,

Υπάρχει ένα Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα του οποίου πιθανώς αποτελείτε κι εσείς μέρος

Άρθρο της Dianne Collins στην Huffington Post Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος; Τι θέλουν; Τι γνωρίζουν και ποιες είναι οι οικονομικές,

Άρθρο της Dianne Collins στην Huffington Post

Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος; Τι θέλουν; Τι γνωρίζουν και ποιες είναι οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες αυτού του ταχέως αναπτυσσομένου ρεύματος;

Advertisment

Θα σας πω γιατί έπρεπε να το γράψω αυτό. Έχω συναντήσει ένα φαινόμενο που πρέπει να μαθευτεί παντού. Υπάρχει μια υπογείως αναπτυσσόμενη ιστορία και ήρθε πλέον η ώρα να βγει στην επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, με καταπλήσσει το γεγονός ότι οι έμποροι, οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί σύμβουλοι ακόμα την αγνοούν. Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα.

Μετά από συνεντεύξεις σε εκατοντάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές κατά τη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών και ακούγοντας τουλάχιστον τις διπλάσιες όσο βρίσκονταν στο στάδιο προετοιμασίας, έπρεπε να αναρωτηθώ αν υπήρχε κάποιος υψηλότερος σκοπός όσον αφορά την εμπειρία μου με όλες αυτές τις εκπομπές. Τι μου έδειχνε η Δύναμη; Έχοντας κάνει σχεδόν 300 συνεντεύξεις και 900 εκπομπές, αυτή η υλοποίηση δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακή. Μπορεί ακόμη και να είναι προφανές – πρέπει όμως να ειπωθεί: Υπάρχει ένα Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα και πιθανώς αποτελείτε κι εσείς μέρος του. Αυτό το ονομάζω «Συνειδητοποιημένο Πλήθος».

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν μέρος του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος. Αυτό δεν ορίζεται ούτε από την παραγωγή, ούτε από τα πολιτικά πιστεύω, ούτε από τα θρησκευτικά δόγματα. Ορίζεται από την αναγνώριση του ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία αφυπνιζόμαστε έχοντας μια καινούρια νοοτροπία, μια εκτεταμένη κοσμοθεωρία και ναι, ακόμα και μια υψηλοτέρου επιπέδου συνειδητότητα για την ανθρωπότητα. Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα ορίζεται από έναν κοσμικό παλμό εγρήγορσης – μια νέα συνειδητότητα!

Advertisment

Τι είναι η «συνειδητότητα»; Σίγουρα δεν πρόκειται ακριβώς για μια φράση που είναι δημοφιλής σε κοκτέιλ πάρτι και διοικητικά συμβούλια. Ή μήπως είναι; Ποιοι είναι οι μύστες τού Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος που βρίσκονται ανάμεσά μας;

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις ιδιότητες των κρυστάλλων ή να βλέπετε τα χρώματα της αύρας για να αποτελείτε μέρος του Συνειδητοποιημένου Πλήθους. Δεν χρειάζεται να είστε σε θέση να δώσετε διάλεξη σχετικά με τις αρχές της κβαντικής φυσικής. Κατά τη διάρκεια της ουσιαστικής μου γνωριμίας μέσω των ΜΜΕ με όλους τους πολιτισμούς και τις χώρες συνάντησα παραγωγούς εκπομπών, παρουσιαστές, καλεσμένους και ακροατές που ήταν επιστήμονες και γιατροί, επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών, διασημότητες και πολιτικοί, καθηγητές, φοιτητές και νοικοκυρές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, λογιστές και δικηγόροι. Κι όλοι αυτοί μιλούσαν για ένα άλμα στην ανώτερη συνειδητότητα και τον τρόπο για να φτάσουμε εκεί. Κι όμως ναι! Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα σημαίνει ότι αρχίζετε να αφυπνίζεστε και θέλετε να αφυπνιστεί και ο υπόλοιπος κόσμος.

Αυτό που ζητά το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα είναι μια καινούρια οπτική των πραγμάτων. Έπρεπε να ρωτήσω τον εαυτό μου: Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν αυτές τις εκπομπές; Τι κερδίζουν από αυτό; Τελικά κατάλαβα τι πραγματικά θέλουν: μια καινούρια οπτική των πραγμάτων. Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα επιθυμεί συνειδητοποιημένες συζητήσεις πέραν των πολιτικών αναλύσεων, του μάρκετινγκ, των ασθενειών και των ναρκωτικών, της θρησκευτικής υποκρισίας και των περιορισμένων είτε / ή των μεμονωμένων απόψεων που προβάλλονται ως τρόπος σκέψης. Επιθυμεί μια πιο βαθιά κι αυθεντική σύνδεση με τη ζωή, αναγνώριση της εμπεριστατωμένης αλληλοσύνδεσης, οικονομική ανεξαρτησία και πνευματική συνάφεια.

Θέλει επίσης άξιους πολιτικούς, ψηφοφόρους που να εστιάζουν στο πρόσωπο κι όχι στο πολιτικό κόμμα προκειμένου να αποφασίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος ηγέτης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θέτουν ουσιαστικές ερωτήσεις και που οδηγούν σε βιώσιμες λύσεις. Θέλει ακόμα συστήματα υγείας που να βασίζονται σε προηγμένες ενεργειακές επιστήμες, θρεπτικά τρόφιμα με ωραία γεύση, χαρακτήρες που να αντανακλούν το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να διδάσκει στους νέους την ουσιαστική γνώση των  5 φυσικών ικανοτήτων του «κβαντικού» νου (1).

Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα θέλει μια διαφορετική ιστορία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν απαιτούν σκληρούς αγώνες και μια παγκόσμια οικονομία που δεν θα εξαρτάται από την πολεμική βιομηχανία για να αναπτυχθεί. Επιθυμεί ένα τέλος στην υποκρισία της αξίων και των αρετών που δεν ενσωματώνονται στην πραγματικότητα και που προσποιούνται ότι όλα είναι καλά. Θέλουν σκεπτόμενα ΜΜΕ που δεν θα παρουσιάζουν φρικιαστικές σκηνές δολοφονιών και ατυχημάτων τις οποίες οι δημοσιογράφοι τις καμουφλάρουν ως «είδηση». Ζητά κάτι περισσότερο από την επίρριψη ευθυνών και επιδιώκει συζητήσεις όχι για το ποιός φταίει, αλλά για το ποιά είναι η πηγή της μισαλλοδοξίας, της τρομοκρατίας, των πολιτικών αντιπαλοτήτων, των διεφθαρμένων ηγετών και της ανισότητας των εισοδημάτων, διότι μόνο έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε πραγματικές λύσεις.

Οι μεγάλοι ευεργέτες

Γιατί οι οικονομικές και πολιτικές στρατηγικές δεν έχουν αποτελέσματα; Ίσως επειδή η σκέψη τους είναι κολλημένη σε δημογραφικούς και ψυχογραφικούς παράγοντες που δεν ταιριάζουν στο Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα.

Όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1995, τα χρωμοσώματα χ και ψ, οι γενιές του ’50 και του ’60 και ακόμη και οι ογδοντάχρονοι είναι σύμφωνοι για μια ανώτερη συνειδητότητα. Δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπους που προσπαθούν «να τα καταφέρουν». Οι άνθρωποι που διαθέτουν φήμη και περιουσία επιθυμούν επίσης μια καινούρια συνειδητότητα. Μάρτυρας: Η ελκυστική έκκληση του Pharrell σε εκατομμύρια οπαδούς που θέλουν να είναι ευτυχισμένοι, η αναφορά του Jim Carrey στην κοινότητα του Υπερβατικού Διαλογισμού στο Πανεπιστήμιο Μαχαρίσι, η Paris Hilton που εθεάθη κρατώντας ένα δημοφιλές πνευματικό βιβλίο, ο σχολιασμός του Russell Brand όσον αφορά τις «πραγματικές ειδήσεις», το πάθος της Arianna Huffington για το βιβλίο «The Third Metric», τις συμβατικές ειδήσεις και τις εκπομπές που αναπαρήγαγαν αποσπάσματα πολιτικής αφύπνισης παρουσιάζονται στην κωμωδία των Jon Stewart, Stephen Colbert και Bill Maher. Ενδείξεις βρίσκονται παντού.

Ο οικονομικός αντίκτυπος του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος φαίνεται ότι παραμένει αναξιοποίητος. Φανταστείτε τι αντίκτυπο θα είχαν οι αξίες και η νοοτροπία του συγκεκριμένου κοινού στο εμπόριο, την ψυχαγωγία και τις πολιτικές ιδεολογίες. Οι έμποροι, ας είναι προσεκτικοί.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος να υποβιβάσετε το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα ως ένα είδος υποκουλτούρας. Όχι αυτό. Μήπως πρόκειται για μια Νέα Εποχή; Όχι. Μήπως πρόκειται για πολιτισμικό δημιούργημα; Ούτε. Είναι φιλελευθερισμός; Δεν πρόκειται για κάτι πολιτικό. Είναι επίγνωση; Όχι ιδιαίτερα.

Υπάρχει μια φράση στα Σανσκριτικά που αφαιρεί όλα αυτά που η υψηλή συνειδητότητα δεν είναι: «Neti, neti», το οποίο μεταφράζεται ως: «όχι αυτό, ούτε το άλλο». Ας είμαστε σαφείς: Το Συνειδητοποιημένο Πλήθος του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος δεν είναι απλώς ένα διαφορετικό όνομα για τη Νέα Εποχή, την Πολιτιστική Δημιουργία, τον Φιλελευθερισμό ή την Επίγνωση.

Μια Νέα Εποχή

Όχι αυτό. Είναι κοντόφθαλμο να ευτελίζουμε το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα κατατάσσοντάς το στις μεθόδους αυτοβοήθειας, προσωπικής ανάπτυξης, ευαισθησίας ή οποιασδήποτε μπερδεμένης άποψης που έχουν οι άνθρωποι για τον όρο «Νέα Εποχή».

Πολιτιστική δημιουργία

Δεν είναι το ίδιο. Ο όρος «Πολιτιστική Δημιουργία» δημιουργήθηκε το 2001 από τον κοινωνιολόγο Paul Ray και την ψυχολόγο Sherry Anderson προκειμένου να γίνει διάκριση από το αναπτυσσόμενο ψυχογράφημα που ονομάζεται «υποκουλτούρα» – με βάση τις διαφορές στις αξίες και τον διαφορετικό τρόπο ζωής που έρχεται σε αντίθεση με τους συντηρητικούς Παραδοσιακούς και τους κοσμοπολίτες Μοντέρνους. Αυτές εδώ οι γραμμές εντάσσονται στο Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα.

Φιλελευθερισμός

Δεν πρόκειται για κάτι πολιτικό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια διάκριση κρίσιμης σημασίας. Όταν η Michele Obama θέλει να υπάρχει καλύτερη ποιότητα τροφής για υγιέστερα παιδιά ή όταν ο Sting θέλει να αναλάβει τη φροντίδα των ωκεανών, δεν πρόκειται για πολιτικές θέσεις. Πρόκειται για αφύπνιση, στην οποία υπάρχει επίγνωση των σοβαρών συνεπειών της κακής διατροφής στην παραγωγικότητα και την ευτυχία των νεότερων γενεών που οδηγούν το μέλλον καθώς και για τον ζωτικό ρόλο του ωκεανού και της ατμόσφαιρας σε κάθε τομέα της ζωής, από το εμπόριο μέχρι και όλα τα πλάσματα.

Επίγνωση

Δεν είναι αρκετό. Είναι πραγματικά υπέροχο το γεγονός ότι στελέχη υπηρεσιών και υπερκινητικά παιδιά ασκούν τη διαδικασία της «επίγνωσης». Η κβαντική εποχή μας διδάσκει ότι πρέπει να δούμε τη ζωή με διαφορετικό τρόπο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως και να χτίσουμε εκ νέου τη σκέψη μας. Η επίγνωση είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα για την προσωπική αφύπνιση, αλλά δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει την εμφάνιση του Νέου Κυρίαρχου Ρεύματος. Πρέπει να βλέπουμε την ευρύτερη εικόνα.

Με τι ασχολείται το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα

Το περιεχόμενο των συζητήσεων αφορά τα πράγματα που βλέπετε αλλού στο παλαιό ρεύμα – την κατάσταση του κόσμου, την πολιτική και τις σχέσεις, τα χρήματα και την υγεία, τις επιχειρήσεις και την καριέρα, τον σκοπό και το νόημα της ζωής. Η διαφορά δεν βρίσκεται στα θέματα που μας προβληματίζουν, η διαφορά βρίσκεται στην οπτική από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Η διαφορά βρίσκεται στο πλαίσιο. Παραδόξως, η νέα οπτική πράγματι επεκτείνει τα θέματα προς συζήτηση.

Οι άνθρωποι συζητούν για θέματα που εκτείνονται από τη σύμπραξη της επιστήμης και της θρησκείας μέχρι το πώς μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά προκειμένου να λειτουργήσει ο κόσμος. Συζητούν για την προηγμένη ενεργειακή θεραπεία, τις οικολογικές εφευρέσεις, τη διαίσθηση και τη δύναμη της πρόθεσης. Μιλούν για την εντυπωσιακή μετάβαση από τη βιομηχανική εποχή στην κβαντική εποχή. Συζητούν για θέματα όπως η έρευνα των επιθανάτιων εμπειριών αλλά και για αγγελικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα ενδιαφέρονται για ζητήματα της Νευροεπιστήμης, τις ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής σχετικά με τη σύνδεση ανάμεσα σε έναν νου και έναν άλλο νου ή ανάμεσα στον νου και την ύλη, καθώς και για επιστημονικά στοιχεία για τον ρόλο της θρησκείας στη διατήρηση της γαλήνης και της ευημερίας.

Τι γνωρίζει το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα

Η συλλογική κατάσταση της ύπαρξής μας δημιουργεί την κατάσταση του κόσμου. Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα γνωρίζει ότι η κατάσταση της συνειδητότητάς μας, τόσο μεμονωμένα όσο και συλλογικά, είναι η θεμελιώδης και απόλυτη κινητήρια δύναμη κάθε πτυχής της ζωής και ευθύνεται για όλες τις συνέπειες. Εμείς είμαστε εκείνοι που δημιουργούμε τα πάντα με γνώμονα τις συνήθειες της σκέψης μας.

Έφτασε η ώρα της αποκάλυψης

Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα διαθέτει τον απλούστερο αλλά ταυτόχρονα τον πιο ουσιαστικό από όλους τους στόχους: το να γίνει ο άνθρωπος ευτυχισμένος αλλά και να γνωρίζει το πώς να το επιτύχει αυτό για όλους. Μέχρι τώρα, το Συνειδητοποιημένο Πλήθος παρέμενε στην αφάνεια. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν όλοι και να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους ως το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα. Μπορεί να μην περιλαμβάνει πολλούς, αλλά δεν κάνει λάθος. Η επιθυμία για συνειδητή αφύπνιση δεν αποτελεί απλώς μια μοντέρνα ιδέα. Το Νέο Κυρίαρχο Ρεύμα ήρθε και θα μείνει.

* «Οι 5 φυσικές ικανότητες του νου» είναι οι εξής: η πρόθεση, η διαίσθηση, η ήπια ενέργεια, ο συντονισμός και ο διαλογισμός. 

Από το βιβλίο της συγγραφέως  Dianne Collins «Do You QuantumThink?», σελίδα 316

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας:  H αρχαία σοφία της κορεάτικης κουλτούρας σας αλλάζει τη ζωή
Ξεκλειδώστε τη Δύναμη της Εκδήλωσης
Η ύπαρξη δύο αξιόπιστων ανθρώπων στη ζωή μας είναι το μυστικό της ευτυχίας
Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση