Απάντηση στην Προπαγάνδα των Φαρμακοβιομηχανιών

Πρόσφατα, μία Blogger, η Τζέσικα Εϊνσκοου νικήθηκε από τον Καρκίνο. Λυπούμαστε πολύ για τον θάνατό της όπως και για κάθε θάνατο. Όπως θα γνωρίζετε αγαπητοί

Πρόσφατα, μία Blogger, η Τζέσικα Εϊνσκοου νικήθηκε από τον Καρκίνο. Λυπούμαστε πολύ για τον θάνατό της όπως και για κάθε θάνατο.

Όπως θα γνωρίζετε αγαπητοί φίλοι, χιλιάδες άνθρωποι, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον Καρκίνο. Τι είχε όμως η Τζέσικα Έινσκοου και προβλήθηκε τόσο έντονα ο θάνατός της; Κάποια από τα μεγαλύτερα ξένα και ελληνικά ειδησεογραφικά σάιτ μετέδωσαν τον θάνατό της.

Advertisment

Γιατί λοιπόν τόσο έντονο ενδιαφέρον για έναν από τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους; Μα φυσικά γιατί η Τζέσικα Έινσκοου ακολούθησε Εναλλακτική Μέθοδο Θεραπείας και για την ακρίβεια τη μέθοδο Gerson (για την οποία περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ)

Αυτός λοιπόν ήταν ένας καλός λόγος ώστε, οι φαρμακοβιομηχανίες να εκμεταλευτούν το θάνατό της και να δώσουν εντολή στους υπαλλήλους τους, τα media, να προβάλλουν την είδηση σε όλο τον Κόσμο, χρησιμοποιώντας τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού, παρουσιάζοντας “συγκλονισμένοι,” την είδηση, ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ακολουθώντας μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, προσπαθώντας ουσιαστικά να δυσφημίσουν τις εναλλακτικές θεραπείες.

Μερικοί τίτλοι που θα βρείτε στα ελληνικά μέσα είναι:

Advertisment

Το STAR παρουσιάζει την είδηση με τον τίτλο:  “Έφυγε” διάσημη blogger που επέλεξε να πολεμήσει τον καρκίνο εναλλακτικά

Το ΒΗΜΑ έχει τίτλο: Πέθανε 29χρονη που επέλεξε να πολεμήσει τον καρκίνο εναλλακτικά  και υπότιτλο: Η Τζέσικα Εϊνσκοου απέρριψε τις παραδοσιακές επιστημονικές μεθόδους που εμείς καταλαβαίνουμε ότι σημαίνει (Να τι παθαίνει κανείς όταν απορρίπτει την κλασσική ιατρική και επιλέγει εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας)

Το in.gr έχει τίτλο: Πέθανε η γυναίκα που επέλεξε να πολεμήσει τον καρκίνο εναλλακτικά και υπότιτλο Ηττήθηκε “Η μαχήτρια της Ευεξίας”  ενώ στο facebook σχολιάζει επιπλέον Hττήθηκε η καρκινοπαθής που επέλεξε τον εναλλακτικό δρόμο…             

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, στις 3 Μαρτίου, το in.gr δημοσίευσε κι άλλο άρθρο με τίτλο Εναλλακτικές θεραπείες: Όταν οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν λόγω πλάνης  όπου παρουσιάζει μια ογκολόγο η οποία εξίσου “συγκλονισμένη” περιγράφει περιπτώσεις κάποιων ασθενών της που δεν ακολούθησαν τη μέθοδο της χημειοθεραπείας για να θεραπευτούν και τελικά πέθαναν.

Το in.gr και το ΒΗΜΑ λοιπόν σκέφτηκαν ότι αυτή η είδηση ήταν ΤΟΣΟ συγκλονιστική…. αλλά δεν σκέφτηκαν ποτέ για παράδειγμα να γράψουν ένα άρθρο με τίτλο “Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν τη μέθοδο της χημειοθεραπείας για να θεραπεύσουν τον καρκίνο πεθαίνουν”  και μάλιστα να περιγράψουν και τις τρομερές παρενέργειές της μεθόδου. Ναι αγαπητοί φίλοι, αυτό λέγεται νευρογλωσσικός προγραμματισμός. Παρουσιάζεις μια αλήθεια με τέτοιο τρόπο ώστε να περάσεις τα μηνύματα που θέλεις μέσα από αυτήν. Το γιατί βέβαια ήταν ρητορική ερώτηση με… μάλλον αυτονόητη απάντηση.

Επίσης όμως, αναρωτιόμαστε, γιατί δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ, κάποια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί με τη μέθοδο Gerson ή με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική μέθοδο; Κι αυτή ήταν μια ρητορική ερώτηση. Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι στις ΗΠΑ το 95% των τηλεοπτικών εσόδων προέρχεται από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Εν πάση περιπτώσει, για εμάς, ο πανικός των φαρμακοβιομηχανιών σημαίνει ότι οι εναλλακτικές θεραπείες κάνουν σπουδαίο έργο. Χιλιάδες ιατροί – επιστήμονες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και η τάση αυξάνεται γεωμετρικά. Κι αυτή είναι μόλις η πρώτη από τις πολλές προσπάθειες δυσφήμισης, που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, καθώς  οι φαρμακοβιομηχανίες βλέπουν το ζεστό χρήμα να φεύγει από τα χέρια τους.

Επίσης, θεωρούμε δεδομένο, ότι θα γίνουν πολλές απόπειρες ελέγχου και φίμωσης κάθε φωνής που συμμετέχει στο εναλλακτικό κίνημα. Ο λόγος που  δεν έχει γίνει ακόμα καθολικά είναι πολύ απλός. Γιατί η εναλλακτική ιατρική δεν έχει ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Δεν μπορούν εύκολα να πολεμήσουν ένα αυθόρμητο μαζικό κίνημα που εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

Με το βρώμικο πόλεμο που εξαπολύουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώσουν το κίνημα ακόμα περισσότερο.

Η Εναλλακτική Δράση πιστεύει ότι η συμβατική ιατρική και η εναλλακτική ιατρική πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να συγκρούονται και ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον. Το αποδεικνύουν χιλιάδες γιατροί στην Ελλάδα και στον Κόσμο καθημερινά. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αρχαία γνώση των προγόνων μας αλλά ούτε και να απορρίπτουμε την τεχνολογική εξέλιξη.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον της ιατρικής είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την ολιστική αντιμετώπιση.

Ωστόσο, επειδή η Εναλλακτική Δράση είναι εμφανώς τοποθετημένη υπέρ της Εναλλακτικής Ιατρικής, μιας και ο καθένας μπορεί να βρει χιλιάδες ιστοσελίδες (αλλά και όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα) για να τον ενημερώσουν για την πορεία της συμβατικής ιατρικής, θα συνεχίσει να παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών για τις Εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, καθώς και να παρουσιάζει τα κακώς κείμενα της συμβατικής ιατρικής και ειδικά των φαρμακοβιομηχανιών.

Ζητάμε από εσάς αγαπητοί φίλοι να ελέγχετε με την ίδια κριτική σκέψη τις πληροφορίες που βρίσκετε στον δικτυακό μας τόπο, όπως και αυτές που διαβάζετε από οπουδήποτε αλλού. Να θυμάστε ότι η αλήθεια είναι για τον καθένα υποκειμενική και μοναδική.

Κανένας ειδικός, εναλλακτικός ή συμβατικός δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη σας. Ακούστε προσεκτικά, αμφισβητήστε τα πάντα και βρείτε τον δικό σας δρόμο!

———

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εναλλακτική Δράση αποφάσισε  να συγκεντρώσει μαρτυρίες ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από σοβαρές παθήσεις μέσω της διατροφής, φυσικών θεραπειών ή αλλαγής του τρόπου σκέψης. Στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να επισκεφθείτε την καινούργια κατηγορία μας.

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη απάντηση στη συνεχιζόμενη πίεση και προπαγάνδα των φαρμακοβιομηχανιών που ελέγχει ασφυκτικά τα ΜΜΕ, την επιστημονική έρευνα και βιβλιογραφία, είναι η παρουσίαση μαρτυριών από ανθρώπους που οι ίδιοι εξιστορούν την πορεία προς τη θεραπεία τους. Ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύονται με φυσικά μέσα ή απλά αλλάζοντας τρόπο σκέψης είναι πολύ πιο μεγάλος από ότι μας παρουσιάζεται και πιστεύουμε.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι, δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους. Και φυσικά οι δημοσιεύσεις αυτές δεν καλύπτονται σχεδόν ποτέ από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Πως να διαχειριστείτε το υλικό

Οι μαρτυρίες που θα βρείτε συγκεντρωμένες, δεν αποτελούν αντικείμενο υπόδειξης προς κάποια ενέργεια. Εξάλλου, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας, τη διαφορετικότητα της κάθε περίπτωσης. Και επειδή στην εποχή της πληροφορίας, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς τι είναι αληθινό και τι όχι ή αν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ας έχετε πάντα επιφυλάξεις. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε, και είναι πολύ χρήσιμο, είναι να διαβάσετε ή να δείτε όλες τις περιπτώσεις που σας ενδιαφέρουν και να εντοπίσετε, εάν υπάρχουν, κοινά στοιχεία στις μαρτυρίες. Αναζητήστε επιπλέον βιβλιογραφία και πειστικές απαντήσεις για όσα έχετε σημειώσει. Έπειτα,  μπορείτε να τις συζητήσετε με τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί, ώστε σε συνεργασία μαζί του, να ακολουθήσετε ενδεχομένως κάποιες πρακτικές. Το σημαντικό όμως είναι να βρείτε έναν επαγγελματία υγείας που θα ασχοληθεί με την περίπτωσή σας. Και είμαστε ευτυχείς να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα που είναι Ιατροί και όχι απλά χέρια των φαρμακοβιομηχανιών που υπογράφουν μόνο συνταγές.

Βοηθήστε μας

Εάν πιστεύετε κι εσείς ότι αυτή η κίνηση μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της κοινωνίας μας, τότε μπορείτε να μας βοηθήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

1) Στείλτε μας τη δική σας μαρτυρία θεραπείας με φυσικά μέσα ή αλλαγή τρόπου σκέψης

2) Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλον που έχει βιώσει κάτι ανάλογο, ζητήστε του να μας στείλει τη μαρτυρία του

3) Εάν εντοπίσετε σχετικές δημοσιεύσεις στα Ελληνικά ή Αγγλικά μέσα ενημέρωσης, στείλτε μας τους συνδέσμους για να τις εξετάσουμε και ενδεχομένως να τις αναδημοσιεύσουμε ή να τις μεταφράσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω Facebook

Μπορείτε να δείτε ήδη τις πρώτες δεκάδες μαρτυρίες πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση