,

Είμαστε όλοι μας θύματα

Ο τίτλος του είναι «είμαστε όλοι μας θύματα». Και πραγματικά στο σχολείο, όλοι λίγο πολύ έχουμε πέσει, θύματα μπούλινγκ, ή έχουμε γίνει μάρτυρες μιας

Ο τίτλος του είναι «είμαστε όλοι μας θύματα». Και πραγματικά στο σχολείο, όλοι λίγο πολύ έχουμε πέσει, θύματα μπούλινγκ, ή έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σκηνής μπούλινγκ, ή κάποιοι ήταν οι ίδιοι μπούληδες και τώρα το έχουν μετανιώσει.

Στο βίντεο παρακολουθούμε την ιστορία μιας μικρής μαθήτριας που μια ομάδα συμμαθητριών της της έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Ξύλο, εξευτελισμοί, διαπόμπευση. Στο τέλος το κορίτσι δεν αντέχει και αποφασίζει να βάλει τέρμα στη ζωή του. Αυτοκτονεί και αφήνει ένα ματωμένο μήνυμα: «Είμαι θύμα».

Advertisment

Στατιστικά στις ΗΠΑ, ένα παιδί θα πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, κάθε 7 λεπτά, ενώ μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πέσει θύμα, κάθε 25 λεπτά. Η ίδια έρευνα τονίζει ότι οι μεγάλοι (γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές) συνήθως κοιμούνται έναν μακάριο ύπνο και δεν καταλαβαίνουν από την αρχή, πότε ένα παιδάκι είναι θύμα… μέχρι η κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

Το 85% των παιδιών λέει πως όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια τέτοια σκηνή ένιωσαν εξαιρετικά άβολα, και επίσης πολύ σπάνια κάποιο κινήθηκε να σταματήσει το μπούλινγκ. Μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών στα παιδιά και τους εφήβους αφορά θύματα του μπούλινγκ και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις θύτες που συνειδητοποιούν τι κάνουν.

Τα θύματα του μπούλινγκ δαπανούν όλη την πνευματική τους ενέργεια να βρουν τρόπους να αποφύγουν το μπούλινγκ και όταν έρχεται η στιγμή να μελετήσουν δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι εξαντλημένα. Λιγότεροι από τους μισούς, αναφέρουν σε γονείς ή δασκάλους ότι είναι θύματα.

Advertisment

Στις ΗΠΑ 276.000 μαθητές ηλικίας 15- 25 επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν επειδή δεν άντεχαν να είναι θύματα μπούλινγκ. Πέντε χιλιάδες δυστυχώς τα κατάφεραν…

www.invitromagazine.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση