, ,

Τα 4 θέατρα ελέγχου και η απορρόφηση ενέργειας από τους άλλους (Βίντεο)

Οι τέσσερις τύποι ανθρώπων που καταφέρνουν να αποστραγγίζουν την ενέργεια των άλλων.

Τα 4 θέατρα ελέγχου και η απορρόφηση ενέργειας από τους άλλους (Βίντεο)

Τα 4 θέατρα ελέγχου και η απορρόφηση ενέργειας από τους άλλους

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα δύναμης στις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν ένας άνθρωπος δεν είναι εσωτερικά γεμάτος και ολοκληρωμένος, στρέφει ασυνείδητα την προσοχή του στη δέσμευση ενέργειας από άλλα άτομα. Υπάρχουν τέσσερις τύποι ανθρώπων που καταφέρνουν να αποστραγγίζουν την ενέργεια των άλλων.

Advertisment

Δείτε επίσης το εξαιρετικό τεστ αυτογνωσίας: Ποιο θέατρο ελέγχου παίζετε;

1. “Τρομοκράτης”~ Εριστικά, εγωκεντρικά, αυταρχικά, άκαμπτα άτομα με θορυβώδη συμπεριφορά, απειλές και ξεσπάσματα, δίνουν συνεχώς διαταγές και μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και σωματική βία.

2. “Ανακριτής”~ Επικριτικοί, σαρκαστικοί, κυνικοί σκεπτικιστές, τσακίζουν το ηθικό του άλλου αμφισβητώντας όλες τις δραστηριότητές του, ώστε να φανεί πως οι άλλοι φταίνε και κάνουν πάντα λάθος.

Advertisment

3. “Απόμακρος”~ Μυστηριώδεις, απρόσιτοι, ασαφείς, χαμένοι σε δικό τους αχανή εσωτερικό κόσμο, δε ζητούν βοήθεια, δίνουν αόριστες απαντήσεις και κάνουν τους άλλους να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τους καταλάβουν.

4. “Θύμα”~ Απαισιόδοξα άτομα που αφηγούνται συνεχώς δράματα, περιγράφοντας τα γεγονότα πάντα αρνητικά και με τρόπο που να κάνει τους άλλους να νιώσουν ακόμα και ένοχοι. Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να δοθεί λύση γιατί τότε θα χάσουν την πηγή ενέργειάς τους.

Αν στα παραπάνω, εντόπισες και τον εαυτό σου, μην πανικοβάλλεσαι. Όλοι μας επιλέξαμε από παιδιά τουλάχιστον έναν ρόλο, ώστε να έχουμε την προσοχή των μεγάλων. Όλοι αυτοί οι ρόλοι βασίζονται στο φόβο, ότι δεν μας αγαπάνε ή ότι θα μας χειραγωγήσουν. Όταν εντοπίζεις μια από αυτές τις συμπεριφορές σε κάποιον συνάνθρωπο, έχε κατά νου ότι πρόκειται για ένα παιδί που ψάχνει απεγνωσμένα για ενέργεια (αγάπη). Είμαστε υπάρξεις που κολυμπάμε σε έναν ωκεανό φτιαγμένο από μαγιά Αγάπης, και όταν αποσυνδεόμαστε από αυτήν τη Πηγή, ανατρέχουμε σε αυτά τα θέατρα ελέγχου για την εξασφάλιση της ενέργειας από την οποία είμαστε πλασμένοι.

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση