Το γέλιο κάνει καλό – Βάλτο στη ζωή σου!

– του Γιάννη Αραχωβίτη Το ξέρεις ότι όταν γελάς μειώνεις τις ρυτίδες του προσώπου σου; Για χρόνια πίστευα το αντίθετο … αλλά οι σύγχρονες

– του Γιάννη Αραχωβίτη

Το ξέρεις ότι όταν γελάς μειώνεις τις ρυτίδες του προσώπου σου;

Για χρόνια πίστευα το αντίθετο … αλλά οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν (επιβεβαιώνουν) ότι όταν γελάμε το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό (γυμνάζεται) με αποτέλεσμα να μην «γερνάει», να μην ξηρένεται και να μην φθείρεται.

Ξέρεις επίσης ότι οι πράξεις μας επηρεάζουν και τον τρόπο που αισθανόμαστε;

Ένας από τους ευκολότερους και ανέξοδους τρόπους για να νοιώσεις πιο ευχάριστα είναι να αρχίσεις να γελάς (έστω και προσποιητά στην αρχή). Σύντομα θα διαπιστώσεις πως η ψυχολογία σου αλλάζει γίνεται πιο ανάλαφρη και σιγά σιγά ακολουθεί όλο σου το σώμα και ο συναισθηματικός κόσμος. Ακόμα και οι ορμόνες του σώματός σου θα αλλάξουν για να προσαρμοστούν σε αυτό που κάνεις (γελάς) , «τρώνε» τη προσποίηση όπως λέμε, και έτσι επαυξάνεται και σταθεροποιείται η αλλαγή της διάθεσή μας.

Στο πρόσφατο πικνίκ που κάναμε με φίλους της ομάδας μας, ο αγαπητός Ηλίας Κουμπούνης μας έκανε να ευθυμήσουμε μέσα σε λίγα λεπτά με τεχνικές από γιόγκα γέλιου. Μέσα σε λίγα λεπτά η θετική ενέργεια και το χαμόγελο τριπλασιάστηκαν. Όσοι ήταν εκεί θα το θυμούνται και μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Μπορεί, σε πρώτη ανάγνωση, να φαίνεται λίγο “τραβηγμένο” αλλά η ουσία είναι ότι λειτουργεί.

Λογικό είναι όταν γελάμε να ξαλαφρώνουμε και να χαλαρώνουμε. Κάτι που σημαίνει λιγότερο στρες, λιγότερα νεύρα, λιγότερες ασθένειες.

Ας γελάσουμε λοιπόν. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι … να γελάμε και να βλέπουμε τα πράγματα από την αστεία και την ευχάριστη πλευρά τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα