Διατροφή: Ο Δρόμος για την Υγεία και την Πνευματικότητα

Από το περιοδικό Holistic Life Η προσέγγιση του ιατρού Dr G.Cousens MD,MDHAdvertisment Ο ιατρός Dr.Gabriel Cousens (Γκάμπριελ Κάζενς) είναι παγκόσμια αυθεντία για την ολιστική διατροφή. Προσεγγίζει το

Από το περιοδικό Holistic Life

Η προσέγγιση του ιατρού Dr G.Cousens MD,MDH

Advertisment

Ο ιατρός Dr.Gabriel Cousens (Γκάμπριελ Κάζενς) είναι παγκόσμια αυθεντία για την ολιστική διατροφή. Προσεγγίζει το θέμα σφαιρικά, από μία ενεργειακή –πνευματική- ολιστική βάση πέραν του ισχύοντος μηχανιστικού μοντέλου «ζούμε για να τρώμε ή τρώμε για να ζούμε».

Εστιάζεται στο να υποστηρίξει τους ανθρώπους να ενδυναμωθούν σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπορούν να αντλήσουν περισσότερη ενέργεια από τις ζωτικές δυνάμεις της φύσης μέσω των ζωντανών τροφών, διαλογισμών, γιόγκα κλπ.

Ο ίδιος είναι το ζωντανό παράδειγμα των θεωριών του. Στην ηλικία των 63 μπορεί και κάνει 601 κάμψεις, πολύ περισσότερες από αυτές που έκανε ως αθλητής στο κολέγιο στην ηλικία των 21 .

Advertisment

Για τον Dr Cousens η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο για την υγεία μας: Το φαγητό είναι ο βασικός τρόπος που προσλαμβάνουμε ενέργεια μαζί με την αναπνοή και την σύνδεσή μας με το Θείο, η οποία και αυτή, μας γεμίζει με ζωτική ενέργεια-Πράνα.

Ένα από τα κλειδιά στη θεωρία του είναι η έννοια της Ζωντανής Τροφής, τροφή δηλαδή που δεν έχει αλλοιωθεί από καμία διαδικασία σε βιοχημικό και ενεργειακό επίπεδο, έτσι ώστε να διατηρεί άθικτη τη ζωτική της ενέργεια.

Το ιδανικό γι’ αυτόν είναι μια δίαιτα βιολογική, ωμή, χορτοφαγική, χωρίς ζωικά, με λίγα σάκχαρα, υψηλή περιεκτικότητα μετάλλων, χωρίς υπερβολές στις ποσότητες, με λήψη υψηλής καθαρότητας νερού. Πρέπει να είναι εξατομικευμένη και να συμπεριλαμβάνει περιόδους Πνευματικής Νηστείας.

Όσο περισσότερο κατευθυνόμαστε σ’ αυτό το διατροφικό μοντέλο, τόσο περισσότερο θα βιώνουμε ανώτερα επίπεδα υγείας, ζωτικότητας αλλά και πνευματικότητας.

Προσαρμόζοντας ανάλογα τις διατροφικές μας συνήθειες, παρατηρούμε ενθαρρυντικότατα αποτελέσματα σε ασθένειες όπως χρόνια κόπωση, υπογλυκαιμία, αρθρίτιδα, διαβήτης, κατάθλιψη, αυτισμός, Αλζχάϊμερ, σύνδρομο υπερκινητικότητας και έλλειψης προσοχής (ADHD) κλπ.

Είναι σημαντικό για όσους θελήσουν να πειραματισθούν αλλάζοντας τον τρόπο διατροφής τους, να το κάνουν αργά και ειρηνικά. Ένα μέρος αυτού του διατροφικού μοντέλου αφορά και την Ahimsa (μη-βία), όχι μόνο απέναντι στους άλλους, τα ζώα και τον πλανήτη αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Το μήνυμα του Dr Cousens είναι ότι ανεξάρτητα της ηλικίας μας μπορούμε να είμαστε υγιείς και να αισθανόμαστε νέοι. Σημαντικότερο όμως είναι να κατανοήσουμε ότι υγεία στο σωματικό επίπεδο μόνον δεν μπορεί να μας δώσει την ευτυχία και την αγάπη που αναζητούμε. Θα πρέπει να θέλουμε να ακολουθήσουμε οτιδήποτε αισθανόμαστε ότι υποστηρίζει την πνευματικότητα και την γενικότερη εξέλιξή μας. Η ζωή είναι μεγάλη ευλογία, η υγεία το ίδιο. Τα αληθινά δώρα του Θεού είναι ευλογία και αξίζουν την κάθε μας προσπάθεια.

Ο Dr. Gabriel Cousens M.D., M.D.(H),(Γκάμπριελ Κάζενς) είναι κλασικός ιατρός, ομοιοπαθητικός, διπλωματούχος του συστήματος Αγιουρβέδα, Γιόγκι και Ρέικι Μάστερ.

Είναι παγκόσμια γνωστός ως αυθεντία στην ολιστική διατροφή και συγγραφέας βιβλίων Best seller.

Είναι ο Ιδρυτής του κέντρου αναζωογόνησης “Το Δέντρο της Ζωής” στις ΗΠΑ, ενός από τα 10 κορυφαία κέντρα θεραπείας στον κόσμο, το οποίο προσελκύει επισκέπτες από 70 και πλέον χώρες.

Ο Gabriel, 63 ετών, είναι ένας πνευματικός δάσκαλος ο οποίος εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη, καθοδηγώντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προς ένα ολοκληρωμένο και συνειδητό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας τις παραδόσεις ανατολής και δύσης.

Μιχάλης Χριστόπουλος – Εναλλακτικός Θεραπευτής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση