, ,

Η θεραπεία του Σ. Μωραΐτη από τον καρκίνο του πνεύμονα

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Όταν ο ελληνικής καταγωγής Σταμάτης Μωραΐτης ζούσε στις ΗΠΑ, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι του

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Όταν ο ελληνικής καταγωγής Σταμάτης Μωραΐτης ζούσε στις ΗΠΑ, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι του απέμεναν μόλις εννέα μήνες ζωής. Εκείνη την εποχή ήταν περίπου 65 χρονών.

Advertisment

Η συνέχεια της ιστορίας του είναι κάθε άλλο παρά δακρύβρεχτη: κατά τη διάρκεια της 6μηνης παραμονής του στην Ικαρία άρχισε να αισθάνεται πολύ καλύτερα και 25 χρόνια αργότερα, όταν πήγε να επισκεφτεί τους γιατρούς του ταξιδεύοντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ικαρία στις ΗΠΑ, έμαθε ότι είχαν πεθάνει. Σήμερα, ο ίδιος απολαμβάνει τη ζωή του στο έπακρο και είναι πλέον 98 ετών (2011).

Η υγιεινή διατροφή αποτελεί το κλειδί για την καταπολέμηση του καρκίνου

Ποιό είναι τελικά το μυστικό του; Εκτός από τις καλές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά του και την άσκηση, τρέφεται καλλιεργώντας τον κήπο του και φροντίζει τον ελαιώνα του καθημερινά. Απαλλάχτηκε εντελώς από τον καρκίνο απλώς και μόνο λόγω του τρόπου ζωής που έχει στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι δεν ακολούθησε καμία θεραπευτική αγωγή.

Η δρ Lissa Rankin, γιατρός και ιδρυτικό στέλεχος του προγράμματος κατάρτισης του Ινστιτούτου Ολιστικής Ιατρικής, πιστεύει απόλυτα ότι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολλά από την περίπτωση του Σταμάτη Μωραΐτη. Τονίζει ότι πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από ανθρώπους σαν κι αυτόν που έχουν ζήσει πολλά χρόνια υγιεινά, ειδικά όταν έχουν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με μια θανατηφόρα ασθένεια.

Advertisment

Η κυριότερη συμβουλή της είναι να τρώμε λαχανικά, να αποφεύγουμε ζωικά προϊόντα και επεξεργασμένα τρόφιμα, να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου και να συναναστρεφόμαστε ανθρώπους με παρόμοιες απόψεις.

Ποιές τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα

Τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν θρεπτικά συστατικά ωφέλιμα για τον οργανισμό, ορισμένα όμως από αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μήλα τακτικά έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους δεν καταναλώνουν αυτά τα πλούσια σε φλαβονοειδή φρούτα.

Διαβάστε τις 21 κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές

Επίσης το ελαιόλαδο, το οποίο κατέχει σπουδαία θέση στη μεσογειακή διατροφή, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού. Η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου καθημερινά μπορεί να απενεργοποιήσει ουσιαστικά τα καρκινικά κύτταρα που προσπαθούν να επιβιώσουν και να καταστρέψουν το σώμα, ενώ είναι αποτελεσματικό στην παρεμπόδιση του καρκίνου του μαστού και του στομάχου.

Πηγές:

https://www.nytimes.com

Το άρθρο είναι μετάφραση από παλαιοτερο άρθρο του https://www.naturalnews.com

Σημείωση: Ο Σταμάτης Μωραΐτης έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2013 σε ηλικία 101 ετών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά
Έρευνα: Από μητέρα σε παιδί το Αλτσχάιμερ; Ο ρόλος της κληρονομικότητας για την εμφάνιση της νόσου
Τραυλισμός: Καινοτόμος έρευνα του εγκεφάλου ανοίγει το δρόμο σε νέες θεραπείες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση