Η ζωή είναι μια ευκαιρία

Από τον κοινωνιολόγο, Γιώργο Βασιλορεΐζη “Η ζωή είναι μια ευκαιρία.. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, μπορείς να την κακομεταχειριστείς, ή μπορείς απλά να την αφήσεις

Από τον κοινωνιολόγο, Γιώργο Βασιλορεΐζη

“Η ζωή είναι μια ευκαιρία.. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, μπορείς να την κακομεταχειριστείς, ή μπορείς απλά να την αφήσεις να πάει χαμένη. Από σένα εξαρτάται. Η ευθύνη είναι ατομική..

Advertisment

Μόλις το καταλάβεις αυτό, αρχίζεις να αποκτάς επίγνωση, να ζεις με τελείως διαφορετικό τρόπο. Στη πραγματικότητα, για πρώτη φορά είσαι ζωντανός! Διαφορετικά, οι άνθρωποι ζουν σαν σε όνειρο.. μισοκοιμισμένοι, μισοξύπνιοι..κάπου μεταξύ συνειδητότητας και μη συνειδητότητας.

Αν όμως ζεις μια ζωή μη συνειδητή, απλά υπάρχεις, θα φοβάσαι πάντοτε το θάνατο. Αυτό όμως δεν είναι πραγματική ζωή. Υπάρχεις -αλλα δεν ζεις..Η ύπαρξη, σού δινεται. Η ύπαρξη είναι δώρο. Τη Ζωή όμως πρέπει να τη κερδίσεις. Η ύπαρξη δόθηκε απο το Όλον..δεν έκανες τίποτα για αυτήν. Είναι απλά εκεί, ένα γεγονός δεδομένο.

Όταν αρχίσεις να ζεις με τρόπο συνειδητό, αμέσως η ύπαρξη γίνεται Ζωή. Και η Ζωή είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια περιπέτεια στο άγνωστο, μια περιπέτεια μέσα στον ίδιο σου τον Εαυτό !”

Advertisment

OSHO

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση