Οι πλανήτες και η λειτουργία τους στην προσωπικότητά μας

Οι πλανήτες και οι λειτουργίες τους στην Προσωπικότητα μας Ξεκινώντας στην Αστρολογία ένα από τα βασικά στοιχεία που εξετάζουμε είναι η λειτουργία των Πλανητών.

Οι πλανήτες και οι λειτουργίες τους στην Προσωπικότητα μας

Ξεκινώντας στην Αστρολογία ένα από τα βασικά στοιχεία που εξετάζουμε είναι η λειτουργία των Πλανητών. Σύμφωνα με τις απόψεις πολλών μοντέρνων αστρολόγων οι Πλανήτες συμβολίζουν αυτό που στην Προσωπικότητα ονομάζουμε Ψυχολογικές Λειτουργίες. Οι Λειτουργίες αυτές άλλοτε δουλεύουν σωστά κι άλλοτε δυσλειτουργούν ή υπολειτουργούν. Για τον αρχάριο σπουδαστή είναι χρήσιμο να γνωρίζει ποιες είναι οι λειτουργίες που αντιστοιχούν στον κάθε πλανήτη και να προσπαθήσει έτσι να κατανοήσει καλύτερα πώς λειτουργούν αυτά τα αστρολογικά σύμβολα.

Advertisment

Αναλυτικότερα οι λειτουργίες και οι δυσλειτουργίες των Πλανητών έχουν ως εξής:

Ο Ήλιος αντιστοιχεί στη λειτουργία της Διαμόρφωσης Ταυτότητας. Επίσης λειτουργεί ως Ζωτικότητα. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως εμφανίζεται ως Εγωισμός ή Τεμπελιά.

Η Σελήνη αντιστοιχεί στη λειτουργία της Υποκειμενικότητας. Λειτουργεί επίσης ως Συναίσθημα. Όταν δεν λειτουργεί σωστά εμφανίζεται ως Κυκλοθυμία.

Advertisment

Ο Ερμής αντιστοιχεί στη λειτουργία της Νοημοσύνης. Λειτουργεί επίσης ως Επικοινωνία. Όταν δε λειτουργεί όμως σωστά, εμφανίζεται ως Ανησυχία ή Νευρικότητα.

Η Αφροδίτη αντιστοιχεί στη λειτουργία της Διαμόρφωσης Σχέσεων. Εμφανίζεται επίσης ως Χαλάρωση. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, εμφανίζεται ως Ματαιοδοξία, Χειρισμός των Άλλων και Υπερβολική Χαλάρωση (Διάλυση).

Ο Άρης αντιστοιχεί στη λειτουργία της Αυτοπεποίθησης. Εμφανίζεται επίσης ως Υπεράσπιση της Περιοχής. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, γίνεται Οργή και Αυτοκαταστροφή.

Ο Δίας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Πίστης. Εμφανίζεται επίσης ως Ενθουσιασμός. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, εμφανίζεται ως Υπερβολική Επέκταση και Πομπώδης Συμπεριφορά.

Ο Κρόνος αντιστοιχεί στη λειτουργία της Αυτοπειθαρχίας. Εμφανίζεται επίσης ως Τεστ Πραγματικότητας. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως μπορεί να εμφανιστεί ως Κατάθλιψη ή Έλλειψη Αντίδρασης.

Ο Ουρανός αντιστοιχεί στη λειτουργία της Ατομικοποίησης. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως εμφανίζεται ως Εκκεντρικότητα ή Επαναστατικότητα.

Ο Ποσειδώνας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Υπέρβασης του Εαυτού. Λειτουργεί επίσης ως Φαντασία. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως γίνεται Σύγχυση και Δραπέτευση.

Ο Πλούτωνας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Ειλικρίνειας και – κατά την πηγή που αναφέρεται το άρθρο – του Αλτρουϊσμού (!)*.Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως γίνεται Κυνικότητα και Έλλειψη Νοήματος.

Οι παραπάνω αντιστοιχίσεις μπορούν να βοηθήσουν τον αρχάριο σπουδαστή να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία που έχουν στην Αστρολογία οι Πλανήτες.

Περισσότερα μπορεί να βρει κάποιος για τα παραπάνω στις εργασίες «The inner sky”, “The changing Sky” και “Skymates” των Steven και Jodie Foster.

* Ίσως σχετίζεται με τη συνείδηση της κοινής μοίρας των ανθρώπων απέναντι στο θάνατο.

Βασίλης Παπαδολιάς, Ερευνητής – Σύμβουλος Αστρολογίαας

Διαβάστε περισσότερα για τον αρθρογράφο εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση