Φτιάξτε ταμπλέτες για το πλυντήριο ρούχων

Αντί να ξοδεύετε χρήματα στην αγορά απορρυπαντικού και μαλακτικού ρούχων, μπορείτε να φτιάξετε, μόνες σας, αυτές τις ταμπλέτες που καθαρίζουν τους λεκέδες, φρεσκάρουν τα

Αντί να ξοδεύετε χρήματα στην αγορά απορρυπαντικού και μαλακτικού ρούχων, μπορείτε να φτιάξετε, μόνες σας, αυτές τις ταμπλέτες που καθαρίζουν τους λεκέδες, φρεσκάρουν τα ρούχα και τα μαλακώνουν, κάνοντάς τα πιο καθαρά και ευωδιαστά από ποτέ! Προσθέστε το αγαπημένο αιθέριο έλαιό σας, για να μυρίζουν τα ρούχα σας όπως τα θέλετε!

Τι θα χρειαστείτε:
½ κούπα σαπούνι μασσαλίας, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 ½ κούπα μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας άλατα θειϊκού μαγνησίου (Epsom Salts_ τα βρίσκετε στα φαρμακεία)
3 κουταλιές της σούπας οξυζενέ
¼ της κούπας λευκό ξίδι
15- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Advertisment

Οδηγίες:
Ανακατέψτε, σε ένα μεγάλο μπολ το τριμμένο σαπούνι Μασσαλίας με την μαγειρική σόδα και τα άλατα. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα το οξυζενέ και ανακατέψτε καλά. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέστε το ξύδι, και τα αιθέρια έλαια. Το αποτέλεσμα πρέπει να έχει την υφή της υγρής άμμου, αλλά να μην διαλύεται όταν το πιέζουμε. Σε μία επιφάνεια, απλώνουμε χαρτί ψησίματος και, με την βοήθεια ενός κουταλιού, μοιράστε το μείγμα σε ισομεγέθεις ταμπλέτες. Ψεκάστε τις ταμπλέτες σας με ίσα μέρη νερού- ξυδιού και αφήστε τις να στεγνώσουν τουλάχιστον 8 ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε. Την επόμενη φορά που θα βάλετε πλυντήριο ρίξτε μία ταμπλέτα στον κάδο ή, για πολύ βρώμικα ρούχα, δύο.

Πηγή

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση