,

Μην περιμένεις για την έμπνευση. Εσύ είσαι η έμπνευση!

Του Γιάννη Αραχωβίτη Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να τους «έρθει» η έμπνευση και ο ενθουσιασμός για να κουνηθούν, να κάνουν το πρώτο βήμα

Του Γιάννη Αραχωβίτη

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να τους «έρθει» η έμπνευση και ο ενθουσιασμός για να κουνηθούν, να κάνουν το πρώτο βήμα προς το σκοπό της ζωής τους. Και μένουν εκεί παθητικά, μάταια περιμένοντας για την στιγμή που θα ανοίξουν οι ουρανοί και τους έρθει η επιφοίτηση και η όρεξη για να ανοίξουν τα φτερά τους για το ταξίδι της ζωής. Και ενώ γνωρίζουν προς τα πού πέφτει η ανατολή, περιμένουν συνεχώς τον άνεμο να φυσήξει ούρια και βεβαίως ποτέ δεν ξεκινούν γιατί την μία κάνει κρύο, την άλλη ζέστη, την άλλη φυσάει πολύ και την παρ’ άλλη έχει άπνοια. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει» μου έλεγε η μάνα μου κάθε φορά που έμενα άπραγος εξ αιτίας της αναβλητικότητας, της φοβίας μου και της μη εσωτερικής παρακίνησης.

Advertisment

Ο αετός δίνει μια στα αετόπουλα και τα γκρεμίζει από την ασφάλειας της φωλιάς τους και τα αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους και τα φτερά τους για να μάθουν να πετάξουν στα ουράνια, εκεί ψηλά όπου ανήκουν και τους ταιριάζει. Πόσο καιρό θα μείνεις ακόμα καθηλωμένος περιμένοντας κάτι να σε κινητοποιήσει, να σε αναγκάσει για να πετάξεις προς το μεγαλείο σου, προς μια ζωή που αξίζει να την ζεις; Πόσο καιρό θα περιμένεις το θαύμα να συμβεί από κάτι εξωτερικό; To να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου όμως δεν είναι κάτι που το ζητάει κάποιος άλλος η στο επιβάλλει.

Είναι μια εσωτερική παρόρμηση έκφρασης, είναι η ελεύθερή σου βούληση να ζήσεις σαν αετός και όχι σαν τρομαγμένο κοτόπουλο. Μέσα σου έχεις όλα τα όπλα που θα χρειαστείς για να πετάξεις. Απλώς βρες τα και δούλεψέ τα. Μην τα αφήνεις να σκουριάζουν από την αχρησία στα αμπάρια της ψυχής σου. Γυάλισέ τα. Δούλεψέ τα. Άστα να λάμψουν στην ζωή και χάραξε εσύ το που, πως, προς τα πού, πότε θα κινηθείς. Μην λογαριάζεις συνεχώς σε κάποιον άλλο να σου δώσει την ενέργεια. Εσύ την έχεις μέσα σου. Απλώς ενεργοποίησέ την.

Κανείς δεν μπορεί να σε διδάξει. Απλώς σε βοηθάει να μάθεις. Βρες ανθρώπους που με την θετικότητά τους θα σου δώσουν την δύναμη να κοιτάξεις μέσα σου. Αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος. «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος πάντοτε παρουσιάζεται» λέει μια Κινέζικη παροιμία. Αν εσύ δεν είσαι έτοιμος, κανείς δεν μπορεί να «ξυπνήσει».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση