, , ,

Το εκπληκτικό φαινόμενο των φυτών που τραγουδούν

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Όχι μόνο δεν τους αρέσει η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά επίσης έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Όχι μόνο δεν τους αρέσει η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά επίσης έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι τα φυτά μπορούν επίσης να παράγουν μουσική.

Advertisment

Έχετε ακούσει ποτέ την απίστευτη μουσική των φυτών;

Τα φυτά μπορούν πραγματικά να τραγουδούν και να συνθέτουν μουσική και το άκουσμά τους είναι όμορφο και χαλαρωτικό!

Από το 1975, ερευνητές στη Νταμανχούρ της βόρειας Ιταλίας πειραματίζονται με τα φυτά προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Advertisment

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν συσκευές που έχουν δημιουργηθεί για να μετρηθεί η εκ νέου δραστηριότητα των φυτών στο περιβάλλον τους. Οι συσκευές ελέγχουν την ικανότητα των φυτών να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Εφαρμόζοντας μια απλή αρχή, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή της Γέφυρας Γουίτστοουν, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας άγνωστης ηλεκτρικής αντίστασης με την εξισορρόπηση 2 σημείων ενός κυκλώματος, εκ των οποίων το ένα σημείο περιλαμβάνει τον άγνωστο παράγοντα.

Αυτή η συσκευή διαθέτει 3 σταθερές αντιστάσεις και 1 μεταβλητή. Γίνεται μέτρηση της διαφοράς ηλεκτρισμού ανάμεσα στα φύλλα και τις ρίζες των φυτών. Αυτές οι διαφορές μπορούν στη συνέχεια να μεταφραστούν ποικιλοτρόπως σε μουσική, φως, κίνηση κτλ.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα, κι έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυτά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κάθε ζωντανό ον είτε πρόκειται για ζώο είτε για φυτό παράγει παραλλαγές του ηλεκτρικού δυναμικού ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Η μουσική ξεκινάει περίπου μετά το 2ο λεπτό

Η συσκευή που κάνει τις μετρήσεις προέρχεται από τη Νταμανχούρ και ονομάζεται U1.

Τα φυτά παρουσιάζουν τις πιο ευαίσθητες παραλλαγές ηλεκτρικού δυναμικού όταν τα πλησιάζει το άτομο που τα φροντίζει, όταν τα ποτίζει και τους μιλά ή όταν υπάρχει μουσική κοντά τους κ.λπ.

Οτιδήποτε γίνεται αισθητό μέσα στο φυτό προκαλεί μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία στη συνέχεια εκφράζεται με ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Αυτές οι παραλλαγές μπορούν να μεταφραστούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών κλιμάκων.

Τα πειράματα έδειξαν ότι τα φυτά σίγουρα μπορούν να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μουσικές κλίμακες και επίσης να παράγουν δική τους μουσική.

Παρά το γεγονός ότι προς το παρόν έχουν γίνει λίγες επιστημονικές έρευνες για το θέμα αυτό, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το άκουσμα αυτής της πανέμορφης μουσικής είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γαύδος: Πρώτη στάση για πάνω από 4.000 και 75 διαφορετικά είδη μεταναστευτικών πουλιών
Η κλιματική αλλαγή έφερε κόκκινες «μέλισσες νάνους» στην Ευρώπη - Συναγερμός στους μελισσοκόμους
Το φαινόμενο του «Ιπτάμενου Ολλανδού» καταγράφηκε στην Κέρκυρα - Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εξηγεί
Τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες: Οι πρώτες βοήθειες και τι να προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση