,

Τι είναι ο Βιοσυντονισμός;

Το βιοενεργειακό μας πεδίο ανακαλύπτει Μετά τους Αριστοτέλη, Αναξαγόρα, Εμπεδοκλή και Πλάτωνα της Αρχαίας Ελλάδας, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τον Αιθέρα και τον οποίο

Το βιοενεργειακό μας πεδίο ανακαλύπτει

Μετά τους Αριστοτέλη, Αναξαγόρα, Εμπεδοκλή και Πλάτωνα της Αρχαίας Ελλάδας, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τον Αιθέρα και τον οποίο θεωρούσαν το πέμπτο και απαραίτητο στοιχείο για τον άνθρωπο μετά τα (Γη – Ύδωρ- Αήρ – Πυρ) και την απελευθέρωσή του μέσω της Βιοθεραπείας, ασχολούνται με τον αιθέρα ο Νεύτων, ο Αϊνστάιν και ο μεγάλος εφευρέτης Νικολά Τέσλα.
Το 1939 ο Σοβιετικός Συμεών Κίρλιαν κατάφερε να φωτογραφίσει τα υγιή φυτά τα οποία διέθεταν περίβλημα φωτεινό και λαμπερό, ενώ τα άρρωστα, ασθενές και θολό…σχεδόν ανύπαρκτο. Όταν οι Αμερικάνοι ανακάλυψαν αυτή την σημαντική ηλεκτροφωτογράφηση, αποφάσισαν να κάνουν έρευνες και στον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος κατόρθωσε να φωτογραφίσει την ζώσα μορφή ενέργειας που έδωσε ο Θεός σε κάθε

Advertisment

ζωντανό και μόνο, οργανισμό την ονομαζόμενη «Αύρα» ή «Βιο-ενεργειακό πεδίο». Χωρίς να θεωρηθεί υπερβολή, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι χαρισματικοί που διακρίνουν την Αύρα. Τις παθολογικές αλλοιώσεις στο φωτεινό μας περίβλημα (το Βιονεργειακό μας πεδίο), πριν εκδηλωθούν στο φυσικό υλικό μας σώμα, κατέγραψε πρώτος ο γιατρός Κίλνερ. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι το ενεργειακό μας σώμα ελέγχει το υλικό.

Σήμερα λοιπόν μπορούμε να καταγράψουμε τις βιο-ενεργειακές αλλοιώσεις που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα, πριν αυτές κρυσταλλοποιηθούν και δημιουργηθούν σε ασθένειες. Έχει μεγάλη σημασία για την έγκαιρη προληπτική διαγνωστική. Αναπόσπαστο μέρος του βιο-ενεργειακού μας σώματος είναι η Βιοθεραπεία. Ο θεραπευτής πρέπει να επαναφέρει την αρμονία σώματος και ψυχής και να εξισορροπήσει τον ασθενή βιο-ενεργειακά. Ο άνθρωπος είναι μια ενότητα ψυχής και σώματος και σε κάθε στιγμή το ένα αντανακλά στο άλλο.

Το Βιο-ενεργειακό μας πεδίο αλληλεπιδρά και σχετίζεται άμεσα με το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο μέσω των βιοφωτονίων (σωματιδίων που είναι φορείς ζωτικών πληροφοριών για τον οργανισμό μας). Το βιο-ενεργειακό μας πεδίο εκτείνεται σε σημαντική απόσταση από το σώμα, ανάλογα με το πνευματικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου, παρουσιάζοντας διάφορα στρώματα. Ο δεύτερος μεγάλος εφευρέτης για την φωτογραφία Κίρλιαν, ο Βίκτωρ Ανταμένγκο, ερμηνεύει το φωτεινό αυτό περίβλημα, ως ψυχρή εκπομπή ηλεκτρονίων (Κορόνα Ντίσχαγκ).

Advertisment

Το πανεπιστήμιο της Κρήτης είχε την τιμή να έχει τον Βίκτωρ Ανταμένγκο, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Νέστορα, καθηγητή ψυχολογίας, έκαναν πειράματα πάνω στην βιο-ενέργεια με την συμμετοχή 80 μαθητών. Ο Δρ Δημήτριος Παπακωστόπουλος, καθηγητής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία, στο παγκόσμιο συνέδριο ψυχοφυσιολογίας που έγινε στην Χαλκιδική, παρουσίασε τη μέθοδο της βιο-ενέργειας για την πρώιμη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση νευροψυχικών διαταραχών.

Κάθε σημάδι βιο-ενεργειακής διαταραχής, ισορροπίας και αρμονίας του οργανισμού καταλήγει σε ασθένεια. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο άνθρωπος ενστικτωδώς είναι εξαρτημένος από την βιοθεραπεία. Χωρίς να μας διδάξει κανένας, μόνοι μας μεταφέρουμε το χέρι μας σε οποιοδήποτε πονεμένο σημείο του σώματος μας (αυτί, δόντι, κεφάλι, κοιλιά, πόδι κλπ), ή ακόμη σε ένα παιδί που κλαίει. Η βιο-θεραπεία είναι γεγονός!

Στην εποχή μας, το επαγγελματικό και κοινωνικό άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα, η κατάχρηση φαρμάκων, το αλκοόλ, η κακή διατροφή κ.α. αναμφισβήτητα είναι σημαντικοί παράγοντες για την δημιουργία πλήθους ασθενειών.

Γίνεται συνείδηση καθημερινά ότι ο πιο σημαντικός τομέας της υγείας είναι η προληπτική ιατρική. Πολύ γνωστό και πολύ σωστό είναι το Ελληνικό γνωμικό «Είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε μία ασθένεια παρά να την θεραπεύουμε». Λογική η πρόληψη, παράλογη η θεραπεία. Με βάση το σκεπτικό αυτό, το βιο-ενεργειακό check up αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα στην πρόληψη ασθενειών. Σημαντική επίσης είναι και η φωτογράφηση της ζώσης μορφής ενέργειας που εκπέμπουμε, για την καταγραφή της συναισθηματικής, της ψυχικής και της νοητικής μας κατάστασης.

Είναι ένα αφάρμακο σύστημα που συνδυάζει τον άνθρωπο με την επιστήμη.

Νόννα Χουμπλαριάν – Νίκα, Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου και της Διευρωπαϊκής Ένωσης Συμπληρωματικής Ιατρικής

Βιοθεραπεία

Η βιοθεραπεία είναι η μετάγγιση της ζώσας ενέργειας από ένα ζωντανό οργανισμό σε έναν άλλον. Ενισχύει και αναζωογονεί όλο τον οργανισμό και κάθε κύτταρο χωριστά. Στην πραγματικότητα, η βιοθεραπεία είναι η πρώτη θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει ο άνθρωπος. Χρησιμοποιεί την ενέργεια που εκπέμπουν τα χέρια του Βιοθεραπευτή επάνω στο σώμα του αρρώστου ακουμπώντας το ή σε μικρή απόσταση από αυτό. Ακόμα και το πιο απλό χάδι της μάνας, όταν κλείνει μέσα στην αγκαλιά της – την αύρα της- το πονεμένο παιδί της, είναι βιοθεραπεία. Είναι θεραπεία που δεν «εισβάλλει»: σέβεται την ακεραιότητα του οργανισμού, δεν κόβει, δεν τρυπάει και δεν χορηγεί φάρμακα. Δεν διακόπτει τυχόν θεραπείες που προϋπάρχουν, ούτε αποτρέπει επεμβάσεις που έχουν συστηθεί από γιατρούς.

Δεν έχει παρενέργειες αφού πρόκειται για παροχή βιολογικής ενέργειας πανομοιότυπης με αυτή που όλοι παράγουμε και διαθέτουμε ως ζωντανοί οργανισμοί.

Εφαρμόζεται σε πλήθος ασθενειών συμπληρωματικά ή και μόνη της με πολύ θετικά αποτελέσματα γιατί παρέχουμε αυτήν την βιολογική ενέργεια, η οποία έχει εξισορροπητική και ενδυναμωτική δράση.

Η πιο φυσική και αποτελεσματική μέθοδος

• Απαλύνει και εξαλείφει τους πόνους

• Αναζωογονεί τα κύτταρα

• Απαλλάσσει από άγχος, φοβίες και το περιττό βάρος

• Βοηθάει και θεραπεύει τις ψυχοσωματικές ασθένειες

Βοηθάει επίσης σε

• Αϋπνίες

• Αναπνευστικά προβλήματα

• Αυχενικό σύνδρομο

• Δυσαρμονίες έμμηνου κύκλου

• Δερματικά – αλλεργικά εξανθήματα

• Ισχυαλγίες – οσφυαλγίες

• Ημικρανίες

• μετεγχειρητικοί – μετατραυματικοί πόνοι

• Σπαστική κολίτιδα

• Χρόνια κόπωση

• και πολλά άλλα προβλήματα

Η βιοθεραπεία δεν καταργεί, ούτε ανταγωνίζεται την κλασσική ιατρική, αντίθετα την συμπληρώνει, για το λόγο αυτό στα περισσότερα προβλήματα απαιτείται και ιατρική παρακολούθηση.

Ελένη Φυτατζή, Πτυχ. βιοθεραπείας

Η ιατρική του μέλλοντος θα είναι διαφορετική

Η πρωταρχική επιθυμία αμέτρητων ασθενών στις μέρες μας είναι μια αποτελεσματική και ήπια θεραπευτική μέθοδος, η οποία να βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση, χωρίς να προκαλεί πόνο και παρενέργειες.

H «κλασσική» ιατρική έχει αναμφίβολα αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση οξέων και χειρουργικών περιστατικών.

Το πρόβλημα ξεκινάει με τις χρόνιες παθήσεις, οι οποίες περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία ως «άγνωστης αιτιολογίας». Οι διάφορες μορφές αλλεργίας, η αρτηριακή υπέρταση, τα αρθριτικά, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι νεοπλασίες εμφανίζονται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, ακόμα και σε παιδιά.

Ένας μεγάλος αριθμός από επιβαρυντικούς παράγοντες επιδρούν πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό: χημικά προσθετικά στο φαγητό και στο πόσιμο νερό, περιβαλλοντικοί ρύποι, ραδιενέργεια και ακτινοβολία, η χρήση ορμονών και αντιβιοτικών στα ζώα που εκτρέφονται για κατανάλωση, άγχος. Κι αν και το σώμα μας έχει μεγάλη ικανότητα αυτορύθμισης, όταν αυτοί οι παράγοντες επιδρούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ή πολλοί μαζί, μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχές της λειτουργίας του οργανισμού με συμπτώματα όπως η χρόνια κόπωση ή ακόμα και σοβαρές φυσικές δυσλειτουργίες.

Πολλές φορές οι ασθενείς με την ίδια κλινική εικόνα διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους ως προς τα βασικά αίτια της πάθησής τους. Οι συνήθεις εργαστηριακές αναλύσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν και τα φάρμακα δεν φέρνουν την αναμενόμενη ίαση. Κι αυτό γιατι τα φάρμακα δρουν μόνο κατασταλτικά ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων και δεν θεραπεύουν τη ρίζα του προβλήματος.

Μήπως λοιπόν αντί για το βιοχημικό επίπεδο πρέπει να ερευνήσουμε το βιοφυσικό υπόβαθρο των παθήσεων;

Ο βιοσυντονισμός είναι μια ειδική διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία, η οποία παρουσιάζει μια εντελώς καινούργια, ενεργειακή προσέγγιση στην ιατρική επιστήμη. Βασίζεται στις πρόσφατες ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής και μηχανικής. Η εφαρμογή των νέων ιδεών στην πράξη οδήγησε σε εντυπωσιακή ανάπτυξη της τεχνολογίας (συσκευή Bicom 2000) και σε απίστευτη διεύρυνση των δυνατοτήτων.

Κάθε μορφή ύλης αποτελείται από συμπιεσμένη ενέργεια και εκπέμπει αυτήν την ενέργεια. Κάθε ουσία και συνεπώς και κάθε κύτταρο, αλλά και οι ιοί, τα μικρόβια, η γύρη, κτλ. εκπέμπουν ενέργεια και έχουν μια πολύ συγκεκριμένη κυματομορφή ή συχνότητα με ένα ολότελα ατομικό γνώρισμα.

Βιώνουμε την εποχή της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών λαμβάνει χώρα και μεταξύ των κυττάρων του σώματος. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μπορεί να εργάζεται και να συντονίζει τον εαυτό του. Η έρευνα του Γερμανού καθηγητή Fritz Albert Popp έδειξε ότι τα κύτταρα ακτινοβολούν φωτόνια, ότι δηλαδή τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους με «λάμψεις φωτός». Τα κύτταρα ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω συγκεκριμένων συχνοτήτων. Σε ένα υγιές σώμα αυτή η επικοινωνία λειτουργεί ανεμπόδιστα. Κάθε κύτταρο και κάθε όργανο μπορεί να εκπληρώσει τη λειτουργία του. Αν όμως ψυχολογικοί παράγοντες, κάποιες μορφές ακτινοβολίας ή κάποιες ουσίες (π.χ. παράσιτα, τοξίνες, μικρόβια, κ.α.) επιδράσουν επιβαρυντικά πάνω στο σώμα, οι δικές τους κυματομορφές συχνοτήτων μπορεί να παρεμβληθούν στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων.

Αν η κυτταρική επικοινωνία διαταραχθεί, αυτό θα παρεμποδίσει τη σωστή λειτουργία και θα οδηγήσει σε συμπτώματα, ειδικά εκεί όπου υπάρχει ήδη προδιάθεση, συνήθως γενετική.  Το αυτορυθμιστικό σύστημα του οργανισμού ενισχύεται και ενεργοποιείται. Αυτό επιτυγχάνεται γρήγορα και ανώδυνα.

Ο Hans Brugemann, ιδρυτής και διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Ρυθμιστικής Ιατρικής Regumed, το οποίο ασχολείται με την έρευνα και την εκπαίδευση στον βιοσυντονισμό, λέει: «Πιστεύω ότι το μέλλον της ιατρικής δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει χωρίς τις βιοφυσικές μεθόδους θεραπείας, χωρίς τη θεραπεία βιοσυντονισμού, εάν φυσικά η ιατρική θέλει πράγματι να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των χρόνιων ασθενειών. Εάν κάποιος δε θέλει να διατηρήσει ένα καθεστώς, και αντί αυτού πραγματικά να ανακουφίσει τους πάσχοντες, τότε δε θα είναι σε θέση να τα καταφέρει χωρίς τη θεραπεία βιοσυντονισμού. Στο μέλλον, η μέθοδος αυτή πρόκειται να αποτελέσει ένα σπουδαίο κομμάτι της ιατρικής».

Η προσωπική μου εμπειρία, καθώς και η εμπειρία χιλιάδων θεραπευτών σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύει ότι ο βιοσυντονισμός είναι μια αξιόπιστη ολιστική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας, εξαιρετικά αποτελεσματική, με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% σε πληθώρα παθήσεων (αλλεργίες, μυοσκελετικά, ψυχοσωματικά, εθισμοί, κ.α.). Είναι ανώδυνη και, το σημαντικότερο, ακίνδυνη, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Ως συμπληρωματική μέθοδος συνδυάζεται τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής, φυσιοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, όσο και με «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κτλ. Ο βιοσυντονισμός δεν έχει απλά να κάνει με μια συσκευή, αλλά αντιπροσωπεύει μια εκτεταμένη, αποκλειστικά καινούργια άποψη για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις λειτουργίες του.

Η προσέγγιση του βιοσυντονισμού στο βρογχικό άσθμα

Διάγνωση και θεραπεία

Περίπου το 5% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από βρογχικό άσθμα. Στα παιδιά, όπου το ποσοστό βρογχικού άσθματος φτάνει το 15%, αποτελεί την συνηθέστερη χρόνια διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Τα αγόρια ασθενούν δύο φορές συχνότερα από τα κορίτσια. Στο 1/3 των παιδιών τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στο πρώτο έτος της ζωής τους. Η κλασσική ιατρική θεραπευτική προσέγγιση περιορίζεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, βέβαια, με αποτελεσματικό τρόπο. Σπάνια, όμως, μπορεί να αντιμετωπίσει την ίδια την αιτία του προβλήματος. Πολλοί ασθενείς στρέφονται λοιπόν σε άλλες μεθόδους, προσπαθώντας να ανακου φιστούν οριστικά και να μπορέσουν να «ξεχάσουν» τα εισπνεόμενα φάρμακά τους, τα οποία κανονικά δεν αποχωρίζονται ποτέ.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια μέθοδος, η οποία αφενός προσπαθεί να βρει τις αιτίες που προκαλούν τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος στον συγκεκριμένο ασθενή, αφετέρου μπορεί αποτελεσματικά να βοηθήσει στην απομάκρυνση ή εξουδετέρωση αυτών των αιτιών και συνεπώς στην εξάλειψη της πάθησης.

Σε κλινική μελέτη, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια της συσκευής Bicom 2000 σε νοσοκομείο της Κίνας (Second Hospital, Tai’an City) από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2005, και η οποία συμπεριλάμβανε 786 περιπτώσεις βρογχικού άσθματος, το ποσοστό πλήρους ίασης ήταν 83,8%, ενώ το ποσοστό πλήρους ίασης και σαφής αποτελεσματικότητας ήταν 89,6%. Σε μια άλλη μελέτη, επίσης στην Κίνα, στο νοσοκομείο «Τhe Asthma Research Center of Jinan Children’s Hospital», η οποία έγινε από τον Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2003, σε 300 ασθματικά παιδιά, η συνολική (περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις όπου η θεραπεία αποδείχθηκε αποτελεσματική, από την μερική βελτίωση ως την πλήρη ίαση) αποτελεσματικότητα έφτασε το 93,3% (οι μετρήσεις έγιναν μισό χρόνο μετά το τέλος της θεραπείας). Στην συγκεκριμένη μελέτη, οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. 213 παιδιά ακολούθησαν την μέθοδο διάγνωσης (πάνω σε σημεία του ηλεκτροβελονισμού) και απευαισθητοποίησης με τη συσκευή Bicom 2000, ενώ 87 παιδιά έκαναν την κλασσική ιατρική αγωγή με αντιαλλεργικά και βρογχολυτικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου και κορτιζόνης. Σε αυτή τη δεύτερη ομάδα, η συνολική αποτελεσματικότητα της αγωγής τους ήταν 75,8%, δηλαδή μικρότερη από αυτήν του βιοσυντονισμού!

Ποια είναι τα συνηθέστερα αίτια του άσθματος;

Σύμφωνα με την κλασσική ιατρική υπάρχουν 4 τύποι άσθματος:

• Ιδιοπαθές βρογχικό άσθμα

• Αλλεργικό βρογχικό άσθμα

• Βρογχικό άσθμα λόγω φλεγμονής ή ερεθιστικής (χημικής, τοξικής) αιτιολογίας

• Βρογχικό άσθμα ψυχολογικής αιτιολογίας

Στη διάγνωση με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, σε κάθε χρόνια διαταραχή καταρχήν ψάχνουμε για τους βασικούς ενεργειακά επιβαρυντικούς παράγοντες. Τέτοιοι είναι το γεωπαθητικό στρες ή η ομίχλη ηλεκτρονίων, τα παρεμβατικά πεδία σε ουλές του σώματος, οι χρόνιες αλλεργίες (π.χ. αγελαδινό γάλα, γαλακτικό οξύ, αλεύρι σταριού), οι εμβολιασμοί. Ειδικότερα στην περίπτωση του άσθματος, η διαδικασία διάγνωσης και αποκατάστασης περιλαμβάνει τα εξής:

 Βασική θεραπεία (γενική ενεργειακή ρύθμιση)

 Εξουδετέρωση του γεωπαθητικού στρες / της ακτινοβολίας με ακτίνες Χ / της ομίχλης ηλεκτρονίων

 Εξουδετέρωση ουλών εφόσον προκαλούν ενεργειακή παρεμβολή (π.χ. επεμβάσεις στους παραρινικούς κόλπους, πνευμονία, φυματίωση)

 Υποστήριξη των οργάνων αποτοξίνωσης (ήπαρ, νεφρά, πνεύμονες, έντερα)

 Σταθεροποίηση μεσημβρινών (κυρίως του αναπνευστικού και του παχέος εντέρου) και στοιχείων (κυρίως του «νερού» και του «μετάλλου»)

 Καθαρισμός εντέρων (Candida albicans)

 Απομάκρυνση μυκήτων (Candida albicans, Geotrichum candidum, Aspergillus, Mucor, Cladosporium), παράσιτων (Ascarides), βακτηρίων (Streptococcus, Staphylococcus, Pneumococcus), ιών

 Απευαισθητοποίηση χρόνιων αλλεργιών

 Απομάκρυνση βαρειών μετάλλων, χημικών, εμβολίων

 Απευαισθητοποίηση οξέων αλλεργιών

 Εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (40 τσάκρα)

Οι ουσίες που συνηθέστερα προκαλούν οξείες αλλεργίες είναι: τροφές (αγελαδινό γάλα, αλεύρι σταριού, αυγά, θαλασσινά, τουρσί, πιπέρι), ακάρεα οικιακής σκόνης, μύκητες υγρασίας, τρίχωμα ζώων, συνθετικές ίνες, αρώματα, γύρη, περιβαλλοντικές τοξίνες (π.χ. καυσαέρια, καπνός τσιγάρου, φυτοφάρμακα, σπόροι μυκήτων), ουσίες από τον εργασιακό χώρο (αλεύρι, ξύλο, σκόνη μετάλλων, βερνίκια, κ.α.).

Όλες οι προαναφερθέντες εφαρμογές γίνονται με τη βοήθεια της συσκευής βιοσυντονισμού με ειδικά προγράμματα και γίνονται άμεσα πάνω στο σώμα του ασθενούς χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Η μέθοδος είναι ασφαλής, χωρίς παρενέργειες κι ανώδυνη.

Η φαρμακευτική αγωγή της κλασσικής ιατρικής δεν διακόπτεται ποτέ στην αρχή της θεραπείας.

Αυτό γίνεται μόνο μετά την σαφή κλινική βελτίωση και σταδιακά. Συμπληρωματικά, μπορεί να συνδυαστεί με ομοιοπαθητικά φάρμακα, προβιοτικές, ορθομοριακές ή άλλες τονωτικές ουσίες.

Κλινικά περιστατικά

To βρογχικό άσθμα είναι πλέον μια από τις συνηθέστερες χρόνιες παθήσεις. Οι αυξανόμενοι ρύποι της ατμόσφαιρας, τα φυτοφάρμακα και οι τεχνητές ουσίες μέσα στις τροφές, το άγχος της καθημερινής επιβίωσης στις μεγαλουπόλεις, οι ακτινοβολίες από τις ηλεκτρικές συσκευές και τις πρίζες, τα κινητά, τις κεραίες είναι παράγοντες επιβαρυντικοί ως προς το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ενήλικες και παιδιά ζητούν μια μορφή θεραπευτικής προσέγγισης, η οποία θα τους βοηθήσει να απαλλαγούν από το δυσάρεστο αίσθημα της δύσπνοιας και θα τους επιτρέψει να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να είναι δεσμευμένοι από τα εισπνεόμενα φάρμακά τους.

Τα παρακάνω περιστατικά είναι ένα τυχαίο δείγμα ασθενών του ιατρείου. Παρόμοιες ιστορίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Τον Δεκέμβριο του 2005 με επισκέφθηκε στο

ιατρείο μου η Αλέκα Τ., ετών 27, η οποία έπασχε από άσθμα και χρόνια ιγμορίτιδα για πάνω από οχτώ χρόνια. Είχε διαπιστώσει ευαισθησία ως προς την υγρασία, την σκόνη, τις μυρωδιές (κολόνιες, καθαριστικά και αποσμητικά χώρων, βερνίκια και μπογιές), τον καπνό του τσιγάρου, τη γύρη της ελιάς, τον καφέ, τα αναψυκτικά.

Μετά το μπάνιο με αφρόλουτρο είχε κνησμό του δέρματος. Στα τεστ με την μέθοδο του βιοσυντονισμού βρέθηκε αλλεργική αντίδραση ως προς το γάλα, τα ακάρεα της σκόνης, σε μύκητες υγρασίας, αρώματα, καπνό τσιγάρου, χλωρίνη, κι άλλες έντονες μυρωδιές. Ως επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν μύκητες στο παχύ έντερο και βακτηρίδια στα ιγμόρεια. Στις πρώτες τρεις εφαρμογές έγινε απευαισθητοποίηση ως προς τα γαλακτοκομικά, τα ακάρεα σκόνης, τους μύκητες υγρασίας και τον καπνό τους τσιγάρου. Επίσης εξουδετερώθηκαν οι μύκητες του εντέρου και τα βακτηρίδια των ιγμόρειων. Κατά τη διάρκεια της αγωγής έγινε επίσης «ξεμπλοκάρισμα» του τέταρτου και πέμπτου ενεργειακού κέντρου.

Τονώθηκε το αναπνευστικό και ανοσοποιητικό της σύστημα. Η Αλέκα ένιωσε πολύ καλύτερα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Μετά την απευαισθητοποίηση της πρωτεΐνης του γάλατος ξαναέβαλε τα γαλακτοκομικά στη διατροφή της.

Η επαναληπτική σπιρομέτρηση έδειξε βελτίωση των αναπνευστικών όγκων. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και ευγνώμων για την αλλαγή της ποιότητας της ζωής της. Δεν χρησιμοποιεί πλέον φάρμακα για το άσθμα ή την ρινίτιδα.

H Στέλλα Φ., ετών 82, έπασχε από ρινίτιδα και άσθμα για πέντε χρόνια, από τότε που στην κόρη της διαγνώστηκε καρκίνος. Τα τεστ έδειξαν αλλεργία στο γάλα και σε ακάρεα σκόνης. Η αγωγή ξεκίνησε με εξισορρόπηση ενεργειακών μπλοκαρισμάτων σε δερματική ουλή από αφαίρεση λιπώματος, τόνωση του μεσημβρινού του αναπνευστικού, αύξηση των αναπνευστικών όγκων. Κατόπιν έγινε απευαισθητοποίηση στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος (τρεις φορές) και στα ακάρεα σκόνης (μία φορά). Μετά την πρώτη εφαρμογή ένιωσε κάποια ανακούφιση στην δύσπνοια που την ταλαιπωρούσε και μπορούσε να πάει μέχρι το φαρμακείο της γειτονιάς της με δύο στάσεις έναντι τριών, που έκανε συνήθως. Μετά την δεύτερη αγωγή μπορούσε να κινείται μέσα στο σπίτι χωρίς πρόβλημα. Μετά την τρίτη μπορούσε να πάει μέχρι το φαρμακείο χωρίς καμιά παύση και κυκλοφορούσε πλέον έξω χωρίς περιορισμούς. Μπορεί και πάλι να χαίρεται την ζωή της.

Η Λένα Α., ετών 52, έπασχε από τον Μάιο του 2003 από ρινίτιδα και άσθμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Την ενοχλούσαν έντονα οι μυρωδιές και τα απορρυπαντικά. Είχε επίσης γαστρίτιδα. Διαπιστώθηκε αλλεργία στη πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος, την γλουτένη, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, την γύρη της ελιάς, το περδικάκι, σε κολόνιες και απορρυπαντικά. Επίσης διαγνώστηκε ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ως υπαίτιο για την γαστρίτιδα. Έγιναν συνολικά έξι αγωγές από τις μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου 2006. Το γάλα, η γλουτένη, το περδικάκι και η ελιά χρειάστηκαν απευαισθητοποίηση από τρεις φορές, οι μυρωδιές δύο φορές, τα ακάρεα, η τομάτα, το κρεμμύδι μία. Παράλληλα έγινε αγωγή κατά των μυκήτων Candida του εντέρου σε συνδυασμό με ειδική δίαιτα, καθώς και κατά του ελικοβακτηριδίου. Όλα τα συμπτώματα, τόσο του αναπνευστικού όσο και της γαστρίτιδας εξαφανίστηκαν.

Η Χριστίνα Σ., ετών 5, ήταν από μωρό επιρρεπής στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, είχε όλο το χρόνο αλλεργικό βήχα και φαγούρα στα πόδια την άνοιξη. Διαπιστώθηκε αλλεργία στο στάρι, το κακάο, τη σκόνη, σε φυτά (τσουκνίδα, λεύκα), το καναρίνι και το λαγό (ο παππούς της είχε αυτά τα ζώα στο κτήμα του). Το ανοσο- ποιητικό της ήτα βεβαρημένο από γεωπαθητικό στρες και βακτηρίδια στα ιγμόρεια. Ξεκινώντας από την εξισορρόπηση του γεωπαθητικού στρες, έγινε απευαισθητοποίηση αρχικά στο στάρι και σταδιακά και στα υπόλοιπα αλλεργιογόνα. Έγινε αγωγή κατά των βακτηριδίων των ιγμόρειων και τόνωση στον μεσημβρινό του αναπνευστικού. Τα αρχικά συμπτώματα εξαλείφτηκαν και η Χριστίνα δεν αρρωσταίνει συχνά. ¨Όταν κρυολογήσει η καταρροή της μύτης είναι πολύ μικρότερη και γρήγορα επανέρχεται στην υγεία της.

Ο Αριστείδης Κ., ετών 3 ½, έβηχε ασταμάτητα τις νύχτες και έπαιρνε κορτιζόνη. Εκείνος και η ασθματική μητέρα του ξεκίνησαν μαζί την αγωγή. Ήταν και οι δύο αλλεργικοί στη γλουτένη, το αγελαδινό γάλα, σε καρυκεύματα όπως το πιπέρι, η κανέλλα, η ρίγανη κ.α., τα ακάρεα σκόνης, γύρη φυτών (περδικάκι, λεύκα, γρασίδια), πούπουλα χήνας. Υπήρχε επίσης επιβάρυνση από Candida. Μετά τις πρώτες 3 αγωγές η υγεία και των δύο βελτιώθηκε σημαντικά. Ο Αριστείδης δεν βήχει πλέον και δεν παίρνει φάρμακα. Η μητέρα του είναι πολύ ευχαριστημένη και ανακουφισμένη.

Η Λουίζα Ρ., ετών 45, υπέφερε από βρογχικό άσθμα και δεν ήταν σε θέση να φροντίζει τον γιο της. Οι κύριοι επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν η γλουτένη και ο ψυχολογικός παράγοντας. Μετά την απευαισθητοποίηση στα δημητριακά, την εξισορρόπηση του τέταρτου ενεργειακού κέντρου, την χαλάρωση του νευρικού συστήματος παραδέχτηκε, ότι αν και δεν πίστευε αρχικά ότι η αγωγή αυτή θα είχε αποτέλεσμα, τώρα είναι ανέλπιστα καλά.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά την συσκευή βιοσυντονισμού BICOM 2000, η οποία δίνει την δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της αγωγής πάνω στον ασθενή, χωρίς να χρειάζεται η χρήση «ενεργειακών» σκευασμάτων. Τα συμβατικά φάρμακα μειώνονται και διακόπτονται σταδιακά, καθώς η κατάσταση της υγείας των ασθενών βελτιώνεται. Ο συνδυασμός με άλλες ενεργειακές μεθόδους, όπως μεταξύ άλλων η ομοιοπαθητική, είναι επίσης δυνατός.

Ο βιοσυντονισμός στην οφθαλμιατρική

Η χρήση του βιοσυντονισμού στην οφθαλμιατρική δεν είναι ευρέως γνωστή, αν και η μέθοδος αυτή δίνει πολλές δυνατότητες εφαρμογής σε πολλές παθήσεις των ματιών.

Τα μάτια βρίσκονται σε θέση προβολής στο σώμα. Έξι από τα δώδεκα κρανιακά νεύρα συνδέονται άμεσα με τα μάτια, όπως επίσης υπάρχει σύνδεση με το ακουστικό νεύρο και τον λαβύρινθο. Μαζί με την ρινική βλεννογόνο μεμβράνη, η βλεννογόνος των ματιών είναι μόνιμα ανοιχτή κι έτσι εύκολα προσβάσιμη σε αεριογόνα αλλεργιογόνα, όπως σπόροι μυκήτων, ακάρεα, γύρη. Τα μάτια βρίσκονται επίσης κοντά στους παραρινικούς κόλπους και την άνω γνάθο, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και ιδιαίτερα στην επιβάρυνση από το αμάλγαμα και τα ξένα εμφυτεύματα στην στοματική κοιλότητα. Επίσης, τα μάτια είναι ένα από τα βασικά όργανα που επηρεάζονται από παθήσεις του μεταβολισμού, με πρώτο και σοβαρότερο τον διαβήτη.

Οι συνηθέστερες παθήσεις που αντιμετωπίζω στο ιατρείο μου, με σειρά συχνότητας, είναι: αλλεργίες (κυρίως επιπεφυκίτιδα), νευρολογικές διαταραχές, παθήσεις των ματιών (φλεγμονές, γλαύκωμα, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, κ.α.), μετεγχειρητικές διαταραχές.

Στη θεραπεία των αλλεργιών, αρχικά πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ εποχιακών και μόνιμων συμπτωμάτων. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο κύριος αλλεργιογόνος παράγοντας είναι η γύρη.

Οι ασθενείς με αλλεργική επιπεφυκίτιδα στη γύρη π.χ. του πεύκου, της λεύκας ή της ελιάς είναι απόλυτα ευγνώμονες για την εξάλειψη των συμπτωμάτων τους. Μπορούν να απαλλαγούν από τα φάρμακά τους και να απολαύσουν την φύση. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις διαπιστώνεται εθισμός ή και αλλεργία στις αντιφλεγμονώδεις οφθαλμιατρικές σταγόνες. Αλλά και οι επιπεφυκίτιδες που παρουσιάζονται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, μπορεί να σχετίζονται με την γύρη. Με το άναμμα των καλοριφέρ στροβιλίζεται στον αέρα η σκόνη που είχε κατακαθίσει σ’ αυτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συνηθέστερα βέβαια, για την αλλεργία που εμφανίζεται το φθινόπωρο και το χειμώνα ευθύνονται η σκόνη και οι σπόροι μυκήτων υγρασίας.

Οι νευρολογικές διαταραχές που συνήθως σχετίζονται με την περιοχή των ματιών είναι η νευραλγία του τριδύμου, η ημικρανία, διάφορες μορφές πάρεσης. Η νευραλγία του τριδύμου συχνά έχει να κάνει με τον ιό του έρπητα ζωστήρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σετ διάγνωσης ιών για να ταυτοποιήσουμε κι άλλους νευροτρόπους ιούς από την οικογένεια Herpes, που μπορεί να σχετίζονται με τον πόνο. Με το ειδικό πρόγραμμα εξάλειψης του ιού μπορούμε γρήγορα να εξουδετερώσουμε τα συμπτώματα.

Επίσης, παλιά τραύματα στο κεφάλι μπορεί να ευθύνονται για πονοκεφάλους. Οι ασθενείς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θυμούνται καν να έχουν χτυπήσει, μια και συνήθως αυτό έχει συμβεί πριν πολλά χρόνια. Σ’ αυτή την περίπτωση, εξουδετερώνουμε την ενεργειακή παρεμβολή που προκαλούν τα τραύματα ή οι ουλές. Η πιο συχνή παράλυση του προσώπου είναι η πάρεση του προσωπικού νεύρου. Μπορεί να είναι ιδιοπαθής ή να έπεται επέμβασης στην περιοχή των σιελογόνων αδένων ή του εσωτερικού αυτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα προγράμματα μετεγχειρητικής αγωγής αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά. Άλλες μορφές πάρεσης είναι η εξωτερική και εσωτερική οφθαλμοπληγία. Κι εδώ, η ενίσχυση του νεύρου και η αγωγή ανάπλασης των κυττάρων βοηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ασθενείς νιώθουν βελτίωση στις πρώτες δύο εβδομάδες.

Η χρόνια βλεφαρίτιδα είναι μια ακόμα πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον βιοσυντονισμό. Εδώ χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για εκζεματώδεις δερματοπάθειες. Τέτοιοι είναι οι τροφικές δυσανεξίες, πρωτίστως το γάλα και το στάρι, η επιβάρυνση από μύκητες και το αμάλγαμα. Με την αγωγή του βιοσυντονισμού μπορούν να εξαλειφθούν οι δυσανεξίες και να εξουδετερωθεί η επίδραση των επιβαρυντικών παραγόντων.

Μια άλλη τυπική πάθηση των ματιών είναι το γλαύκωμα. Είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του οπτικού νεύρου, η οποία μπορεί να συνοδεύεται με αύξηση της ενδοφθαλμικής πίεσης.

Κι εδώ η αγωγή βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, ανάπλασης του νευρικού ιστού και μείωσης της ενδοφθαλμικής πίεσης δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Η αποκατάσταση της όρασης μετά από επέμβαση προχωρημένου γλαυκώματος στα μάτια επιτυγχάνεται γρήγορα με τη βοήθεια της ειδικής μετεγχειρητικής αγωγής, προγραμμάτων εξουδετέρωσης της ενεργειακής παρεμβολής της ουλής και ανάπλασης του νεύρου.

Οι ασθενείς με αποκόλληση του αμφιβληστροειδή αναφέρουν μείωση των μαύρων στιγμάτων που βλέπουν μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή και εξάλειψη μετά την δεύτερη.

Ο βιοσυντονισμός είναι ωφέλιμος και στην αισθητική χειρουργική των ματιών, στην πλαστική διόρθωση των βλεφάρων, όπου χάρη στα προ- γράμματα εξουδετέρωσης της ενεργειακής παρεμβολής των ουλών και επούλωσης των ιστών δεν παρατηρείται η δημιουργία χηλοειδούς.

Δεν υπάρχουν όρια στην χρήση του βιοσυντονισμού στο τομέα της οφθαλμιατρικής. Ειδικά η αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σχέση με την συμβατική ιατρική, η οποία συχνά απλά καταστέλλει τα συμπτώματα και σπάνια πραγματικά θεραπεύει.

Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός – παθολόγος

Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από το περιοδικό Holistic Life και η αναδημοσίευσή τους γίνεται με την άδεια της ETRA PUBLISHING

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση