Η τέχνη της ακρόασης

Οταν ακούς έναν άλλο άνθρωπο, μην τον ακούς μόνο με το νου σου, άκου τον με όλο σου το σώμα. Καθώς ακούς, νιώθε το

Οταν ακούς έναν άλλο άνθρωπο, μην τον ακούς μόνο με το νου σου, άκου τον με όλο σου το σώμα. Καθώς ακούς, νιώθε το ενεργειακό πεδίο του εσώτερου σώματος σου. Αυτό απομακρύνει την προσοχή από τη σκέψη και δημιουργεί ένα ήσυχο χώρο, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να ακούς πραγματικά χωρίς να παρεμβαίνει ο νους. Δίνεις στον άλλο άνθρωπο χώρο -χώρο να υπάρξει. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να του προσφέρεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να ακούνε, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους είναι απασχολημένο με την σκέψη. Δίνουν περισσότερη προσοχή σε αυτήν παρά στο τι λέει ο άλλος και καθόλου σε αυτό που έχει πραγματική σημασία: στην Υπαρξη του άλλου κάτω από τις λέξεις και το νου. Φυσικά δεν μπορείς να νοιώσεις την ύπαρξη κάποιου άλλου, παρά μόνο μέσα από τη δική σου.

Advertisment

Αυτή ειναι η αρχή της πραγμάτωσης της ενότητας, που είναι η αγάπη. Στο πιό βαθύ επίπεδο της Υπαρξης, είσαι ένα με το παν.

Οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις ειναι συναλλαγή ενός νου με τον άλλον και όχι ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα σε ανθρώπινες υπάρξεις που βρίσκονται σε κοινωνία μεταξύ τους. Καμιά σχέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει με αυτόν τον τρόπο, και γι αυτό υπάρχουν τόσες συγκρούσεις στις σχέσεις. Όταν ο νους κυβερνάει τη ζωή σου, η σύγκρουση, οι τριβές και τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα. Η επαφή με το εσώτερο σώμα σου δημιουργεί ένα καθαρό χώρο μέσα στον οποίο η σχέση μπορεί να ανθίσει.

ECKHART TOLLE Η δύναμη του τώρα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση