Στο μέλλον θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες με ένα χάπι

Ακούγεται σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πολύ σύντομα όμως πιθανόν να γίνει πραγματικότητα. Σε 30 χρόνια, θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες καταπίνοντας απλά ένα χάπι. Αυτό

Ακούγεται σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πολύ σύντομα όμως πιθανόν να γίνει πραγματικότητα. Σε 30 χρόνια, θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες καταπίνοντας απλά ένα χάπι. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο γκουρού της τεχνολογίας, καθηγητής του ΜΙΤ και διευθυντής του Media Lab, Νικόλας Νεγρεπόντε, μιλώντας στο συνέδριο TED στο Βανκούβερ.

Όπως είπε, θα καταπίνουμε γνώσεις με ένα χάπι. «Θα καταπίνουμε ένα χάπι και θα μαθαίνουμε αγγλικά. Θα καταπίνουμε άλλο χάπι και θα μαθαίνουμε Σαίξπηρ. Και ο τρόπος που θα γίνεται αυτό είναι μέσω του αίματος. Έτσι, μόλις η πληροφορία στο χάπι μπει στο αίμα σας, θα πηγαίνει στον εγκέφαλο … και τα διάφορα κομμάτια θα τοποθετούνται στις σωστές θέσεις».

Advertisment

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής Νεγρεπόντε κάνει μια «παρανοϊκή προφητεία». Στο παρελθόν πάντως, ανάλογες προβλέψεις αποδείχθηκαν αληθινές. Τη δεκαετία του 1970 είχε αναρτήσει κάμερες σε ένα φορτηγάκι, επιχειρώντας να φτιάξει έναν χάρτη – τον «πρόγονο» του Google Street View.

Το 1995 είχε προβλέψει ότι θα μπορούμε να αγοράζουμε βιβλία και εφημερίδες online και στη συνέχεια να τα διαβάζουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας. Και το 1984 είχε πει πως σε μερικά χρόνια το ποντίκι του υπολογιστή θα αντικατασταθεί από τα δάχτυλά μας.

«Ένα από τα πράγματα που μπορώ να σας πω με μεγάλη αυτοπεποίθηση γερνώντας, είναι ότι έχω πάει στο μέλλον. Έχω πάει εκεί πραγματικά πολλές φορές. Πόσες φορές στη ζωή μου είπα σε 10 χρόνια θα συμβεί αυτό και η πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα», είπε στο συνέδριο. Τόνισε μάλιστα πως όταν του λένε ότι έχει πέσει εντελώς έξω, τότε είναι που βγαίνει αληθινός.

Advertisment

www.ecozen.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση