Σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε το γαλλικό κοινοβούλιο, ψηφίζοντας να απαγορευτεί στα μεγάλα καταστήματα σούπερ μάρκετ να πετάνε ή να καταστρέφουν φαγητό το οποίο είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Τα τρόφιμα αυτά, πλέον, θα δίνονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, σε παραγωγούς ζωοτροφών ή για κομποστοποίηση.

Υπολογίζεται ότι η ετήσια ζημιά από την απόρριψη ασφαλούς φαγητού στη Γαλλία, ανέρχεται στα 20 δις ευρώ, με τον μέσο Γάλλο κάτοικο να πετά, σε αυτό το διάστημα, περίπου 20-30 κιλά τροφής. Η Γαλλία κινείται έντονα προς την κατεύθυνση της μείωσης της σπατάλης φαγητού, αφού έχει ήδη προταθεί και η λήψη επιπρόσθετων μέτρων που θα προβλέπει μαι σειρά από ενέργειες που θα εξοικονομήσουν χρήμα αλλά και τρόφιμα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους.

Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε, σε ετήσια βάση, σχεδόν η μισή ποσότητα τροφής που παράγεται παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια. Γεγονός που εκτινάσσει το κόστος της σπατάλης τροφίμων στο αστρονομικό ποσό των 570 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε