία είχε σαν σκοπό να σας βοηθήσει στο εσωτερικό ταξίδι σας, βοηθώντας σας να γίνετε πιο συνειδητοί στις σχέσεις μεταξύ του αντικειμενικού Σύμπαντος και του εαυτού σας.

Advertisment

Η σχέση των άστρων με το ανθρώπινο σώμα και νου είναι πολύ λεπτοφυής. Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των έξι κέντρων (τσάκρας) στην σπονδυλική στήλη, τα οποία γίνονται δώδεκα με την πολικότητα και τα δώδεκα ζώδια. Εκατομμύρια βολτ ηλεκτρικού ρεύματος κρύβονται σ’ αυτά τα κέντρα. Αν το σώμα και ο νους σας είναι πολύ ισχυρά, θα είσαστε αδιαπέραστοι στις κακές δονήσεις των άστρων όταν αρχίσουν να σας βομβαρδίσουν με ακτίνες. Αν όμως είναι αδύναμα λόγω κακής διατροφής, κακών σκέψεων, κακού χαρακτήρα και κακών συναναστροφών, τότε οι αστρικές ακτίνες έχουν την δύναμη να σας επηρεάσουν.
Πώς σας επηρεάζουν τα άστρα

Τα άστρα επηρεάζουν τις ζωές σας μόνο μέσω των μοτίβων που εσείς οι ίδιοι έχετε θέσει στο παρελθόν. Ένα παιδί γεννιέται την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που οι κοσμικές ακτίνες βρίσκονται σε μαθηματική αρμονία με το προσωπικό του κάρμα (παλαιότερες πράξεις). Οι αστρικοί σχηματισμοί υπηρετούν μόνο σαν σύμβολα των καρμικών επιρροών, τις οποίες έχετε θέσει σε κίνηση στο παρελθόν. Τα άστρα και οι πλανήτες από μόνα τους δεν μπορούν να αποφασίσουν πώς θα σας επηρεάσουν. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε το καρμικό σας πεπρωμένο.

Το μήνυμα που διακηρύσσεται στον Ουρανό την στιγμή της γέννησης δεν έχει σαν σκοπό να δώσει έμφαση στο πεπρωμένο, στο αποτέλεσμα καλών ή κακών πράξεων, αλλά για να αφυπνίσει την θέλησή σας ώστε να ξεφύγετε από αυτά τα παγκόσμια δεσμά. Ό,τι έχετε κάνει, μπορείτε να το διορθώσετε. Μπορείτε να υπερβείτε τις επιδράσεις που κυριαρχούν στη ζωή σας γιατί εσείς τις δημιουργήσατε με τις ενέργειές σας και γιατί έχετε εσωτερικές πνευματικές πηγές οι οποίες δεν υπακούν σε πλανητικές πιέσεις.

Advertisment

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να βελτιώσετε την κατάστασή σας, είναι να ενεργήσετε με τρόπο που να εξουδετερώνει τις αρνητικές επιδράσεις των παλαιότερων πράξεών σας. Ειδικότερα αν αυτός ο τρόπος πηγάζει από την εσώτερη σύνδεσή σας με τον Θεό, ή υιοθετείται μετά από την σοφή καθοδήγηση κάποιου που γνωρίζει τον Θεό, θα λειτουργήσει σαν αντίδοτο σε όλες τις ολέθριες ενέργειες του παρελθόντος.

Αποφύγετε την παθητική εξάρτηση από την αστρολογία

Δεισιδαιμονία σημαίνει να ψάχνετε για καθοδήγηση από επιδράσεις μη γνωρίζοντας την αιτία τους. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για σημάδια στον ουρανό αντί να επιλέγουν ένα πιο σοφό μονοπάτι και να ψάχνουν για καθοδήγηση στην ψυχή τους από τον Θεό. Μερικοί άνθρωποι αρνούνται να κάνουν οτιδήποτε για τον εαυτό τους έως ότου οι θέσεις των πλανητών να είναι ευνοϊκές.

Αν και δεν είναι παράλογο να ξεκινήσετε κάποια εγχειρήματα όταν υπάρχουν ευνοϊκές αστρολογικές συνθήκες, αυτό απλά επιβεβαιώνει την παθητική σας εξάρτηση από την μοίρα και την αναμονή για μια αλλαγή στην θέση των πλανητών πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση για την ζωή σας. Ό,τι κάνετε με βαθιά πίστη στον Θεό, θα ανθίσει βρισκόμενο κάτω από καλύτερες επιρροές απ’ αυτές που θα ελπίζατε να βρείτε αν συμβουλευόσασταν τον ουρανό για ευνοϊκές συνθήκες.

Μην περιμένετε για αλλαγές στις αστρολογικές επιρροές ώστε να αλλάξει το πεπρωμένο σας. Αντίθετα, κοιτάξτε Αυτόν που δημιούργησε τον ουρανό και την Γη και που είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να σας χαρίσει την αιώνια ελευθερία. Οι νόμιμες επιδράσεις του κάρμα σας ίσως να φαίνονται μη αναστρέψιμες, αλλά οι επιδράσεις των παρελθοντικών πράξεων μπορούν να αλλάξουν αν ψάξετε για τον Θεό. Δεν μπορείτε να πνευματοποιήσετε την αστρολογία αν δεν έχετε αυτό στο μυαλό σας.

Πώς να πνευματοποιήσετε την αστρολογία

Ενώ θα μελετάτε την αστρολογία με κάποιον λογικό τρόπο, πρέπει πάντα να θυμάστε πως η επιρροή του Θεού είναι η ανώτατη επιρροή όλων. Όλες οι ανθρώπινες αρρώστιες γεννιούνται μετά από κάποια παράβαση του Συμπαντικού Νόμου. Οι γραφές επισημαίνουν πως ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί τους νόμους της φύσης, χωρίς να απαξιώνει την θεία παντοδυναμία. Πρέπει να λέτε πάντα “Θεέ μου, πιστεύω σε Σένα και γνωρίζω ότι μπορείς να με βοηθήσεις, αλλά κι εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να διορθώσω τα λάθη που έχω κάνει”.

Σας έχει δοθεί η ελεύθερη επιλογή και η ευφυΐα ως παιδιά του Θεού, ώστε να υπερνικάτε τις δυσκολίες της ζωής. Είσαστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα του Θεού και όχι των άστρων. Προσπαθήστε ακατάπαυστα, από το κέντρο της εσώτερης γαλήνης σας, να ξεπεράσετε κάθε υλική, ψυχική και πνευματική δυσκολία. Συνεργαστείτε με το θέλημά Του, προσφέροντάς Του όλη τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησής σας.

Αν μπορέσετε τα μείνετε στην ευτυχία σας κατά τη διάρκεια όλων των δυσκολιών στη ζωή σας, θα αρχίσετε να υπερβαίνετε τις επιρροές των άστρων. Αν μπορέσετε να διατηρήσετε το χαμόγελό σας παρά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις, αυτό είναι ένα σημάδι της αφύπνισης της θεϊκής συνείδησής σας. Μέσα από τέτοιες πράξεις αλλάζετε το σώμα και το νου σας και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζουν τα δώδεκα κέντρα της σπονδυλικής σας στήλης. Σαν αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, τα άστρα θα αρχίσουν να σας χαμογελούν.

Επικοινωνώντας με τον Θεό θα ενισχύσετε την δύναμη των δώδεκα αυτών κέντρων, τα οποία θα δρουν σε συνεργασία με τα δώδεκα ζώδια. Όσο βαθύτερη είναι η επικοινωνία σας με τον Θεό, τόσο περισσότερο θα εναρμονίζεστε αυτόματα τις επιδράσεις όλων των πλανητικών δυνάμεων και θα υπερβαίνετε τις αρνητικές επιδράσεις των πανίσχυρων, αλλά πολύ μακρινών, άστρων. Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να πνευματοποιήσετε την αστρολογία.

Αναζητείστε βοήθεια λοιπόν, όχι από τα άστρα αλλά από τον παντοδύναμο Θεό. Ο Θεός είναι αρμονία. Και αν συντονιστείτε μ’ Αυτόν, ποτέ δεν θα κάνετε εσφαλμένες κινήσεις. Οι ενέργειές σας θα είναι σωστές και συγχρονισμένες με τον αστρολογικό νόμο. Μέσα από βαθιά προσευχή και διαλογισμό θα επικοινωνήσετε με την θεϊκή Του συνείδηση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτήν την εσώτερη προστασία. Βουτώντας βαθιά στην δική σας θεϊκή φύση θα ανακαλύψετε εκείνα τα βαθύτερα επίπεδα μέσα σας τα οποία σας επιτρέπουν να υπερβείτε όλες τις καρμικές πραγματικότητες.

Οι κυρίαρχοι υπερβαίνουν την αστρολογία

Μερικοί άνθρωποι μελετούν την αστρολογία για να διαπιστώσουν την επίδραση του κάρμα τους μέσω των πλανητών, προσπαθώντας να εξουδετερώσουν τις αρνητικές επιρροές με αστρολογικές προβλέψεις. Οι πραγματικοί όμως κυρίαρχοι υπερβαίνουν την αστρολογία. Ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν επιλέγει κάποια ευνοϊκή ώρα για να πραγματοποιήσει ευγενικές πράξεις ή να ξεκινήσει νέα εγχειρήματα. Δρα, κινείται και κοιμάται κάτω από την επιρροή του Θεού. Συμβουλεύεται τον Θεό και όχι τα άστρα για καθοδήγηση.

Αν και υπάρχει μια συγκεκριμένη δονητική επιρροή των άστρων σε όλες τις ανθρώπινες ζωές, ένας άνθρωπος με άπειρη δύναμη θέλησης συντονισμένος με τον Θεό, χρησιμοποιεί αυτή τη θέληση για να αλλάξει τις συνθήκες ζωής του. Προχωρά επηρεασμένος μόνο από τον Ήλιο όλων των Ήλιων, το πανίσχυρο Πνεύμα. Για εκείνον, από τα βάθη της αποφασιστικότητας και της πίστης του, τα πάντα είναι δυνατά. Καίει τους σπόρους των δυσκολιών στην πυρά της σοφίας, συμβουλεύεται μόνο τον Θεό για καθοδήγηση και δρα μόνο σύμφωνα με την θεϊκή καθοδήγηση.

Ο θαυμασμός των δεισιδαιμόνων για την αστρολογία τους κάνει πιόνια και δουλοπρεπείς που εξαρτώνται από μηχανική (αυτόματη) καθοδήγηση. Ο σοφός άνθρωπος νικά τους πλανήτες – δηλαδή το παρελθόν του – μεταφέροντας την αφοσίωσή του από την δημιουργία στον Δημιουργό. Όσο περισσότερο συνειδητοποιεί την ενότητά του με το Πνεύμα, τόσο λιγότερο μπορεί να κυριαρχείται από την ύλη. Η ψυχή είναι ελεύθερη και αθάνατη. Δεν μπορεί να κυριαρχείται από τα άστρα.

Αν ζείτε σύμφωνα με την αστρολογία, είσαστε δέσμιοί της. Να εξαρτάστε μόνο από τον Θεό. Να ζείτε μόνο με τον Θεό. Μόνο τότε τίποτα δεν θα μπορεί να σας κάνει κακό.

Ακολουθήστε τον δρόμο της εσώτερης ελευθερίας

Στο βασίλειο του κάρμα, το κάρμα κυριαρχεί. Κι όμως, όλα τα ανθρώπινα όντα έχουν την δύναμη να πάνε σε κάποιο άλλο βασίλειο. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τις εξωτερικές αστρολογικές επιρροές, μπορείτε όμως να αλλάξετε τον τρόπο που τις εισπράττετε εσωτερικά.

Αντί να δεχτείτε μοιρολατρικά τις επιταγές του κάρμα, ακολουθείστε τον εσώτερο δρόμο προς την ελευθερία. Να διαλογίζεστε καθημερινά. Να επικοινωνείτε βαθιά με τον Θεό. Μάθετε από Εκείνον, μέσα από την σιωπηλή φωνή της διαίσθησης, τον τρόπο να ξεφύγετε από την εξευτελιστική για την ψυχή σκλαβιά από τις κακές συνήθειες. Τελικά, μέσω όλο και βαθύτερων διαλογισμών, θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα εισπράττετε επιρροές μόνο από τον Θεό.

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το LightWorker.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση