,

Διατροφή και Ψυχολογικές Διαταραχές

 H επιστήμη της διατροφής όλο και περισσότερο βοηθά στο να εμποδίζει πνευματική εκφύλιση και ασθένεια. Η πνευματική ασθένεια δε συμβαίνει τυχαία. Είναι το τελευταίο προϊόν

 H επιστήμη της διατροφής όλο και περισσότερο βοηθά στο να εμποδίζει πνευματική εκφύλιση και ασθένεια. Η πνευματική ασθένεια δε συμβαίνει τυχαία. Είναι το τελευταίο προϊόν από μια μεγάλη σειρά αιτιών και παραγόντων. Ευτυχώς, μερικές από αυτές τις αιτίες είναι απλώς θέματα διατροφής. Αυτές μπορούν να εξαλειφθούν.

Είναι γνωστό από πολύ καιρό ότι μια σημαντική στέρηση της βιταμίνης Β-νιασίνης μπορεί να καταλήξει σ’ ένα είδος παραφροσύνης (άνοια). Επιπλέον, όταν εθελοντές άνθρωποι κρατήθηκαν σε μια ορισμένη δίαιτα, που στερείτο σχεδόν οποιασδήποτε βιταμίνης Β, αυτή οδήγησε στην εξέλιξη πνευματικής σύγχυσης, κατάθλιψης και σε αγχώδεις κατάστασης. Όταν ο γιατρός Σίντενστραϊκερ, στις μελέτες του, διατήρησε εθελοντές σε μια δίαιτα επαρκή από όλες τις πλευρές, εκτός από τη βιταμίνη Β-6ιοτίνη, η πνευματική κατάπτωση και κατάθλιψη, που ήρθε σαν αποτέλεσμα ήταν τόσο οξεία, που οι εθελοντές αυτοί ανάπτυξαν τάση προς αυτοκτονία· έτσι αναγκάστηκαν να σταματήσουν το πείραμα. Τέτοιου είδους ανακαλύψεις δείχνουν ότι η έλλειψη των βιταμινών μπορεί να είναι μια αιτία, που προκαλεί ορισμένα είδη πνευματικών ανωμαλιών.

Advertisment

Ομάδες επιστημόνων, ιδιαίτερα στη Σουηδία, μελέτησαν toyw εγκεφάλους των ανθρώπων που πέθαναν από πνευματικές ασθένειιες και τους σύγκριναν με εγκεφάλους από φυσιολογικούς ανθρώπους, που πέθαναν σε- δυστυχήματα. Οι επιστήμονες εξακρίβωσαν ότι τέσσερεις ουσίες, σημαντικές για τους υγιείς πυρήνες των κυττάρων του μυαλού, έλλειπαν στους πνευματικά άρρωστους ανθρώπους, είναι δε οι εξής: Adenine, Rhymine, Cytosine και Quanine.

Αυτά τα τέσσερα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στα πολυκύτταρα κρέατα, όπως το συκώτι, μυαλά αρνιού ή μοσχαριού, γλυκάδια, νεφρά και τη μαγιά της μπύρας. Τέτοια υπέροχα κρέατα θα πρέπει να τρώγονται συχνά και η μαγιά της μπύρας θα πρέπει να προστίθενται στην καθημερινή διατροφή.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι ένας στους είκοσι ανθρώπους περνά μερική από τη ζωή του σ’ ένα ίδρυμα ψυχικών ασθενειών. Εμπρός λοιπόν, ας αλλάξουμε αυτές τις στατιστικές, που πραγματικά σοκάρουν. Πώς όμως; Με το να κηρύξουμε μια επανάσταση στη διατροφή. Χέρι – χέρι με τη συνεχώς εξελισσόμενη ψυχιατρική επιστήμη, η επιστήμη της διατροφής μπορεί να εργαστεί για την εμπόδιση ανάπτυξης ψυχικών ασθενειών. Αυτή μπορεί να δώσει στον άνθρωπο την ελευθερία που τόσο επιθυμεί, την ελευθερία από το μεγαλύτερο από όλους τους φόβους, το φόβο να χάσει το λογικό του.

Advertisment

Τελευταία, για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, της υπερκινητικότητας των παιδιών και του αλκοολισμού πολλοί παθολόγοι και ψυχίατροι εφαρμόζουν τη θεραπεία με μεγάλες δόσεις βιταμινών, τη λεγόμενη θεραπεία Μεγαβιταμινών ή ψυχιατρική Ορθομοριακής Βιολογίας μιας καινούργιας επιστήμης Χ.

Dr. Benjamin Gayelord Hause

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φρούτα και λαχανικά: Να τα προτιμάμε ολόκληρα ή να πίνουμε τον χυμό τους;
4 είδη ουσιών στα τρόφιμα που «ξεγελούν» τον εγκέφαλό μας
Αλάτι: Πόσο χρειάζεται να καταναλώνουμε μέσα στη μέρα;
Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία | Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση