Αντίσταση στην εποχή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Γράφει η διατροφολόγος Ορσαλία Ψαρίδη Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, είναι οργανισμοί (φυτικοί η ζωικοί) που έχουν τροποποιηθεί με τη χρήση βιοτεχνολογίας (αφαίρεση η πρόσθεση

Γράφει η διατροφολόγος Ορσαλία Ψαρίδη

Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, είναι οργανισμοί (φυτικοί η ζωικοί) που έχουν τροποποιηθεί με τη χρήση βιοτεχνολογίας (αφαίρεση η πρόσθεση γονιδίων από άλλους οργανισμούς)ώστε να εκφράσουν ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό το οποίο δεν διέθεταν πριν (π.χ. ανθεκτικότητα στο κρύο, σε ασθένεις,στα φυτοφάρμακα ταχύτατη ωρίμανση,ποσοστιαία αύξηση της περιεκτικότητας των θρεπτικών συστατικών). Eίναι δηλ. οργανισμοί που υπέστησαν την ανθρώπινη επέμβαση στο DNA τους (Γενετικός κώδικας), ώστε να αποκτήσουν χαρακτηριστικά τα οποία δεν έφεραν πρωτογενώς. Μερικά ανατριχιαστικά παραδείγματα: σπαράγγι με γονίδια αρουραίου, τομάτες με γονίδια ψαριού, πατάτες με γονίδια σκορπιού, κοτόπουλο με γονίδιο μοσχαριού, αρνάκια χοιρινά και γάλα αγελάδας με ανθρώπινα γονίδια.

Στη Φύση υπάρχει κάποια νομοτέλεια,μία τάξη που που για να υπάρχει, ακουλουθούνται κάποιοι φυσικοί κανόνες – κώδικες ζωής.Τα αδιαίρετα οικοσυστήματα με τις πολύπλοκες αλληλοεξαρτήσεις τους ,στηρίζονται στον κάθε ένα απλό η σύνθετο οργανισμό ξεχωριστά ,ο οποίος φέρει τα συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά.Μόνον έτσι μπορεί να λειτουργήσει ο Φυσικός Μηχανισμός.

Ο άνθρωπος, όντας πιο ξύπνιος από τη Φυσική Σκοπιμότητα, παραβιάζει τα όρια των Νόμων της Ζωής.
Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί κλονίζουν την ισορροπία του Φυσικού Μηχανισμού και επέρχεται Ανισορροπία.

Τι σημαίνει η Ανισορροπία αυτή είναι άγνωστο και απρόβλεπτο.Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Μέγεθος και το Είδος των( εφιαλτικών)αποτελεσμάτων πάνω στην ανθρωπότητα και σε όλη τη ζωή στη γη.

Ως καταναλωτές έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε εάν το τρόφιμο που αγοράζουμε περιέχει ΓΤΟ(GMO).Ο Κανονισμός Ε.Ν. 1829/2003 & Κανονισμός 1830/2003 για τη Σήμανση και την Ιχνηλασιμότητα μεταλλαγμένων τροφίμων και ζωοτροφών) καθιστά υποχρεωτική τη σήμανση των προϊόντων που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά σε ποσοστό από 0,9% και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο τυποποιημένο τρόφιμο περιέχει μεταλλαγμένα συστατικά, αυτό πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα του, και συγκεκριμένα στη λίστα των συστατικών. Συγκεκριμένα, θα αναγράφεται “περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς” ή “αυτό το προϊόν παράγεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς-εξαιρούνται τα ζωικά προϊόντα(www.preenpeace.org)

Η σόγια και το καλαμπόκι είναι δύο από τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν ευρέως στην παγκόσμια αγορά (τα άλλα δύο είναι το βαμβάκι και η ελαιοκράμβη), ενώ παράλληλα αποτελούν σημαντικές πρώτες ύλες στη βιομηχανία τροφίμων. Επίσης πατάτα,ρύζι, ζαχαρότευτλα, σιτάρι, μελιτζάνα,σπαράγγια, παπάγια, κανόλα, τομάτα, φακή, πεπόνι ,σπόροι αλφα-άλφα γνωρίζουμε οτι έχουν υποστεί μετάλλαξη.Περισσότερο από το 60% των τροφίμων περιέχει παράγωγα σόγιας, όπως αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη (Ε322), φυτικά έλαια, κλπ ή παράγωγα καλαμποκιού, όπως άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α. Τρόφιμα όπως μπισκότα, σάντουιτς, σοκολάτες, παιδικές τροφές και εν γένει κάθε τυποποιημένη τροφή,μπορεί να περιέχει ΓΜΟ.

Η Νομοθεσία και η αμφιβολη εφαρμογή της, καθιστούν απαραίτητη την δική μας εγρήγορση και θέση ,στο θέμα. Διαβάζουμε ετικέττες. Παρατηρούμε προσεκτικά,μυρίζουμε το φρούτο που αγοράζουμε.Διαγράφουμε οριστικά τυποποιημένες τροφές ειδικά αυτές που περιέχουν πολλές άγνωστες λέξεις.
”Ελέγχεις την τροφή ,ελέγχεις τους λαούς”είχε προειδοποιήσει ο Κίσσιγκερ στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Ο σχεδιασμός της σημερινής τροφής,προφανώς, δεν έχει σκοπό να θρέψει και να υποστηρίξει την Ανθρωπότητα στην ορθή της Εξέλιξη.
Ο άνθρωπος μεταλάσσεται και χειραγωγείται ,κλονίζονται οι άξονες της Υγείας και της Λογικής.

Εφ΄όσον αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του θέματος πρακτικά και πνευματικά παίρνουμε θέση ασκώντας τα δικαιώματα μας ως πολίτες,αξιοποιώντας την αγοραστική μας δύναμη και την κάθε δυνατότητα και πηγή κατανάλωσης μη τυποποιημένης τροφής.Αναπτύσσουμε Διατροφική Συνείδηση .Το πιό δύσκολο είναι να πιστέψουμε οτι μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Παίρνω πολύ μεγάλη χαρά από τους σπόρους που φύτεψα στις γλάστρες. Πιπεριές,μαϊντανός,δυόσμος,κολοκύθα,ginger,πεπόνι,citronella ανταποκρίθηκαν στις φροντίδες μου και προσφέρουν τη δύναμή τους στο καθημερινό μας φαγητό.Διαφυλάσσουμε παλαιούς σπόρους,φυτεύουμε και καλλιεργούμε ακόμα και σε γλάστρες,αγοράζουμε από μικρούς παραγωγούς, παρασκευάζουμε μόνοι μας με φροντίδα και αγάπη μαρμελάδα,μουστάρδα,χυμούς,γλυκά,μίγματα δημητριακών και βοτάνων,ράβδους δημητριακών,αλμυρά η γλυκα σνακς,ντιπ,φυτικό γάλα και βούτυρο, σάλτσες,καραμέλλες,παγωτά και ο,τι άλλο μπορούμε,περιορίζοντας σημαντικά τις πιθανές πηγές ΓΤΟ.

Εφόσον αυτό γίνεται μαζικά , η δύναμη της φυσικής – ζωντανής τροφής διατηρείται.
Έχουμε αυτή την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και στα παιδιά μας αλλά κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές και στην Φυσική Αρμονία.Γιά να υπάρξουν επόμενες γενιές.

Η δύναμη της τροφής είναι η δύναμη της Ζωής.

ΟΡΣΑΛΙΑ ΨΑΡΙΔΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – TCM

Συντάκτης | Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε