,

Η ηλικία είναι ένα εμπόδιο του μυαλού

Του Γιάννη Αραχωβίτη Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να χτίζεις αυτό που ονειρεύεσαι και έχεις ως στόχο στην ζωή σου. Μην λες “Α

Του Γιάννη Αραχωβίτη

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να χτίζεις αυτό που ονειρεύεσαι και έχεις ως στόχο στην ζωή σου. Μην λες “Α τώρα αυτά δεν γίνονται..μεγάλωσα… που να τρέχεις τώρα κ.λ.π.” . Ένας από τους πιο σημαντικούς φιλόσοφους όλων των εποχών, αναδείχτηκε σύμφωνα με έρευνα του MIT μέσα στις 10 κορυφαίες προσωπικότητες της ανθρωπότητας, ξεκίνησε το έργο του σε ηλικία 56 ετών. Η επιρροή του ακόμα και σήμερα είναι εντονότατη σε πολλές φιλοσοφικές & θρησκευτικές γραμμές, στην διατροφή, στη φιλοζωία, στις τέχνες, στην μουσική, στα μαθηματικά,. στην αστρολογία και στις επιστήμες γενικώς. Η σχολή του θεωρείται από τις πιο σημαντικές όλων των εποχών. Άνοιξε την σχολή του στο Κρότωνα της Ιταλίας και πήρε το όνομά του. Πυθαγόρειος σχολή ονομάστηκε.

Advertisment

Ακόμα και σε εποχές που οι άνθρωποι δεν είχαν την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ο Πυθαγόρας κατάφερε να πετύχει τρομακτικά μεγάλο έργο αρχίζοντας στα 56 του. Ας αναλογιστούμε ότι την τότε εποχή η ηλικία των 56 θεωρείτο (κάτι) σαν την σημερινή ηλικία των 70.

Μην φοβάσαι να ξεκινήσεις δυναμικά τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά όταν κάνεις κάτι που θέλεις και το πιστεύεις. Σίγουρα σε κάποια πράγματα η ηλικία παίζει το ρόλο της (π.χ. δεν μπορείς να γίνεις Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων) αλλά σε πολλά , πολλά άλλα το μυαλό μας και μόνο είναι το εμπόδιο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση