10 ανόητες συμβουλές που θα ακούσεις πριν ακολουθήσεις τα όνειρά σου.

Δυστυχώς, πριν ακόμα ξεκινήσεις το ταξίδι σου για την εκπλήρωση των ονείρων σου, οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν, ακόμα και αυτοί που νοιάζονται για

Δυστυχώς, πριν ακόμα ξεκινήσεις το ταξίδι σου για την εκπλήρωση των ονείρων σου, οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν, ακόμα και αυτοί που νοιάζονται για σένα, θα σου δώσουν απαίσιες συμβουλές. Και αυτό, όχι γιατί έχουν κακές προθέσεις. Απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν την μεγαλύτερη εικόνα που βλέπεις εσύ στο μυαλό σου, τα όνειρα σου, το πάθος σου και τους στόχους που έχεις θέσει για την ζωή σου. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το κέρδος που θα έχεις από την επίτευξη των ονείρων σου, αξίζει το ρίσκο… Έτσι λοιπόν, προσπαθούν να σε προστατέψουν υψώνοντας μια ασπίδα ανάμεσα σε εσένα και την πιθανότητα της αποτυχίας. Η ασπίδα όμως αυτή, μπαίνει και ανάμεσα σε εσένα και την πιθανότητα πραγματοποίησης των ονείρων σου.

Όπως έχει πει και ο Steve Jobs:

Advertisment

“Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, για αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι σε δόγματα, όπως το να ζεις με τα αποτελέσματα που προκύπτουν όταν ακούς μόνο ότι σου προτείνουν οι άλλοι. Μην αφήσεις τον θόρυβο από τις σκέψεις των άλλων να καταπνίξουν την φωνή μέσα σου, την καρδιά σου και την διαίσθηση σου. Αυτά κατά ένα περίεργο τρόπο, ήδη ξέρουν τι πραγματικά θες να γίνεις. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.»

Ορίστε λοιπόν δέκα συμβουλές , που πιθανόν θα ακούσετε όταν αποφασίσετε να κυνηγήσετε τα όνειρα σας και οι λόγοι για τους οποίους είναι λάθος.

1. Μπορείς να ακολουθήσεις τα όνειρα σου κάποια μέρα, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθείς και να είσαι υπεύθυνος.

Advertisment

Κάποια μέρα; Ποια μέρα; Το κάποια μέρα δεν είναι καν μέρα. Είναι μια ομιχλώδης γενίκευση του χρόνου, που πιθανότατα δεν θα έρθει ποτέ. Σήμερα είναι η μόνη μέρα! Σήμερα είναι η μόνη μέρα που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις την διαφορά στην ζωή σου. Και η επιδίωξη πραγματοποίησης των ονείρων σου, είναι το πραγματικό νόημα. Για αυτό σταμάτα να είσαι ανεύθυνος. Μην περιμένεις αυτήν την «κάποια μέρα». Κάνε σήμερα την πρώτη μέρα, της υπόλοιπης ζωής σου.

2. Την έχεις βάψει…. αν αυτό που πας να κάνεις δεν πετύχει.

Λάθος!!! Αυτό είναι τεράστιο ψέμα γεμάτο βλακείες. Δεν είσαι καν κοντά στο να την έχεις γ@μ…. αν δεν πετύχει. Αντιθέτως το χειρότερο σενάριο, είναι τα πράγματα να μην πάνε όπως περίμενες και να πρέπει να επιστρέψεις πίσω σε αυτό που κάνεις τώρα.

3. Είναι ασφαλέστερο να μείνεις στην τωρινή σου εργασία.

Σίγουρα, υποθέτω. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα πιο ασφαλές; Να πάς στο σπίτι σου, να κλειδωθείς στην κρεβατοκάμαρα σου και να μην βγεις ποτέ ξανά έξω. Και έτσι θα έχεις διώξει μακριά ολόκληρη την ζωή και τα όνειρα σου. Θυμήσου, ασφαλέστερο δεν σημαίνει πάντα και το καλύτερο…

4. Αυτό είναι αδύνατο!

Είναι αδύνατο αν δεν κάνεις ποτέ τίποτα για αυτό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποια πράγματα φαίνονται αδύνατα να συμβούν, είναι απλά γιατί κανείς δεν τα έχει επιτύχει ακόμη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με την βοήθεια σου αυτά τα πράγματα δεν θα καταστούν δυνατά στο μέλλον. Εάν αφιερώσεις τον εαυτό σου σε ένα τελικό αποτέλεσμα, σχεδόν όλα είναι δυνατά. Απλά πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ.

5. Μόνο λίγοι και τυχεροί τα καταφέρνουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι «λίγοι και τυχεροί» έστρωσαν τον κώλο τους κάτω και έκαναν κάτι για αυτό που ήθελαν. Είχαν την αποφασιστικότητα και την δύναμη της θέλησης για να το επιτύχουν. Μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις ένας από αυτούς. Εξαρτάται από εσένα και μόνο εσένα.

6. Μπορεί να αποτύχεις. Και το να αποτύχεις είναι κακό.

Οι αποτυχίες είναι απλώς εμπόδια προς την επιτυχία. Δεν έχει σημασία με τι είναι ο δρόμος στρωμένος, σημασία έχει ότι στο τέλος του βρίσκεται αυτό που ήθελες. Είτε καταφέρεις να φτάσεις στο τέλος είτε όχι, θα είσαι κερδισμένος γιατί θα έχεις μάθει κάτι.

Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να μην κάνεις τίποτα, απλά γιατί φοβάσαι μην κάνεις λάθος. Αν δεν μπορείς να αποδεχθείς την αποτυχία, τότε δεν μπορείς να δεχθείς και την επιτυχία.

7. Δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια για να το πετύχεις.

Το θέμα δεν είναι να έχεις τα σωστά εφόδια. Είναι να μπορείς να εκμεταλλευτείς κατάλληλα τα υπάρχοντα εφόδια που έχεις. Ο Stevie Wonder δεν μπορούσε να δει. Έτσι αξιοποίησε την αίσθηση της ακοής σε πάθος για την μουσική και τώρα έχει 25 βραβεία Grammy.

8. Χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα για να μπορέσεις να κάνεις το πρώτο βήμα.

Δεν χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα. Χρειάζεσαι ένα σχέδιο. Χρειάζεσαι ένα προϋπολογισμό. Εξάλειψε όλα τα ασήμαντα έξοδα στην ζωή σου. Αν η επιδίωξη πραγματοποίησης του ονείρου σου απαιτεί να αφήσεις την καθημερινή σου εργασία, υπολόγισε το ελάχιστο ποσό εισοδήματος που απαιτείται για να ζήσεις. Το να μελετήσεις άλλους που τα έχουν καταφέρει με παρόμοιο τρόπο επίσης βοηθάει. Αλλά πάνω απ’ όλα, κάνε μικρά βήματα. Μην είσαι ανόητος και πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις μαζέψει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων ή πρέπει να εγκαταλείψεις την καθημερινή σου εργασία για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Αντιθέτως, αναρωτήσου «Τι ενέργειες μπορώ να κάνω με τα χρήματα και τους πόρους που έχω αυτήν την στιγμή, έτσι ώστε να πετύχω τον στόχο μου;».

9. Δεν χρειάζεσαι καμία βοήθεια. Είναι καλύτερα να το κυνηγήσεις μόνος σου.

Είσαι ότι και το σύνολο των ανθρώπων με τους οποίους περνάς και τον περισσότερο χρόνο μαζί. Αν κάνεις παρέα με τους λάθος ανθρώπους, τότε σίγουρα θα επηρεαστείς αρνητικά. Αλλά αν είσαι με τους σωστούς ανθρώπους, θα είσαι πολύ πιο ικανός και ισχυρός από ότι θα ήσουν μόνος σου. Βρες τους και δουλέψτε όλοι μαζί, ώστε να κάνετε την διαφορά στις ζωές όλων σας.

10. Φαίνεται ότι θέλει πολύ σκληρή δουλειά.

Και βέβαια θέλει! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο. Η επιτυχία στην ζωή εξαρτάται από έναν σημαντικό παράγοντα: να βρεις μια δουλειά που να σου αρέσει να την κάνεις, όσο σκληρή και αν είναι. Όσο παραμένεις πραγματικά ο εαυτό σου και ακολουθείς τα δικά σου ενδιαφέροντα, αξίες και όνειρα μπορείς να πετύχεις. Και το πιο σημαντικό. Δεν θα ξυπνήσεις μετά από λίγα χρόνια, εργαζόμενος σε ένα περιβάλλον που μισείς, και θα αναρωτιέσαι πως στο διάολο θα συνεχίσεις να κάνεις αυτό το πράγμα και για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Έτσι λοιπόν, αν διαπιστώσεις ότι δουλεύεις σκληρά και αγαπάς αυτό που κάνεις, κάθε λεπτό, μην σταματάς. Έχεις καταφέρει κάτι τεράστιο. Επειδή η σκληρή δουλειά δεν είναι όντως σκληρή όταν επικεντρώνεσαι στα πάθη σου και τα όνειρα σου.

Αγνόησε λοιπόν αυτές τις ανόητες συμβουλές και θα είσαι στον σωστό δρόμο προς την εκπλήρωση των ονείρων σου.

Βγες έξω και ξεκίνα…

dailyarticle.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση