10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στο δρόμο προς την αφύπνιση

1) Αποκαταστήστε τη σχέση σας με τους γονείς και την οικογένειά σας Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε αναδρομή στην παιδική ηλικία και τα νεανικά

1) Αποκαταστήστε τη σχέση σας με τους γονείς και την οικογένειά σας

Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε αναδρομή στην παιδική ηλικία και τα νεανικά μας χρόνια και να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα. Πολλοί από μας είχαμε βαθιά τραύματα στα παιδικά μας χρόνια και χρειάζεται πολλή προσοχή προκειμένου να μην μας δεσμεύουν πλέον σε παλιά πρότυπα ερμηνείας του κόσμου γύρω μας.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις με τους γονείς και την οικογένειά μας. Συχνά λέμε ότι όλοι μας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με όσα διαθέτουμε, και ανεξαρτήτως από το ποιοί είναι οι γονείς μας, αυτό ισχύει. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε τη δύσκολη διαδικασία της επούλωσης παλαιών πληγών και να ζητήσουμε συγγνώμη, όπου χρειάζεται.

Με ποιό τρόπο μπορείτε να αφήσετε πίσω τις στιγμές από το παρελθόν και τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν καθώς μεγαλώνατε; Εσείς χτίσατε τις εμπειρίες σας, έτσι λοιπόν είναι στο χέρι σας να έχετε τον έλεγχό τους. Οι εμπειρίες σας συμβάλλουν στην προσωπική πνευματική σας ανάπτυξη και όσο εσείς ως ύπαρξη τους αντιστέκεστε τόσο πιο πολύ αρνείστε την ενδυνάμωση από τα διδάγματα που αυτές σας προσφέρουν. Επαναπροσδιορίστε το παρελθόν και θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς. Εάν δυσκολεύεστε, ζητήστε τη βοήθεια ειδικών, είτε από το χώρο της ψυχολογίας, είτε της ψυχοθεραπείας, είτε της αυτογνωσίας.

2) Ανοίξτε τους ορίζοντές σας

Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τις περιορισμένες εμπειρίες μας για τον κόσμο και προκειμένου να αφυπνιστούμε, αυτό είναι σχεδόν πάντοτε απαραίτητο.

Το μέρος που μεγαλώσατε πιθανότατα αποτελούσε μόνο έναν μικρόκοσμο του κόσμου γενικότερα. Υπάρχουν αμέτρητα όμορφα μέρη και ωραίοι άνθρωποι στον κόσμο. Μην αφήνετε τον περιορισμένο χώρο στον οποίο ζείτε να διαμορφώσει τον τρόπο που βλέπετε και βιώνετε τη ζωή σας. Βγείτε παραέξω, εξερευνήστε και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει τον κόσμο. Θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να βρείτε ένα άλλο μέρος που θα σας είναι οικείο και που θα είναι πιο κοντά στις αξίες, τις επιθυμίες, τον τρόπο ζωής και την καριέρα σας.

Ταξιδέψτε όσο μπορείτε. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα αλλά υπάρχουν και άλλες πανέμορφες χώρες. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν υπάρχει σπιθαμή σε αυτόν τον πλανήτη που να αξίζει λιγότερο ή περισσότερο. Κάθε λαός, κάθε κουλτούρα, κάθε γεωγραφικό σημείο, έχει να σας προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες και εμπειρίες. Αρκεί να είστε ανοικτοί για να τις δείτε.

3) Απαλλαγείτε από τις τοξικές, αρνητικές σχέσεις

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αποστασιοποιηθείτε από σχέσεις και φίλους τους οποίους πραγματικά αγαπάτε. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές αυτό είναι αναπόφευκκτο. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουμε με τον ίδιο ρυθμό και δεν ακολουθούμε πάντα τους ίδιους δρόμους.

Να θυμάστε ότι γινόμαστε οι 5 άνθρωποι με τους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας. Είναι στο χέρι σας να είστε απαιτητικοί και προσεκτικοί και να διαλέξετε ποιοί θα είναι αυτοί οι 5 άνθρωποι. Αν έχετε φίλους που είναι κολλημένοι, σίγουρα αξίζει να τους βοηθήσετε και να τους στηρίξετε, αλλά αν είναι πραγματικά απρόθυμοι να προχωρήσουν παρακάτω και αισθάνεστε ότι σας εμποδίζουν, ίσως ήρθε η ώρα να διακόψετε τους δεσμούς σας.

Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για να πετύχετε τους στόχους σας και έχετε καθημερινά την ευκαιρία να δημιουργήσετε υγιείς σχέσεις. Να θυμάστε ότι μπορείτε να έχετε επικοινωνία με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε, αλλά μην προσπαθείτε να τους αλλάξετε, αφήστε την αλλαγή να έρθει μόνη της. Δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια είναι η αλήθεια των άλλων. Αυτό που για εσάς είναι σήμερα σωστό, για κάποιον άλλον είναι λάθος, ενώ στο μέλλον μπορεί να ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

4) Βελτιώστε τη διατροφή σας και ασκηθείτε

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αλλαγές στη διατροφή είναι κάτι που γίνεται μία φορά, βρίσκουν το είδος που τους ταιριάζει και την ακολουθούν για πάντα. Στην πραγματικότητα, η διατροφή μας πρέπει να εξελίσσεται, διότι έτσι είναι σχεδιασμένο από τη φύση.

Να είστε ανοιχτοί στην εξερεύνηση διαφόρων υγιεινών τρόπων διατροφής που πραγματικά σας ωφελούν καθώς και σε καινούρια πράγματα, αφού η τεχνολογία έχει μπει πλέον δυναμικά στον κόσμο της διατροφής. Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση!

Η συνεχής βελτίωση του εαυτού σας είναι μία από τις πιο βασικές αρχές της αφύπνισης και η διατροφή και η άσκηση βρίσκονται στις κορυφαίες προτεραιότητες.

5) Απαλλαγείτε από την ακαταστασία, το χάος και τα παλαιά, άχρηστα πράγματα

Η ακαταστασία και το χάος είναι δείγματα αδιαφορίας και έλλειψης προσωπικής φροντίδας. Πολλές φορές είναι δύσκολο να διατηρήστε οργανωμένοι στη σύγχρονη ζωή με τους γρήγορους ρυθμούς της, αλλά όσο πιο καθαρά και οργανωμένα διατηρείτε τα πράγματά σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε στους στόχους σας.

Ξεφορτωθείτε τα παλιά αντικείμενα! Τα πράγματα με υψηλή συναισθηματική προσκόλληση δεσμεύουν μεγάλο ποσοστό συναισθηματικής ενέργειας. Το παλιά σας πράγματα μπορεί να σημαίνουν ότι είσαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Αν απαλλαγείτε από αυτά, θα προσελκύσετε νέες ευκαιρίες, καθαρότητα, δώρα και θαύματα από το Σύμπαν.

6) Δείτε τη ζωή σαν ένα σχολείο

Ως αναζητητές, είναι πολύ πιθανό να λαχταράτε να βρείτε την δική σας αλήθεια και να κατανοήσετε τη βαθύτερη φύση της ζωής. Η μάθηση είναι μια εξελικτική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεπερνάμε αυτό που είμαστε κάθε στιγμή μαθαίνοντας καινούριες πληροφορίες, μεθόδους και προσεγγίσεις της ζωής. Να θυμάστε ότι ένας αναζητητής δεν δογματίζεται ποτέ και είναι προσαρμοστικός στις καινούργιες πληροφορίες και εμπειρίες.
Όλα τα δεινά προέρχονται από την αντίσταση στις αλλαγές. Η προθυμία για μάθηση αποτελεί προθυμία για εξέλιξη.

7) Ενταχτείτε σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα

Όπως λέει και ο Χόρχε Μπουκάι, ο δρόμος της πνευματικότητας είναι μοναχικός αλλά όχι με μοναξιά. Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν ένα πνευματικό μονοπάτι αισθάνονται ότι είναι μόνοι. Και αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα εκεί έξω. Η ένταξη σε μια ομάδα δεν είναι αυτοσκοπός. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος καλείται εν τέλει να γίνει ο ίδιος ένα μονοπάτι. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να βρίσκουμε άλλους ανθρώπους με τους οποίους να μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα, στόχους και αξίες.

Βγείτε έξω στον κόσμο και επικοινωνήστε! Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλοί άνθρωποι σαν κι εσάς βρίσκονται γύρω σας. Υπάρχουν ένα σωρό αφυπνισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, θα τους συναντήσετε παντού.

8) Δημιουργήστε μια καινούρια σχέση με τον εαυτό σας και τον τρόπο ζωής σας

Σταματήστε να σαμποτάρετε και να υποτιμάτε τον εαυτό σας! Στο δρόμο της αφύπνισης ο άνθρωπος κατανοεί ότι η συμφιλίωση και η αγάπη προς τον εαυτό του είναι δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διευθετήσει.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα απέναντι στον εαυτό σας και τους άλλους. Σημαίνει επίσης, ότι δεν θα κατηγορείτε εσάς ή τους άλλους για τις καταστάσεις που ζείτε και στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε την ευθύνη για τη σχέση σας με τον εαυτό σας και τον τρόπο ζωής σας.

Μπορείτε να αποφασίσετε και να σχεδιάσετε το πώς θα είστε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλετε και να έχετε αυτοπεποίθηση προκειμένου να το πραγματοποιήσετε! Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε!

9) Επιλέξτε μια δουλειά που θα εναρμονίζεται με αυτό που λέει η καρδιά σας

Δεν γίνεται να κάνετε μια δουλειά η οποία θα είναι ψυχοφθόρα, ακόμα και αν σας αποφέρει πολλά χρήματα. Δεν αξίζει μια καριέρα που δεν θα σας γεμίζει πραγματικά.

Το να ακολουθείτε τις προσταγές της καρδιάς σας όταν πρόκειται για την καριέρα σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε πολλά παράλογα πράγματα που οι άνθρωποι γύρω σας δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν. Ωστόσο, αν παίρνετε ειλικρινείς αποφάσεις, θα σας οδηγούν πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακούστε το εσωτερικό σας κάλεσμα κι αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, προσπαθήστε μέχρι να το βρείτε. Το εσωτερικό κάλεσμα όλων εξελίσσεται συνεχώς και το θέμα δεν είναι απλώς να το βρείτε, αλλά να εναρμονιστείτε με αυτό που πρέπει να κάνετε τη δεδομένη στιγμή. Αντηχεί στην καρδιά και την ψυχή σας, σας μιλά πάντοτε και αναμφισβήτητα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη.

Μια συνειδητή επιλογή καριέρας σημαίνει ότι εργάζεστε για να κάνετε τη διαφορά, κι αν αυτό το κάνουμε όλοι, ο κόσμος μας θα αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο.

10) Ζήστε με όλο σας το είναι

Έχετε την καρδιά σας ανοιχτή και ζήστε την κάθε ημέρα. Η αγάπη είναι πάντα η απάντηση σε όλα. Μπορείτε να τα καταφέρετε! Όλοι θα τα καταφέρουμε, αρκεί να αγωνιστούμε γι αυτό!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε