9 εύκολοι τρόποι για να «κόψετε» το ποτό

Τώρα που καλοκαιριάζει και η διάθεση για βραδινές εξόδους γίνεται όλο και πιο ισχυρή, είναι πιθανό να καταλήξετε να βρίσκεστε 7 ημέρες την εβδομάδα

Τώρα που καλοκαιριάζει και η διάθεση για βραδινές εξόδους γίνεται όλο και πιο ισχυρή, είναι πιθανό να καταλήξετε να βρίσκεστε 7 ημέρες την εβδομάδα με ένα ποτήρι στο χέρι. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο σας προτείνουμε 9 συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση του αλκοόλ.

1. Γράψτε τους λόγους που θέλετε να κόψετε/μειώσετε το ποτό

Advertisment

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το κίνητρό σας, θα πρέπει να θυμάστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να μειώσετε το αλκοόλ. Όποτε νιώθετε ότι ο πειρασμός σας χτυπάει την πόρτα και χάνετε τη θέλησή σας, ρίξτε μια ματιά στο χαρτί με τη λίστα σας ή φέρτε την στο μυαλό σας.

2. Κάντε πλάνο

Κάντε ένα λεπτομερές πλάνο σχετικά με το πόσο μπορείτε να πίνετε κάθε εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο και θα ελέγχετε πόσα ξοδεύετε αλλά και εάν το παρακάνετε.

Advertisment

3. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδεύετε στο ποτό

Εάν θέσετε ένα συγκεκριμένο ποσό που θέλετε να ξοδεύετε κάθε εβδομάδα σε ποτά, θα ξέρετε πότε είναι η στιγμή να σταματήσετε.

4. Πείτε το σε φίλους και γνωστούς

Εκείνοι είναι αυτοί που θα σας αγριοκοιτάξουν όταν έχετε πιει πολύ, θα σας συμβουλεύσουν να μην πιείτε άλλο και θα σας στηρίξουν.

5. Ένα βήμα τη φορά

Δεν χρειάζεται να κόψετε το ποτό μαχαίρι, εάν δεν νιώθετε έτοιμοι.

6. Διαλέξτε ποτά που έρχονται σε μικρά ποτήρια

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να πίνετε λιγότερο. Προσοχή μόνο, γιατί πολλές φορές μικρότερα ποτά σημαίνει και περισσότερα ποτά.

7. Διψάτε; Πιείτε νερό

Εάν ο μόνος λόγος που σκέφτεστε να παραγγείλετε αυτό το δεύτερο ποτάκι είναι επειδή διψάτε ή θέλετε να έχει μπροστά σας κάτι να πίνετε, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το ποτό με το νερό. Και πιο φτηνό και πιο υγιεινό.

8. Προσοχή στα κοκτέιλ

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι καλύτερο αντί για κανονικό ποτό να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ, αλλά εκτός ότι πολλές φορές περιέχουν πολύ αλκοόλ, έχουν και ζάχαρη.

9. Κάντε διάλειμμα

Καθιερώστε μερικές ημέρες την εβδομάδα που θα μείνετε εντελώς μακριά από το αλκοόλ και δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να «καθαρίσει».

www.huffingtonpost.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Βράζετε από θυμό; Η κίνηση που θα εκτονώσει τα νεύρα σας αμέσως
Τι στο καλό είναι η επιτυχία τέλος πάντων;
Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση