,

4 βήματα για βαθιά αποτοξίνωση

Το σώμα σας είναι από την φύση του εξοπλισμένο με την δική του διαδικασία αποτοξίνωσης. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, καφεΐνης, επεξεργασμένων τροφίμων, φθορίου, εμβολίων,

Το σώμα σας είναι από την φύση του εξοπλισμένο με την δική του διαδικασία αποτοξίνωσης. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, καφεΐνης, επεξεργασμένων τροφίμων, φθορίου, εμβολίων, φαρμακευτικών προϊόντων, φυτοφαρμάκων, καλλυντικών, διοξινών, καθώς επίσης το άγχος , και η πολύ λίγη άσκηση μπορούν να επιβραδύνουν τη φυσική λειτουργία αποτοξίνωσης του σώματος σε πολύ αργό ρυθμό. Τότε το σώμα σας δεν μπορεί να αποτοξινώσει τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των βλαβερών και τοξικών ουσιών που υπάρχουν στο περιβάλλον . Ενισχύοντας τους τρόπους αποτοξίνωσης είναι η απάντηση στο να αποτρέψετε το σώμα σας από το να γίνει μια τοξική χωματερή . Μόλις γίνει αυτό, θα αρχίσει η κινητοποίηση και η δέσμευση των μετάλλων στο σώμα σας και η αποβολή τους μέσω των ούρων, της χολής, των κοπράνων και του ιδρώτα.

Πώς ξέρετε εάν χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Ξέρετε ότι πάσχετε από τοξική υπερφόρτωση αν αντιμετωπίζετε κόπωση, μείωση της μνήμης, δυσκολία στην εστίαση, αλλεργίες και μολύνσεις, ευερεθιστότητα, άγχος και κατάθλιψη, δυσκολία με την αύξηση του σωματικού βάρους και την απώλεια βάρους, αδυναμία στους μυς και τις αρθρώσεις σας, εξανθήματα του δέρματος, υποτροπιάζουσες μολύνσεις ζυμομυκήτων και μυκήτων, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κοιλιακό τυμπανισμό, και δυσπεψία.

Advertisment

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν τεράστια βελτίωση των συμπτωμάτων τους μετά από μια αποτοξίνωση. Στην αρχή, μπορεί να αισθάνεστε λίγο αποπροσανατολισμένοι, λόγω των τοξινών που απελευθερώνονται. Ωστόσο, εάν επιμείνετε, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο ενεργοποιημένοι και γεμάτοι ζωντάνια.

Μια πλήρης αποτοξίνωση επιτυγχάνεται με τη βελτιστοποίηση της διατροφικής σας κατάστασης σας και αποτοξινωτικής σας ικανότητας. Μόλις γίνει αυτό, θα αρχίσει η κινητοποίηση και δέσμευση των μετάλλων στο σώμα σας και η αποβολή τους μέσω των ούρων, της χολής σας, των κοπράνων και του ιδρώτα.

4 βήματα για αποτοξινωση

1. Ξεκινήστε την αποτοξίνωση την σωστή ημέρα

Advertisment

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να πιείτε χυμό ενός λεμονιού σε 340 ml ζεστό φιλτραρισμένο νερό .Το λεμόνι ενεργοποιεί το συκώτι σας έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι τοξίνες και βοηθάει στο να καθαρίσουν και να μετακινηθούν τα υπολείμματα των εντέρων.

Όπως γνωρίζουμε, όλοι μπορούμε να απαλλαγούμε από τα περισσότερα απόβλητα που βρίσκονται στα σπλάχνα μας. Αν όμως το πεπτικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε πληρως από τα ανεπιθύμητα απόβλητα και τις τοξίνες. Το σώμα μας αποβάλλει πολλές τοξίνες με τα περιττώματα μας, αλλά αν το έντερο δεν λειτουργεί τακτικά (δηλαδή είστε δυσκοίλιοι) – μπορεί οι τοξίνες να απορροφηθούν ξανά και να περάσουν στο σύστημα μας και πάλι – αυξάνοντας τον φόρτο λειτουργιάς τους και καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά. Για να επαναφέρετε στη σωστή λειτουργία του το έντερο σας πρέπει να ενημερωθείτε για τις σωστές τροφές που πρέπει να καταναλώνετε. Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός των λάθος τύπου βακτηρίων ή μυκήτων στο έντερό σας θα οδηγήσει σε βλαβερές τοξίνες, οι οποίες θα εισέρθουν στο σώμα σας, αυξάνοντας το τοξικό φορτίο σας. Εάν πάσχετε από πεπτικά προβλήματα, δεν είναι μόνο η θρεπτική κατάσταση σας και η άνεσή σας που μπορεί να διαταραχτούν – η κακή υγεία του εντέρου επηρεάζει επίσης την ικανότητα του σώματός σας να αποτοξινώνεται . Έτσι, αυτό πρέπει να είναι ένα πρώτο βήμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που έχει ως στόχο να καθαρίσει το σώμα.

Πρώτα θα πρέπει να επιτύχετε την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εντέρου. Εξαλείψτε τα κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα ( γαλακτοκομικά, γλουτένη, καλαμπόκι, αυγά, κ.λ.π. ) και πάρτε προβατικά και ένζυμα για ένα ή δύο μήνες πριν από την αποτοξίνωση.

Πάρτε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα. Τα προβατικά βοηθούν στην ισορροπημένη εντερική λειτουργία σας, βοηθώντας στην διάσπαση των τροφίμων και τον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων που βρίσκονται επίσης στο σύστημά σας με αποτέλεσμα να βελτιστοποιείτε τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Πάντοτε να παίρνετε τα προβιοτικά με άδειο στομάχι.

2 . Βελτιστοποιείστε τα αποτοξινωτικά γεύματα σας

Χρησιμοποιήστε υγιεινά λίπη ( ωμέγα-3 λιπαρά, το ελαιόλαδο και το λινέλαιο), αμινοξέα (τα οποία ενισχύουν το σύνολο της δυναμικότητας του συκωτιού σας για αποτοξίνωση ) και μεταλλα, κυρίως ψευδάργυρο και σελήνιο (τα οποία βοηθούν το σώμα σας να αποτοξινωθεί από τα μέταλλα).

Η πράσινη χρωστική ουσία στα φυτά, η χλωροφύλλη, είναι δομικά παρόμοια με την αιμοσφαιρίνη στο ανθρώπινο σώμα – είναι το ίδιο με το στοιχείο του σίδηρου που περιέχεται στο αίμα. Αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος και βελτιώνει την οξυγόνωση, την αποτοξίνωση και την κυκλοφορία. Να είστε βέβαιοι ότι τρώτε πολλές μερίδες φρέσκα πράσινα λαχανικά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης σας.

3 . Ενίσχυση της Αποτοξίνωσης

Αυτό είναι το πραγματικά έξυπνο πράγμα που συμβαίνει, το αίμα σας μπαίνει στο συκώτι γεμάτο τοξίνες και βακτήρια και φεύγει καθαρό – εάν αυτό λειτουργεί σωστά. Οι ανεπιθύμητοι ρύποι εξουδετερώνονται στο ήπαρ ώστε να καταστούν λιγότερο επιβλαβείς για το σώμα χρησιμοποιώντας μια σειρά περίπλοκων χημικών διεργασιών. Μερικές από τις χημικές ουσίες ανακυκλώνονται και τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στα περιττώματα σας σε μια ουσία που ονομάζεται χολή. Το συκώτι σας είναι επίσης υπεύθυνο για πολλές άλλες λειτουργίες, όπως την πέψη των λιπών, την αποθήκευση των βιταμινών και των ενεργειακών συμπληρωμάτων καθώς και πολλά άλλα! Πολλές από τις ανωτέρω συστάσεις αποσκοπούν στην καλή λειτουργία του ήπατος εφοδιάζοντας το με θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιεί για να διασφαλιστεί η χημική επεξεργασία που περιγράψαμε καθώς και η μεγιστοποίηση παραγωγής σε χολή – επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία καθαρισμού σας.

Όταν τα κύτταρα σας λειτουργούν σωστά παράγοντας αρκετή ενέργεια τότε είναι αρκετά καθαρές μηχανές καύσης, έτσι δημιουργούν λιγότερα σκουπίδια. Όταν η κυτταρική λειτουργία μειώνεται αρχίζει να εκπέμπεται πολύς μαύρος καπνός από την εξάτμισή τους, υπό τη μορφή του γαλακτικού οξέος και άλλων φλεγμονωδών υποπροϊόντων. Αυτό αλλάζει το ρΗ στο υγρό γύρω από τα κύτταρα, τονίζοντας την κυκλοφορία προς και από τα κύτταρα. Δεδομένου ότι έχετε 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα, η επίλυση αυτού του προβλήματος ή η πρόληψη είναι μια καλή ιδέα. Μια βασική αρχή της αποτοξίνωσης είναι εξ αρχής να παράγονται λιγότερα κυτταρικά σκουπίδια.

Καταναλώστε φαλλικό οξύ και βιταμίνες Β12 και Β6 καθώς και τρόφιμα που περιέχουν Θείο όπως το μπρόκολο, τα λάχανα, το ραπανάκι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, και τα ω- 3 αυγά.

Δοκιμάστε αυτόν το ζωμό και το χυμό που είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ξυπνήσετε το αποτοξινωτικό μονοπάτι σας.

Αποτοξινωτικός Ζωμός: Προσθέστε όσα πιο πολλά από αυτά τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με φιλτραρισμένο νερό: λάχανα, σέσκουλο, σινάπι, λάχανο, πικραλίδα, λαχανάκια Βρυξελλών, ραπανάκι, κάρδαμο, φύκια, μανιτάρια shitake, κόλιαντρο, σκόρδο, πράσα, φρέσκο μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκο τζίντζερ, και κουρκούμη. Βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να το βάλετε στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

Αποτοξινωτικός Χυμός : Φτιάξτε τον χυμό με: χυμό αλόη βέρα (η οποία μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής), μήλα, σπαράγγια, τεύτλα, λάχανο, καρότο, σέλινο, αγγούρια και μαϊντανό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε χυμό λαχανικών από τα καταστήματα, αρκεί να είστε σίγουροι ότι δεν έχει προστεθεί αλάτι ή χημικές ουσίες.

4. Συμπληρώστε την αποτοξίνωση σας

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα aliginate από φύκια δεσμεύουν τα μέταλλα στο έντερο. Σελήνιο, ψευδάργυρο, n – ακετυλοκυστεϊνη, λιποϊκό οξύ, γάλα από γαϊδουράγκαθο και το σκόρδο υποστηρίζουν επίσης τα αποτοξινωτικά πρωτόκολλα.

Το ιώδιο και τα συμπληρώματα λεκιθίνης συμβάλουν στην αύξηση αποβολής του φθοριούχου νατρίου δια των ούρων.

Οι θεραπείες αποσιδήρωσης συνιστώνται προ της αποβολής των βαρέων μέταλλων.

Η Χλωρέλλα είναι μια καλή εναλλακτική και πολύ αποτελεσματική λύση. Ξεκινήστε σταδιακά με μόνο 2 δισκία την ημέρα την πρώτη εβδομάδα, 4 δισκία την ημέρα για δυο εβδομάδες, 6 δισκία την ημέρα για τρεις εβδομάδες και να αυξάνεται κατά 2 ταμπλέτες μέχρι να φτάσετε 8 δισκία την ημέρα για κάθε μέρα μετά από αυτό.

Πάρτε ένα καθημερινό συμπλήρωμα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρο λιναριού η καρυδέλαιο ή ιχθυέλαιο.

Το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μια πολύ καλή επιλογή για την αποτοξίνωση σας . Φροντίστε να πίνετε πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη .

Το γάλα γαϊδουράγκαθου προστατεύει και βοηθά στην αποκατάσταση του ήπατος. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, το συκώτι παίζει τον πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία αποτοξίνωσης κατά τη διάρκεια της άνοιξης .

Το τζίντζερ είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εντέρου και των νεφρών. Κάντε τσάι από φρέσκια ρίζα τζίντζερ κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης σας.

Μια δημοφιλής φυτική φόρμουλα μεταξύ των ασθενών μου είναι ο εσωτερικός καθαρισμός, ο συνδυασμός φυσικών βοτάνων για την αποτοξίνωση, η ηρεμία των νεύρων, το καθαρό μυαλό η συναισθηματική ισορροπία και η εύκολη πέψη.

Ενυδατωθείτε για 20 λεπτά με ενα αναζωογονητικό μπάνιο από βότανα. Για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τοξινών ενισχύστε το νερό του μπάνιου σας με ευκάλυπτο, πυραλίδα, μάραθο, μέντα, κανέλα και άλατα Epsom.

Την άνοιξη μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε το σώμα σας , αλλά μην περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να ξεκινήσετε. Η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός είναι ένα πρόγραμμα συντήρησης για όλες τις εποχές.

Η θεραπεία με σάουνα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, βεβαιωθείτε όμως ότι παίρνετε αρκετούς ηλεκτρολύτες και συμπληρώματα μετάλλων για να αποφύγετε την αφυδάτωση μέσω του ιδρώτα.

Η Δρ Marianna Pochelli είναι διδάκτορας Νευροπαθητικής Ιατρικής και ειδικεύεται στη θεραπεία της νόσου μέσω των υπερτροφων και της χρήσεως βοτάνων . Η Δρ Pochelli προωθεί ενεργά την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, καθώς και ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας τα υγιεινά τρόφιμα ως βάση για την καλή υγεία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
"Πώς να χάσω κιλά γρήγορα" | Ένας οδηγός για να δείτε αποτελέσματα σύντομα και με ασφάλεια
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση