Τα θετικά συναισθήματα στον τέταρτο δρόμο

Όλα τα Θετικά Συναισθήματα, προέρχονται από τα Ανώτερα Κέντρα και γι αυτό χρειάζεται να προηγηθεί η εργασία πάνω στα αρνητικά συναισθήματα. Η ποιότητα των

Όλα τα Θετικά Συναισθήματα, προέρχονται από τα Ανώτερα Κέντρα και γι αυτό χρειάζεται να προηγηθεί η εργασία πάνω στα αρνητικά συναισθήματα. Η ποιότητα των Θετικών Συναισθημάτων είναι τέτοια, που δεν περιέχουν αντίθετα μέσα τους. Δηλαδή, αποτελούν την Τρίτη Δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να δημιουργήσει, να προκαλέσει, να επιφέρει , ένα Θετικό Συναίσθημα.

Έτσι ο Ουσπένσκυ έλεγε : “Τα Θετικά Συναισθήματα” έρχονται ως ανταμοιβές”. Αν δηλαδή έχουμε αποφασίσει προσωπικά, ιδιωτικά και μέσα στη μοναχικότητα, όχι του αρνητικού εαυτού μας, αλλά του ίδιου μας του Πνεύματος, να εργαστούμε πάνω μας, πάνω στον εαυτό μας σε σχέση με την πηγή των αρνητικών συναισθημάτων. Αν δηλαδή εντελώς μόνοι μέσα σ’αυτό το μοναχικό μέρος του εαυτού μας, γεμάτοι από την ακεραιότητα της πραγματικής μας Υπόστασης, έχουμε αποφασίσει να μην ταυτιζόμαστε ή να μην τρέφουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Αυτά που θεωρούμε ως “θετικά συναισθήματα”, το να νιώθουμε ωραία, το να νιώθουμε ακμαίοι, στην κορυφή του κόσμου, ο αυτοθαυμασμός, ο ενθουσιασμός, και τα λοιπά, μπορούν να μετατραπούν σε μια στιγμή σε κάποιο αρνητικό συναίσθημα.

Advertisment

Τα Θετικά Συναισθήματα ποτέ δεν αλλάζουν στα αντίθετά τους, απλά μας επισκέπτονται (μέχρι να κατακτήσουμε την συνεχή παρουσία τους ) και στη συνέχεια αποσύρονται από τα μάτια μας, ή καλύτερα εμείς απομακρινόμαστε από την φωτεινότητά τους….Αν όμως δεν εργαζόμαστε πάνω στις αρνητικές καταστάσεις, δεν παλεύουμε να μην τρεφόμαστε μ’ αυτές, τότε δεν καθαρίζουμε τους σταύλους του Αυγεία από τον ψυχικό ρύπο και δεν ανυψώνουμε το Θεό μέσα μας. Η ψευτικη προσωπικότητα θα δημιουργήσει εμπόδιο στη Ροή της Ενέργειας που παρέχουν τα Ανώτερα Κέντρα. Το σημαντικό λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε τη δεκτική, τη μεσιτική συσκευή μέσα στο νου και την καρδιά μας, που θα γεφυρώσει το χάσμα με τις Ανώτερες Επιδράσεις.

Θετική Ενάργεια

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση