Απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες με μηλόξιδο

Μια εξαιρετική συνταγή για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων είναι το μηλόξιδο. Αν και για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα οριστικά θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τη

Μια εξαιρετική συνταγή για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων είναι το μηλόξιδο.
Αν και για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα οριστικά θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τη διατροφής, την άσκησης κ.λ.π. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Αιμορροΐδες: Συμπτώματα – Διατροφή & Θεραπεία, εντούτοις το μηλόξιδο θα βοηθήσει στην άμεση ανακούφιση του ερεθισμού.

. Το μηλόξιδο βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών αιμορροΐδων. Φροντίστε το προϊόν να είναι αφιλτράριστο και μη παστεριωμένο, καθώς έτσι είναι πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό.

Advertisment

• Για τις εξωτερικές αιμορροΐδες, πρώτα καθαρίστε την περιοχή που έχει τη φλεγμονή. Βάλτε μια μικρή ποσότητα μηλόξιδου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια πιέστε το απαλά στο συγκεκριμένο σημείο. Πιθανότατα θα αισθανθείτε ένα τσίμπημα, αλλά σύντομα θα σταματήσει και ύστερα θα ανακουφιστείτε από τον κνησμό και τον ερεθισμό. Επαναλάβετε λίγες φορές την ημέρα έως ότου μειωθεί το πρήξιμο.

• Για τις εσωτερικές αιμορροΐδες, πιείτε ένα ποτήρι νερό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Το νερό είναι απαραίτητο όταν πίνετε το μηλόξιδο γιατί έτσι εξισορροπείται η οξύτητα του στομάχου. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο μέλι για να μειωθεί η γεύση του μηλόξιδου.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η έκθεση σε τεχνητό φως τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη
Ψωρίαση: Ποια άλλα όργανα μπορεί να επηρεάσει εκτός από το δέρμα
Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση