Ας μιλήσουμε για σένα

Η Εναλλακτική Δράση και οι Εκδόσεις Διόπτρα σας παρουσιάζουν το καταπληκτικό βιβλίο “Ας Μιλήσουμε για Σένα” Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από

Η Εναλλακτική Δράση και οι Εκδόσεις Διόπτρα σας παρουσιάζουν το καταπληκτικό βιβλίο “Ας Μιλήσουμε για Σένα

Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη του για να πάει σε μια άλλη γειτονική, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Ο γιατρός σταμάτησε και τη ρώτησε:
«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»
Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου να φροντίσω την πόλη σου».
«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.
«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.
Μετά από μία εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί στο μεταξύ για την κατάσταση) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε: «Τελικά ήταν ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες». Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε ο φόβος».

Advertisment

Τα ψυχολογικά τραύματα του παρελθόντος σε πνίγουν και σε οδηγούν σε πισωγυρίσματα. Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσεις μικρές ιστορίες και μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις με απλά βήματα τις ανασφάλειες και τις φοβίες που μας ταλαιπωρούν όλους. Ας μιλήσουμε για σένα, λοιπόν, γιατί ήρθε η ώρα να αδειάσεις το μυαλό σου από όσα σε καταπιέζουν στη δουλειά, στην οικογένεια, στις σχέσεις, και να αποκτήσεις επιτέλους τη γαλήνη και την ευτυχία που αξίζεις.

Όλοι κουβαλάμε μέσα μας φορτία από το παρελθόν, ψυχολογικά τραύματα που μας ταλανίζουν και δεν μας επιτρέπουν να κατακτήσουμε την ευτυχία. Τραγικά γεγονότα και ανεπαίσθητα περιστατικά που έχουμε απομονώσει στο υποσυνείδητο και πρέπει συνεχώς να αντιμετωπίζουμε.

Κάθε τραύμα έχει τη μορφή μετεωρίτη που πέφτει στην επιφάνεια της γης και για χρόνια υψώνει ένα σύννεφο σκόνης που μας κρύβει τον ήλιο. Είναι στο χέρι μας να διώξουμε το σύννεφο και να δούμε πάλι τον ήλιο. Οι συγγραφείς του «Ας Μιλήσουμε για Σένα» είναι έμπειροι ψυχολόγοι και έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με μια νέα μέθοδο θεραπείας τεσσάρων βημάτων, που στηρίζεται στις πρωτοποριακές ανακαλύψεις της ενεργειακής ψυχολογίας, η οποία συνδυάζει ανατολικές φιλοσοφίες και σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία. Τι είναι όμως η ενεργειακή ψυχολογία;

Advertisment

Η ενέργεια είναι το αποτύπωμα κάθε ανθρώπου, τα αόρατα θεμέλια της υγείας μας. Το σώμα αποτελείται από ενεργειακά μονοπάτια που βρίσκονται σε δυναμική αλληλεπίδραση με τα κύτταρα, τα όργανα, τη διάθεση και τα συναισθήματα. Είναι αποδεδειγμένο ότι αν κάποιος αλλάξει τη ροή των ενεργειών, τότε αλλάζει όχι μόνο την ψυχική του κατάσταση, αλλά και τη σωματική του υγεία. Βασιζόμενη σε παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους όπως ο βελονισμός, η ενεργειακή ψυχολογία διδάσκει απλά βήματα που μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στον εσωτερικό μας κόσμο. Ενεργοποιώντας ενεργειακά κέντρα στην επιφάνεια του δέρματος και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ψυχολογικές διαδικασίες, μπορούμε να αλλάξουμε την ενεργειακή κατάσταση του εγκεφάλου και να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει αρνητικά συναισθήματα, πεποιθήσεις και οδυνηρά τραύματα.

as-milisoume-gia-sena

Ο ΠΙΤΕΡ ΛΑΜΠΡΟΥ, Ph.D., και ο ΤΖΟΡΤΖ ΠΡΑΤ, Ph.D., είναι κλινικοί ψυχολόγοι στο Νοσοκομείο Σκριπς Μεμόριαλ στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια. Οι δύο επιστήμονες είναι εισηγητές ψυχολογίας και μέλη του προσωπικού του Σκριπς, και εφαρμόζουν τη μέθοδό τους
σε ιδιώτες, με εξειδικευμένες ψυχοσωματικές τεχνικές, ψυχοθεραπεία, υπνοθεραπεία και ενίσχυση της απόδοσης, με τις οποίες έχουν βοηθήσει επαγγελματίες αθλητές, Ολυμπιονίκες, ανώτατα στελέχη, κατόχους βραβείων Όσκαρ και Γκράμι, καθώς και χιλιάδες ανθρώπους κάθε επαγγέλματος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση