Τα δώρα του Θεού στα 12 παιδιά του

Από τον Κοινωνιολόγο Γιώργο Βασιλορεΐζη Ήταν πρωί όταν ο Θεός στάθηκε μπροστά στα 12 παιδιά του και στο καθένα φύτεψε τον σπόρο της ανθρώπινης

Από τον Κοινωνιολόγο Γιώργο Βασιλορεΐζη

Ήταν πρωί όταν ο Θεός στάθηκε μπροστά στα 12 παιδιά του και στο καθένα φύτεψε τον σπόρο της ανθρώπινης ζωής.Το ένα μετά το άλλο, έκαναν ένα βήμα μπρος για να λάβουν το τίμημα.

Advertisment

-«Σε σένα, Κριέ, δίνω πρώτα τον σπόρο για να έχεις την τιμή να τον
φυτέψεις. Για κάθε σπόρο που φυτεύεις, ένα εκατομμύριο θα πολλαπλασιάζονται στο χέρι σου. Ποτέ δεν θάχεις τον καιρό να δεις τον σπόρο σου να φυτρώνει,γιατί κάθε σπόρος θα βγάζει άλλους,που θα πρέπει να φυτευτούν. Θάσαι ο πρώτος που θα εμφυσήσει στο ανθρώπινο μυαλό την Ιδέα Μου. Δεν είναι,όμως, δική σου δουλειά να κρίνεις την Ιδέα.Το μόνο που θα κάνεις είναι να εφιστάς την προσοχή του ανθρώπου για την Δημιουργία μου.Για να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά,σου δίνω το χάρισμα της Προσωπικής Αξιοπρέπειας.»Σιωπηλά ο Κριός πήγε πίσω.

-«Σε σένα,Ταύρε,δίνω τη δύναμη να χτίσεις τον σπόρο στην ουσία..Η δουλειά σου είναι σημαντική κι απαιτεί υπομονή για να τελειώνεις αυτό που αρχίζεις,διαφορετικά οι σπόροι θα χαθούν στον άνεμο.Δεν πρέπει να αλλάζεις γνώμη, να κρίνεις ή να βασίζεσαι στους άλλους,γι’ αυτό που σου ζητώ να κάνεις.Σου δίνω το δώρο της Δύναμης.Χρησιμοποίησέ το σοφά.».Ο Ταύρος πήγε πίσω στη θέση του.

– «Σε σένα,Δίδυμε,δίνω τις ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις για να προσφέρεις σε όλους, μια κατανόηση για το τι βλέπουν γύρω τους.Ποτέ δεν θα ξέρεις γιατί οι άνθρωποι μιλούν ή ακούνε,αλλά για απάντηση στην ερώτησή σου,σου δίνω το δώρο της Γνώσης».Και ο Δίδυμος πήγε πίσω στη θέση του.

Advertisment

– «Εσύ,Καρκίνε,θα διδάσκεις τους ανθρώπους για το συναίσθημα.Θα τους προκαλείς γέλιο και δάκρυα,έτσι που,ό,τι βλέπουνε να αναπτύσσεται πλήρως μέσα τους.Σου δίνω το δώρο της Οικογένειας,για να μπορεί η πληρότητά σου,να πολλαπλασιάζεται.»Και ο Καρκίνος γύρισε στη θέση του.

– «Εσύ,Λέοντα,θα παρουσιάζεις τη Δημιουργία μου και όλη της τη σοφία,στον κόσμο.Πάντα να αποφεύγεις τον κομπασμό και να θυμάσαι πως είναι η δική Μου Δημιουργία,όχι η δική σου.Αν το ξεχάσεις,οι άνθρωποι θα σε καταδιώξουν.Υπάρχει μεγάλη χαρά στη δουλειά που σου αναθέτω,αν την κάνεις καλά.Γι’ αυτό,σου δίνω το δώρο της Τιμής».Κι ο Λέοντας έκανε ένα βήμα πίσω στη θέση του.

– «Για σένα,Παρθένε,αναθέτω μια εξέταση πάνω σε όλα όσα έκανε ο άνθρωπος με την Δημιουργία Μου.Θα κρίνεις αυστηρά τις μεθόδους του και θα του θυμίζεις τις αδυναμίες του για να τελειοποιηθεί μέσα από την Δημιουργία Μου.Γι’ αυτό σου δίνω το χάρισμα της Καθάριας Σκέψης».Και ο Παρθένος γύρισε στη θέση του.

– «Σε σένα,Ζυγέ,αναθέτω την αποστολή της υπηρεσίας να σκέφτεται ο άνθρωπος τα καθήκοντά του,να μάθει για τη συνεργασία και τη διαλλακτικότητα.Θα βρίσκεσαι όπου υπάρχει αταξία και σου δίνω το δώρο της Αγάπης».Και ο Ζυγός γύρισε στη θέση του.

– «Σκορπιέ,η δουλειά σου είναι πολύ δύσκολη.Θα διαβάζεις τη σκέψη των ανθρώπων,αλλά σου απαγορεύω να λες αυτά που μαθαίνεις.Συχνά θα πονάς με ό,τι βλέπεις κι ο πόνος θα σε απομακρύνει από μένα.Μη ξεχνάς,όμως,πως δεν είμαι Εγώ,αλλά η διαστρέβλωση της Ιδέας Μου που σου προκαλεί τον πόνο.Θα δεις τόσα πολλά,που θα θεωρείς τον άνθρωπο ζώο και θα πολεμάς τα ένστικτά του,τόσο που θα χάνεις τον δρόμο σου.Αλλά, όταν επιστρέψεις σε Μένα,Σκορπιέ,θα σου έχω το ιδιαίτερο δώρο της Σκοπιμότητας.»Κι ο Σκορπιός γύρισε στη θέση του.

– «Τοξότη,σου ζητώ να κάνεις τους ανθρώπους να γελάνε,να ξεχνάνε τη λύπη που τους προσφέρει η απομάκρυνση από την Ιδέα μου.Έτσι,θα αποκτήσουν Ελπίδα κι από την Ελπίδα θα επιστρέψουν σε Μένα.Θα αγγίξεις,έστω και στιγμιαία,πολλές ζωές και θα ξέρεις το πρόβλημα της κάθε μιας ζωής που αγγίζεις.Σου δίνω το δώρο της Απεριόριστης Αφθονίας,να την απλώσεις παντού και να φωτίσει τα σκοτάδια».Κι ο Τοξότης γύρισε στη θέση του.

– «Εσύ,Αιγόκερε,θα διδάξεις στους ανθρώπους τη δουλειά.Είναι δύσκολο,γιατί όλα τα κοπιαστικά έργα του ανθρώπου θα τα νιώθεις δικό σου βάρος.Γι’ αυτό σου δίνω την υπευθυνότητα του ανθρώπου στα χέρια σου.»Κι ο Αιγόκερος γύρισε στη θέση του.

– «Εσύ,Υδροχόε,θα δείξεις στον άνθρωπο,τις νέες δυνατότητες του μέλλοντος.Θα νιώσεις πολύ μοναξιά,γι’ αυτό δεν σου επιτρέπω την αποκλειστικότητα της Αγάπης Μου.Αλλά,για να δει ο άνθρωπος τις νέες του πιθανότητες,σου χαρίζω την Ελευθερία.Έτσι μόνο θα υπηρετείς συνέχεια την ανθρωπότητα.»Κι ο Υδροχόος γύρισε στη θέση του.

– «Εσύ,Ιχθύ,έχεις την πιο δύσκολη αποστολή.Θα μαζέψεις όλη τη λύπη του ανθρώπου και θα την επιστρέψεις σε Μένα.Τα δάκρυά σου,θα είναι τα δικά Μου.Η λύπη θα προέρχεται από την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη Ιδέα Μου,αλλά εσύ θα τον πείσεις να ξαναδοκιμάσει.Το καλύτερο, λοιπόν, δώρο είναι για σένα,επειδή έχεις αναλάβει οδυνηρή δουλειά.Θα είσαι το μόνο από τα 12 παιδιά Μου, που θα μπορεί να με καταλάβει.Μόνο που αυτό το δώρο,είναι μόνο για σένα, γιατί όποτε θα προσπαθήσεις να το δώσεις στον άνθρωπο,δεν θα σε ακούσει». Κι ο Ιχθύς, γύρισε στη θέση του.

Τότε ο Θεός είπε:«Ο καθένας σας,έχει ένα μέρος της Ιδέας Μου.Δεν πρέπει κανείς να το κακοχρησιμοποιήσει, ή να επιθυμήσει αυτό των άλλων.Ο καθένας σας είναι τέλειος, αλλά δεν θα το συνειδητοποιήσετε, μέχρι να γίνετε ΕΝΑ.Τότε, όλη η Ιδέα Μου, θα περάσει στον καθένα σας.»

Τότε τα παιδιά έφυγαν, αποφασισμένα να κάνει ο καθένας τη δουλειά του τέλεια, για να πάρει το δώρο του. Κανείς όμως δεν τα κατάφερε και στην επιστροφή τους, ο Θεός είπε: «Όλοι πιστεύετε ότι τα δώρα των άλλων είναι καλύτερα. Γι’ αυτό θα σας επιτρέψω να τα εμπορευθείτε».Για μια στιγμή, κάθε παιδί σκέφθηκε τις πιθανότητες της νέας του αποστολής. Αλλά ο Θεός χαμογέλασε και είπε: «Θα επιστρέψετε σε Μένα πολλές φορές, ζητώντας να σας απαλλάξω από την αποστολή σας. Και κάθε φορά θα απορρίπτω την ευχή σας. Θα περάσετε αμέτρητες ενσαρκώσεις,μέχρι να τελειώσετε την πραγματική σας αποστολή που σας ανέθεσα. Σας δίνω άπειρο χρόνο για να τα καταφέρετε,αλλά μόνο τότε θα μπορέσετε να είσαστε μαζί Μου.»

Διαβάστε:

Η πορεία της ψυχής μέσα από τον ζωδιακό κύκλο

Αφιέρωμα: Τα ζώδια στην εσωτερική αστρολογία

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση