,

Μαζί ως το τέλος. Κρατούνταν χέρι – χέρι 60 χρόνια και πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά

Έζησαν μία ζωή μαζί και άφησαν την τελευταία τους πνοή με λίγες ώρες διαφορά. Ο λόγος για τον 83χρονο Ed Hale και την 82χρονη

Έζησαν μία ζωή μαζί και άφησαν την τελευταία τους πνοή με λίγες ώρες διαφορά. Ο λόγος για τον 83χρονο Ed Hale και την 82χρονη σύζυγό του Floreen.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε έναν χορό. Η σχέση τους όμως, αντιμετώπισε στην αρχή δυσκολίες, αφού όταν ο Ed τη ζήτησε σε γάμο, οι γονείς της αρνήθηκαν.

Advertisment

Είχε εμπλακεί σε τροχαίο, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο πρώτος της σύζυγος, ενώ η ίδια είχε τραυματιστεί σοβαρά.

«Δεν με ενδιαφέρει, ακόμα κι αν χρειαστεί να την κουβαλάω στα χέρια μου κάθε μέρα της ζωής μου», τους απάντησε εκείνος, για να τους δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Έζησαν στο σπίτι, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος και εκεί μεγάλωσαν τα δύο παιδιά τους, τη Renee και τον Ricky.

Advertisment

Κάθε μέρα, της έφερνε μία «λιχουδιά» από το μαγαζί όπου εργαζόταν, ενώ τη φρόντιζε, μαγειρεύοντας για εκείνη και κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν, για να ομορφαίνει την κάθε στιγμή της.

Οι γνωστοί τους τον αποκαλούσαν «Άγιο Ed», ακριβώς για όσα έκανε για εκείνη, πριν ακόμα του το ζητήσει.

Πριν από πέντε χρόνια, η υγεία του άρχισε να κλονίζεται, αφού έπασχε από διαβήτη και είχε προβλήματα με την καρδιά και τα νεφρά του. Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε, από το να περιποιείται την αγαπημένη του και να της μαγειρεύει τις περισσότερες ημέρες.

«Η καρδιά του ήταν τόσο δυνατή. Το ίδιο και η θέλησή του για ζωή. Πάλευε τα προβλήματα υγείας του, για εκείνη… επειδή δεν ήθελε να τον χάσει», είπε η κόρη τους Renee.

Όταν αρρώστησαν και οι δύο, εκείνος από νεφρική ανεπάρκεια και εκείνη από καρδιακά προβλήματα, η οικογένεια βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα, ποιο νοσοκομείο θα μπορούσε να τους προσφέρει την καλύτερη περίθαλψη. Νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά.

Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου όμως, ο 83χρονος ζήτησε να δει τη σύζυγό του.

Οι υπεύθυνοι των δύο νοσοκομείων έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, για να μπορούν να είναι μαζί. Τον μετέφεραν με ασθενοφόρο, για να την δει και ένωσαν τα κρεβάτια τους, για να μπορούν να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.

Τελικά, εκείνη «έφυγε» στις 7 Φεβρουαρίου, από καρδιακή προσβολή και εκείνος, μη αντέχοντας την απώλεια, «έσβησε» το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

«Ήταν κύριος μέχρι το τέλος. Την περίμενε να φύγει πρώτη», είπε η κόρη τους.

Κι όπως έζησαν μαζί, έτσι μαζί έφυγαν για το τελευταίο τους ταξίδι. Η κηδεία τους ήταν κοινή κι έγινε μία ημέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση