Ο Δρόμος της Καρδιάς

Όταν βάζουμε την καρδιά μας σε ότι κάνουμε, κερδίζουμε σε πλούσια εμπειρία και γνώση. Για να συγκροτήσουμε μια εικόνα στο νου μας, ή μια

Όταν βάζουμε την καρδιά μας σε ότι κάνουμε, κερδίζουμε σε πλούσια εμπειρία και γνώση.

Για να συγκροτήσουμε μια εικόνα στο νου μας, ή μια ιδέα ,ή ένα στόχο στη ζωή μας , χρειάζεται << κάτι>> το οποίο θα στηρίζει και θα τρέφει αυτό το οποίο έχουμε βάλει στον νου μας ή σαν στόχο μας .
Αν δοκιμάσουμε να προβάλουμε μια εικόνα στην οθόνη του νου μας, θα δούμε ότι μετά από λίγο ξεθωριάζει ,εμφανίζεται αρχικά ,μετά σιγά- σιγά θαμπώνει, και τελικά χάνεται.
Η νοητική ενέργεια ίσως εδώ δεν είναι αρκετή από μόνη της, για να συγκροτήσει την σκέψη η την εικόνα.

Advertisment

Για οτιδήποτε επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε, και με οποιοδήποτε τρόπο, το στήριγμα και η τροφή προέρχεται από το πόσο πραγματικά μας ενδιαφέρει αυτό που κάνουμε, πόσο << καρδιά >> και πάθος βάζουμε σε αυτό.

Είναι το πάθος η κινητήρια δύναμη που μας ωθεί να προχωρούμε, και είναι η συναισθηματική ενέργεια, που προέρχεται από την περιοχή της καρδιάς .
Η συναισθηματική ενέργεια που την λέμε και με πολλά αλλά ονόματα όπως πάθος, ενδιαφέρον, διάθεση ,όρεξη κλπ , συμπληρώνει την νοητική ενέργεια αν πρόκειται για κάποια εργασία ανάλογη , αλλά και την κινητική ενέργεια αν πρόκειται για κάποια εργασία που απαιτεί την κίνηση.
Έτσι αν αυτό που θέλουμε συνοδεύετε και από το ανάλογο συναισθηματικό ενδιαφέρον, τότε η ένωση και η συνεργασία αυτών των ενεργειών φέρνει και το καλύτερο αποτέλεσμα .

Αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα στη φύση, για να υπάρξει δημιουργία χρειάζονται δυο δυνάμεις να συνεργάζονται όπως [ αρσενικό- θηλυκό ].
Για να αναπτυχθεί ο σπόρος και τα φυτά χρειάζονται το νερό,
το χρώμα θέλει το φως , η φωτιά τον αέρα …κλπ.
Όταν υπάρχει αυτή η αρμονική συνεργασία οποιονδήποτε δυο δυνάμεων τότε εκτός από το 1+1=2 Εμφανίζεται και μια τρίτη δύναμη, το << λογικά >> παράδοξο 1+1=3 όπου

Advertisment

3 …το συναίσθημα που είναι και ο συνδετικός κρίκος [ + ] των 2 δυνάμεων ,και το 4 προφανώς το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους.
θα μπορούσαμε να πούμε εδώ ότι οι δυο δυνάμεις, είναι για παράδειγμα το αρσενικό και το θηλυκό ,και η τρίτη δύναμη είναι η έλξη ,η αγάπη ,η το πάθος που ενώνει δυο όντα και σαν αποτέλεσμα αυτής της σχέσης έχουμε κοινές δημιουργίες που είναι η τέταρτη δύναμη .
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο αριθμός 3 ταυτίζεται με την δημιουργία ,και ο αριθμός 4 με την φύση, και την ύλη [ υλοποίηση ].

Όταν βάζουμε την καρδιά μας σε ότι κάνουμε, κερδίζουμε σε πλούσια εμπειρία και γνώση.

Η ποιότητα και η ένταση του συναισθήματος που συνοδεύει κάθε μας δράση και συμπεριφορά, είναι ανάλογη, και καθορίζει το βαθμό αλλά και την ποιότητα του αποτελέσματος .
Έτσι συμμετέχουμε στην δημιουργία ….
Καi φυσικά η δημιουργία μας, η ο κόσμος μας, θα είναι ανάλογος της ποιότητας των συναισθημάτων μας .

Οι καλλιτέχνες χρειάζονται τα πλούσια συναισθήματα για να στηρίξουν την δημιουργικότητα τους, οι ζωγράφοι την φαντασία τους , οι χορευτές την κίνηση τους, οι αρχιτέκτονες τα σχέδια τους.

Πολλές φορές στην καθημερινότητα μας κάνουμε πράγματα ,τα οποία απλά πρέπει, ή είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε , ή διότι κάποιοι άλλοι έτσι μας έχουν πει.
Πολλές φορές ερχόμαστε και σε σύγκρουση με τον εαυτό μας διότι αυτό που …πρέπει να κάνουμε έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχομε στην καρδιά μας, και που πιστεύουμε .
Είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε μας δράση χρειάζεται να υπάρχει και το ανάλογο συναίσθημα που θα την συνοδεύει …… Τότε η δράση θα είναι επιτυχής.
Αν αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει, σημαίνει ότι ακολουθούμε κάποιους άλλους, αντιγράφουμε άλλους ,δράμε σύμφωνα με τα πρέπει ,λειτουργούμε μηχανικά σαν μαριονέτες ,και δεν είμαστε ο εαυτός μας.

Μπορεί να είμαστε οπαδοί ενός θρησκευτικού δόγματος και ενώ θεωρούμε τον εαυτό μας πιστό ,κατά βάθος φοβόμαστε την τιμωρία που το δόγμα το ίδιο προορίζει για όλους αυτούς που δεν πιστεύουν σε αυτό.

Το αίσθημα του φόβου είναι ο χειρότερος οδηγός….οτιδήποτε γίνετε κάτω από την επίδραση του φόβου έχει πάντα ολέθρια αποτελέσματα.
Ο φόβος ποτέ δεν είναι δημιουργικός ,και δεν μπορεί να είναι.!
Ο φόβος καμουφλάρετε πολύ έξυπνα, και σίγουρα θα έχουμε ακούσει που λένε ότι …….<<εντάξει …..χρειάζεται και ο φόβος διότι μας αναγκάζει να είμαστε πιο προσεκτικοί , να μην κάνουμε επικίνδυνα πράγματα κλπ >>.
Να εδώ ένα φοβικό συναίσθημα καμουφλαρισμένο , με κάποια υποκειμενική λογική που υποθέτει ότι αν δεν φοβόμαστε θα αρχίσουμε να κάνουμε τρελά πράγματα η επικίνδυνα .
θα πρέπει να πούμε εδώ ότι αντίθετα από αυτό που υποθέτει η λογική, ο άνθρωπος που φοβάται λιγότερο …….είναι περισσότερο ψυχολογικά ελεύθερος !!!!
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει ακροβασίες και επικίνδυνες ενέργειες .
Αντίθετα είναι πιο συνειδητός από αυτό που κάνει την κάθε στιγμή, και φυσικά πολύ πιο προσεκτικός, αλλά και διαισθητικός.
Αυτός που δεν φοβάται …..είναι τελείως ελεύθερος.
Ο φόβος είναι μια ενέργεια που πλανάτε σε όλο τον κόσμο ….σαν ένας ιός.
Είναι το πρώτο χαρακτηριστικό σημάδι της άγνοιας, και συνεπώς και ο καλύτερος τρόπος χειραγώγησης των μαζών.
Εύκολα μπορεί να επηρεαστεί κάποιος αν δεν είναι συνειδητά προφυλαγμένος και ειδικότερα στην εποχή που διανύουμε, όπου ο φόβος και το δράμα είναι το υπαριθμόν ένα όπλο του συστήματος, και της παλαιάς ενέργειας .

Ο φόβος και το δράμα αποδυναμώνει συναισθηματικά τον άνθρωπο ,τον αρρωσταίνει .
Του αφαιρει την ενεργεία για ψυχολογική δράση ,και του στερεί την δυνατότητα να περάσει σε μια νέα αντίληψη .
Να γιατί ο φόβος και το δράμα κυριαρχεί σε κάθε είδηση, άποψη και σχόλιο στην εποχή μας, και δεν είναι ότι κάποιος η κάποιοι οργανώνουν όλο αυτό ,αλλά είναι μια ενέργεια μια κατάσταση την οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει κάποια στιγμή μέσα στον χώρο και τον χρόνο, και που κάποιοι συνεχίζουν να τρέφουν και να συντηρούν ασυνείδητα .

– πως μπορούμε να ξέρουμε ότι έχουμε το κατάλληλο συναίσθημα σε ότι κάνουμε?

– Όταν είμαστε χαρούμενοι, όταν έχουμε όρεξη ή καλή διάθεση σε αυτό που κάνουμε, είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι έχουμε το κατάλληλο συναίσθημα.
Διότι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι…. να είναι χαρούμενος και με καλή διάθεση .

Παρατηρήστε τα παιδιά ……και θυμηθείτε και την προτροπή των δασκάλων της γνώσης, να γίνουμε σαν αυτά .!
Φυσικά ο καλύτερος τρόπος είναι να ακολουθούμε την καρδιά μας σε ότι κάνουμε, έτσι πάντα θα είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε αυτό που πραγματικά είναι κατάλληλο για εμάς .

Η πιθανότητα της επίτευξης ενός στόχου εξαρτάτε περισσότερο από το πόσο πάθος και διάθεση έχουμε για την επίτευξη του ,και λιγότερο από τον χρόνο, ή τα μέσα και εργαλεία που χρειαζόμαστε.

 

Επιστημονικά Πειράματα που έγιναν ,έχουν τελικά αποδείξει ότι ….
1] το DNA ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει με άμεσο τρόπο το φυσικό υλικό, το οποίο δημιουργεί τον κόσμο και το περιβάλλον σε ένα ενεργειακό πεδίο.
Από αυτό είναι προφανές ότι ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να αντιλαμβάνεται ο ίδιος με τις φυσικές του αισθήσεις .
2] άλλο πείραμα αποδεικνύει ότι το συναίσθημα έχει την ικανότητα να επηρεάζει το DNA ,το οποίο με την σειρά του επηρεάζει τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω μας .
Με αυτό σχετίζεται η προσευχή ,όπως επίσης αυτό που έχει ειπωθεί ότι η πίστη μπορεί να κινήσει….. βουνά .
3] και τέλος έχει αποδειχθεί ότι αυτή η επίδραση του DNA δεν παρεμποδίζεται από τον χώρο και τον χρόνο !!! [ απόσταση κλπ ]
Το συμπέρασμα από τα παραπάνω επιστημονικά πειράματα είναι ότι …………………………….
Πολύ συγκεκριμένα είδη συναισθημάτων μπορούν να αλλάζουν το σχήμα του DNA. δηλαδή κατά επέκταση την κατάσταση των κυττάρων, και τελικά την φυσική μας δομή .
Όμως δεν σταματάει εκεί ,διότι η ποιότητα και η ένταση των συναισθημάτων μας έχουν και την ανάλογη επίδραση και στην αντίληψη μας για το περιβάλλον μας .

 

Δείτε περισσότερα για τα σχετικά πειράματα στο καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του Gregg Braden “H Γλώσσα της Θεϊκής Μήτρας”
Έτσι επηρεάζεται και το ίδιο το περιβάλλον μας .
Αυτό είναι υπέροχο!!!!!

Αυτό είναι μια << εσωτερική τεχνολογία >> την οποία τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από ποτέ, με την βοήθεια τελικά και της επιστήμης .

Και η οποία τεχνολογία έχει περάσει σε εμάς με διαφόρους κρυπτογραφημένους τρόπους μέσα από μύθους, φιλοσοφικά κείμενα ,παραμύθια ,ιερά κείμενα κλπ.

Ο δρόμος της καρδιάς, είναι ένας δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας την κάθε στιγμή.

Αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μας [ την ενέργεια μας ] προς τα εκεί .
Μπορούμε να το κάνουμε σαν παιχνίδι.
Σε ότι κάνουμε δηλαδή ,να αντιλαμβανόμαστε ,να βιώνουμε το συναίσθημα που υπάρχει, και αν αντιστοιχεί στο γεγονός ή σε αυτό που κάνουμε .
Αν όχι τότε κάτι δεν γίνεται καλά……Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε ψυχολογικά στη φυσιολογική ψυχική μας κατάσταση.
Αν δηλαδή βρισκόμαστε σε ένα πάρτι και είμαστε στεναχωρημένοι κάτι χρειάζεται να αλλάξουμε.
[ ή να αλλάξουμε πάρτι ,ή να αλλάξουμε συναίσθημα ].
Ο δρόμος της καρδιάς είναι πολύ όμορφος, όταν αρχίσουμε να << αισθανόμαστε>> τα πράγματα ,τα πρόσωπα ,τα γεγονότα ,όλα !!! αντί να σκεφτόμαστε πάνω σε αυτά βάζοντας τους τις γνωστές νοητικές ταμπέλες .
Υπάρχει πολύ αγάπη και ομορφιά γύρω μας, όσο άσχημα και αν μας λέει ο νους και η λογική ότι είναι …
Όμως μόνο αν ακολουθούμε τον δρόμο της καρδιάς μπορούμε …να << δούμε .>>
Κάποιος είπε …………<< η αληθινή ομορφιά δεν είναι ορατή, … είναι περισσότερο αισθητή..>>.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση