“Δεν είναι βαρύς, είναι ο αδερφός μου”! 8χρονος κουβάλησε τον παράλυτο αδερφό του

Τα δύο αδέλφια, ο Νώε και ο Λουκάς, είναι αχώριστοι κάτι το οποίο εξηγεί και το πώς κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί,με τον

Τα δύο αδέλφια, ο Νώε και ο Λουκάς, είναι αχώριστοι κάτι το οποίο εξηγεί και το πώς κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί,με τον Νώε να σπρώχνει και να τραβάει τον παράλυτο αδελφό του μέχρι το τέλος.

Ο Λουκάς που είναι ηλικίας 6 ετών πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα που ονομάζεται νευροπάθεια Lissencephay.

Η πάθηση αυτή επηρεάζει αρκετά τις κινητικές του ικανότητες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, να μην μπορεί να κάτσει,όπως και να μιλήσει ή να φάει μόνος του χωρίς βοήθεια.

Όμως όλα αυτά δεν εμπόδισαν ποτέ τον οχτάχρονο αδελφό του,Νώε, από το να παίξουν μαζί,να κάνουν ποδήλατο ή σκι μαζί,ακόμη και να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί.

“Όλα μου αρέσουν σ’αυτόν.Είναι τέλειος.Είναι ακριβώς όπως όλα τα παιδιά εκεί έξω” είπε ο Νώε.

Και οι δυο έχουν την συνήθεια να παρακολουθούν μαζί κινούμενα σχέδια.

Αυτή η στάση ζωής είναι που έκανε τα δυο παιδιά να προπονηθούν μαζί για τρεις μήνες,με τον Νώε να τραβάει τον Λουκά για 200 μέτρα στην θάλασσα,με τον Νώε να κάνει ποδήλατο μαζί του για άλλα 200 μέτρα και να τέλος να σπρώχνει τον αδελφό του στο τρέξιμο για ένα μίλι.

Το αποτέλεσμα;τα αγόρια κατάφεραν να τερματίσουν με χρόνο μόλις 54 λεπτά.

Η μητέρα τους είπε στην New York Daily News πόσο περήφανη είναι για τα αγόρια της.”Ήταν μια εμπειρία λίγο ψυχοφθόρα αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστική.

Στα σίγουρα είμαστε πολύ περήφανοι.Σαν γονείς ήταν απίστευτο να βλέπουμε ένα τόσο συγκινητικό θέαμα.

Είναι αχώριστοι και πάντα είχαν αυτό το απίστευτο συναισθηματικό δέσιμο.Όταν ο Νώε μπαίνει στο δωμάτιο βλέπουμε τα μάτια του Λουκά να λάμπουν”.

livenews.com.cy

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε