Ποια είναι τα καλύτερά μας χρόνια;

Μπορεί να αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι νεότεροί ανάμεσά μας είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ενώ η μέση ηλικία επιφέρει και την ανάλογη δυσανεξία

Μπορεί να αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι νεότεροί ανάμεσά μας είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ενώ η μέση ηλικία επιφέρει και την ανάλογη δυσανεξία προς τη ζωή, ωστόσο νέα έρευνα καταρρίπτει τα κλισέ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung και το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ, προέκυψε πως τα 35 ήταν η ηλικία που οι περισσότεροι από τους 2000 ερωτηθέντες σημείωσαν ως την πιο δυστυχισμένη τους χρονιά, καθώς σε αυτή την ηλικία προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει την προσωπική ζωή με την δουλειά και την δημιουργία οικογένειας.

Advertisment

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο ευτυχισμένη φάση των περισσότερων έφτανε στα 58, καθώς είχαν πλέον βρει την ισορροπία που χρειάζονταν για να μπορέσουν να χαρούν την ζωή.

Δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ 30 και 35 είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σύμφωνα με τους ειδικούς γιατί προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. «Και μέχρι να φτάσουμε στα 50 συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά αυτά που έχουν σημασία ειδικά στους τομείς δουλειάς και οικογένειας» δηλώνει ο Κάρι Κούπερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

Εύλογα, τα χρήματα ήταν το κυριότερο στρεσογόνο ζήτημα στις ζωές των ερωτηθέντων βάση της έρευνα και ο βασικότερος παράγοντας ευτυχίας ήταν μια ειλικρινής και αληθινή σχέση με τον σύντροφο τους. Και όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται πως ισορροπούσαν απόλυτα στα 58.

Advertisment

www.athensvoice.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν θέλουμε να νιώσουμε ευτυχία, πρέπει να σταματήσουμε να την αναζητάμε διαρκώς
Πώς αλλάζει ο εγκέφαλος όταν θυμώνουμε;
Dale Carnegie: Πώς να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε τους ανθρώπους
hand the sleeping baby in the hand of mother  close-up

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση