,

O Jimm Carrey μιλάει για την πνευματική του αφύπνιση (βίντεο)

Όπως έχουμε πει πολλές φορές βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης αφύπνισης όπου η συνείδηση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μεταβάλλεται και διευρύνεται. Άνθρωποι άγνωστοι

Όπως έχουμε πει πολλές φορές βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης αφύπνισης όπου η συνείδηση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μεταβάλλεται και διευρύνεται. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, διάσημοι και άσημοι σε κάθε γωνία της Γης βιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο μια “αφύπνιση”.  Πολλές από αυτές τις εμπειρίες έχουν πολλά κοινά σημεία και ανάλογα με τις επιρροές του πολιτισμού, της θρησκείας και του προσωπικού παρελθόντος, “φιλτράρονται” και βιώνονται με πιο προσωπικούς τρόπους.

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές διασημότητες μιλούν επίσης για παρόμοιες εμπειρίες.

Advertisment

Ένας από αυτούς είναι και ο αγαπημένος ηθοποιός που μας έχει χαρίσει πολλές ώρες γέλιου, ο Jim Carrey.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Carrey λέει πως θα ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για την πνευματική του αφύπνιση, προσθέτοντας πως, εάν το έκανε, θα ήταν ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό θα είχε κάνει ποτέ για τον εαυτό του. “Νιώθω σαν να γνωρίζω κάτι το οποίο θέλω να το μοιραστώ με όλους” λέει.

Το άρθρο του περιοδικού κυκλοφόρησε με το τον τίτλο “Έχει φρικάρει ο Jim Carrey” συνδέοντας ουσιαστικά την εμπειρία της αφύπνισης (όπως την αποκαλεί ο ίδιος) του με την παράνοια, χρησιμοποιώντας νευρογλωσσικό προγραμματισμό για να προκαταβάλει αρνητικά τους αναγνώστες στο περιεχόμενο του κειμένου.

Advertisment

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν τις απόψεις μας πριν καν κρίνουμε οι ίδιοι μια πληροφορία.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν πρόκειται πράγματι για παράνοια ή μια πραγματική εμπειρία αφύπνισης. Αυτό θα το κρίνει ο καθένας βλέποντας κι ακούγοντας τον ίδιο να μιλάει για την εμπειρία του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση