Η Δίαιτα των Χριστουγέννων

Πόσες και πόσες φορές σταθήκαμε μπροστά από έναν καθρέπτη παραπονούμενοι για τα «περιττά» κιλά; Κι άλλες τόσες νιώσαμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και τα βάλαμε με

Πόσες και πόσες φορές σταθήκαμε μπροστά από έναν καθρέπτη παραπονούμενοι για τα «περιττά» κιλά; Κι άλλες τόσες νιώσαμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και τα βάλαμε με τον εαυτό μας που πήρε την κάτω βόλτα! Ναι, τώρα που το σκέπτομαι πάρα πολλές φορές συνέβησαν τα παραπάνω. Μόνο που ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έφταιγαν τα υποτιθέμενα επιπρόσθετα κιλά, διότι η εξωτερική ομορφιά αντανακλά αυτόν τον υπέροχο κόσμο που έχουμε μέσα μας και με κάθε τρόπο έχουμε βαλθεί να τον καταστρέψουμε αφού δεν εστιάζουμε στο ουσιαστικό πρόβλημα.

Η συνταγή, λοιπόν, για να νιώσουμε ανανεωμένοι και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση δεν είναι να κατακρίνουμε τον εαυτό μας για όσα περάσαμε, αλλά να τον βοηθήσουμε να επανακάμψει! Το τι και πως είναι στη δικαιοδοσία του καθενός! Εμένα το μυστικό μου είναι η λεγόμενη δίαιτα των Χριστουγέννων .

Το όνομα της το πήρε διότι το διάστημα των 4 μηνών δεν είναι ούτε πολύ ούτε λίγο για να καταλάβω αν τελικά θα έχει κάποια επίδραση σε μένα. Και λήγει τα Χριστούγεννα διότι είναι μια μέρα που δεν ξεχνιέται εύκολα! (Βέβαια αν πετύχει, θα έχει μια εφ΄ όρου ζωής εφαρμογή)
Κατ’ αυτή την δίαιτα λοιπόν, που δεν είναι θερμική αλλά ενεργειακή χρειαζόμαστε απλά έναν αποφασισμένο άνθρωπο που έχει θέληση για αλλαγή και πίστη στον εαυτό του.

Όσο για το πρόγραμμα της «διατροφής» περιλαμβάνει τα εξής:

  • Καθημερινή επαφή με ανθρώπους που αγαπάμε,
  • εξωτερίκευση των συναισθημάτων και σκέψεων
  • άφθονο γέλιο και μοίρασμα χαμόγελων
  • ισορροπημένες κοινωνικές σχέσεις
  • κάποιες στιγμές μόνο με τον εαυτό μας
  • και το πιο σημαντικό…
  • αποτοξίνωση από αρνητικούς ανθρώπους.

Για μια πιο λαμπερή εμφάνιση προσθέστε όλη την καλή διάθεση και την αισιοδοξία που κρύβετε!

Αριάδνη Μ.

baroqueen.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε